כאבא ל – 2 בנות מגניבות יוצא לי לא מעט להוציא את המצלמה ולצלם אותם ברגעים יפים ולפעמים גם מביכים. כל הורה כאן יכול לומר שילדים הם הדבר הכי יפה שיש לנו בחיים ואולי יש כאלו שיגידו שזה עד גיל מסוים אבל בינתיים אני די נהנה מהן.
הילדות הזו עוברת די מהר ובמרוץ החיים אנחנו מרגישים שרק אתמול הם נולדו, היום הם בבית הספר ומחר כבר בצבא.
כמה רגעים לפני שכל זה קורה יש לנו הזדמנות מצוינת להנציח אותם כשהם עוד קטנים וחמודים ולהשאיר לנו ולהם מזכרת שאין שני לה.
מי מאיתנו לא נוסע לטייל עם המשפחה בסופ"ש, בחגים ובכלל? שם זו ההזדמנות הכי גדולה לקחת אתכם את המצלמה ולהתענג מדי פעם על צילום איכותי.
הנה לכם כמה כללים בסיסיים שיעזרו לכם להוציא מהילדים שלכם תמונות טובות יותר.
1. תהיו סבלניים
ילדים דורשים המון סבלנות. אם אתם מבינים על מה אני מדבר – כנראה שגם לכם יש ילדים. אל תלחיצו אותם עם המצלמה, לא כל ילד אוהב שמצלמים אותו ובגיל מסוים כשהם מבינים מה זה הדבר השחור הזה שאתם מחזיקים ביד הם יתחילו גם לעשות לכם פוזות מאולצות שיקשו עליכם יותר. תהיו סבלניים, תזרמו אתם ומקסימום אם חזרתם הביתה ללא התמונות שרציתם אל תתבאסו מזה אלא תלמדו מזה כך שעם הזמן אתם תרכשו מיומנויות שישפרו את התמונות שלכם פלאים!
2. תתפסו את הרגע
כולנו יודעים שהתמונות הכי מרגשות אלו התמונות שמשקפות משהו אמיתי. רגע יפה, מבט שובב/כועס/עצוב/שמח ועוד סיטואציות טבעיות ומעניינות יכולות להיות מקור מצוין לתמונה טובה. עמדו בצד עם העין בתוך המצלמה, תתמקדו ותחכו לרגע. אל תמשכו יותר מדי את תשומת לבם ותנו להם להיות בתוך המרחב הפרטי שלהם. תופתעו לגלות כמה תמונות אתם יכולים לצלם בדקה..
3. תרדו לגובה העיניים
הרבה אנשים שמצלמים את הילדים שלהם מצלמים מלמעלה. הילדים הם נמוכים מאוד ביחס אלינו ולפעמים אנחנו פשוט מתעצלים להתכופף.. אז זהו, שצילום מלמעלה תמיד ישנה את הפרספקטיבה והנושא המצולם יהיה קטן ביחס לעולם. ההיפך הגמור קורה בצילום מלמטה שהוא מעצים את הנושא. אם תרדו לגובה שלו תצלמו אותו בזווית שתעצים אותו ביחס לסביבה. לפעמים תרצו גם לשבור את הכלל הזה ובכל זאת לצלם מלמעלה וזו יכולה להיות קומפוזיציה מעניינת במקרים מסוימים.
4. השתמשו בתאורה רכה ומחמיאה
ילדים הם רגישים, רכים ותמימים.. מה יותר יפה מלצלם אותם עם תאורה רכה? את התאורה הרכה תוכלו למצוא ביום מעונן כשהעננים מרככים את אור השמש, תוכלו למצוא אותה בצל, בתוך הבית ותוכלו לרכך אותה בעצמכם ע"י מרככי תאורה או שימוש בפלאש מוקפץ מקיר או תקרה.
5. היו יצירתיים בהעמדה
רוב הזמן אתם מצלמים שהילד לא שם לב אליכם אך מדי פעם יפה גם להעמיד את הילד כמו שאתם רוצים ואולי לתפוס גם מבט ישיר למצלמה, זה ישדרג את האמירה של התמונה. הבעיה מתחילה שהוא לא ממש יבין מה אתם רוצים ממנו אם לא תדעו לבקש זאת נכון. הגישה לילד צריכה להיעשות בגובה העיניים. לדוגמא: אם בא לכם שהוא יעשה פוזה מסוימת למצלמה אז תעשו בעצמכם ותגידו לו שיעשה כמוכם.
6. צרו אינטרקציה עם הילד
כדי שיצאו לכם תמונות טובות הילד צריך להרגיש שהוא סומך עליכם ושאתם חברים שלו.. לפני שהוצאתם את המצלמה מהתיק – שחקו איתו קצת, דגדגו אותו, תצחקו איתו ותוציאו לאט את המצלמה בלי לתקוף. תנו לו להרגיש כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם.
7. צלמו בחוץ
צאו החוצה לעולם המואר ותגלו שהחוץ הוא הסטודיו הכי יפה. התאורה טבעית ויש מבחר רקעים מדהימים כפי יכולתכם. כנסו עם הילד לפארק שעשועים ותתגלה לכם צבעוניות ושמחת חיים. קחו אותו לטיול בטבע, שדה חמניות, כותנה, חציר ומה שעולה על רוחכם. תשתדלו לשמור תמיד על תאורה רכה. אם השמש לא מרוככת תמקמו את הילד כך שהשמש תאיר אותו מאחור או שתצלמו אותו בצל. אין כלל ברזל לצילום בתאורה רכה אבל היא פשוט מחמיאה יותר ולא מסנוורת כמו שמש ישירה.
8. התייחסו לרקע בכבוד
התייחסנו לאור, לרגע היפה, להעמדה, לחיוך אבל יש עוד עניין קטן שצריך לשים לב אליו. הרקע שלנו משפע מאוד על התמונה ולפעמים הוא עלול לקחת את תשומת לב הצופה מהנושא שלנו ולכן אנו נתייחס לרקע כחלק מהתמונה ממש. גם אם החלטנו לטשטש אותו עדיין יש לו השפעה גדולה על התמונה. השתדלו לא להכניס לרקע אלמנטים כמו עמודי חשמל שנראים כאילו יוצאים מהראש של הילד. אם אתם מצלמים בטבע אז תשאירו את התמונות טבעיות מבלי להכניס לפריים מכונית שבדיוק עברה או טלפון סלולרי שנשאר על הספסל.
9. צלמו במהירויות תריס גבוהות
הרבה פעמים שמעתי אנשים מתוסכלים שכל התמונות שהם צילמו את הילדים שלהם יצאו מטושטשות כי הילדים התורצצו מהר מדי ולא עצרו לרגע אחד. כן, האמת שלפעמים הם יכולים להיות כאלו מעצבנים וחושבים רק עצמם.. הם ישחקו במשחקים שלהם כמה שהם רוצים אבל לא יתנו לנו לשחק בצעצוע שלנו. למרבה המזל יש לזה פתרון. תלמדו איך לשלוט על החשיפה שלכם ותעלו את מהירות התריס במצלמה שלכם על מנת להקפיא תנועה ולמנוע מריחות בתמונה.
10. תהיו מקוריים
בכל יום אני נחשף למלא תמונות ילדים בפייסבוק ואין ספק שהילדים הם מקור מעולה ליצירה אמנותית הרי הם בעצמם יצירת אמנות. כדי שהתמונות שלכם לא יהיו רגילות תנסו להבדיל אותם ולמצוא את הדרך להיות מקוריים ע"י כך שתצלמו בזווית ייחודית, קומפוזיציה ייחודית, תאורה מחמיאה, רגע מכריע וכל מה שיהפוך לכם את התמונה מתמונה רגילה לתמונה "וואוו".
11. ספרו את הסיפור
כשלמדתי צילום לימדו אותי תמיד שלכל תמונה יש סיפור ואם לא הצלחנו להעביר את הסיפור אז התמונה יכולה להיות מגניבה והכל אבל חסר בה משהו מאוד חשוב. חפשו תמיד את הסיפור בתמונה. הסיפור יכול להגיע כשהילד מתעסק בצעצוע מסוים ואנחנו מכלילים את הצעצוע בפריים וזה יכול להגיע כשהילד רץ בשמחה אל אמא שלו כשהיא חוזרת מהעבודה. הסיפור תמיד קיים רק צריך לחפש אותו כל הזמן. קשרו את הילד עם אלמנטים אחרים הנמצאים בפריים וצרו את הסיפור האישי שלכם.
סיכום
צילום ילדים הוא כיפי ומגניב, במיוחד אם עושים אותו לשם הרגש וההנצחה המשפחתית. אל תתנו לו לחלוף לכם מול העיניים בעוד המצלמה שלכם נחה בתיק את שנת החורף שלה כי לא תוכלו לעולם לחזור אחורה ולצלם אותם שוב ברגעים המקסימים האלה.
צאו החוצה, קחו את הילדים או האחיינים שלכם ואת 11 הכללים האלו ותצלמו אותם ברגעים הכי יפים שיש.
מקווה שתרמתי לכם עוד משהו בדרך.
שיהיה בכיף ועד הפוסט הבא, תישארו יצירתיים.
ואל תשכחו לשתף אותי תרתי משמע 🙂
30 תגובות
מקסים
צריך להוך את זה בכיף לדעתי
וכבדרך אגב
זאת דעתי.וגם תלוי במצב רוח של הילדים
שזה לא יהי בכפייה
ותודה לך על הטיפים הטובים
שבת שלום
בכיף, סולי.
מסכים איתך שזה צריך להיעשות בכיף 🙂
תומר שלום
כרגיל הסבר ממצה ומעניין .טיפים לצילום ילדים שיעזרו להצלחה בצילום.
תודה מקרב לב
תודה רבה, אריה ובכיף 🙂
תומר שלום
תודה על הטיפים המצויינים.טובים גם לצילום אנשים בוגרים.
כיף לקבל מדי פעם עצות וריענון.הבנות שלך מקסימות
שבת שלום
מיכל
היי, מיכל.
בכיף גדול והמון המון תודה 🙂
הסבר מצוין תומר ותמונות מדהימות. אתה מצלם, כמו שאמרת, במהירות גבוהה ועל כן הצמצם הפתוח גורם לטשטוש הרקע ולהבלטת האובייקט – יפה מאוד.
היי יוסי.
נכון מאוד, תודה שחידדת.
מאמר המדגיש את הנקודות החשובות בצילום ילדים, יש הרבה מה ללמד.
תודה
בכיף, אריה.
תודה רבה , כיף לקרוא וללמוד . מדי פעם אפשר לתת לילד גם איזה צעצוע שישחק איתו לאז לנסות ךתפוס את "הרגע"
היי עמי.
אכן, זה אפשרי ומומלץ ובמיוחד במקרים שאין שיתוף פעולה.
תודה על הטיפים.שבת שלום
בכיף, שאול.
שבוע טוב 🙂
נקודה אחת שלא הדגשת באופן מספק והיא חשובה מאין כמוה. צילומי רצף. לא לחסוך בתמונות. בכל גוף SLR ניתן לצלם ברצף מספר רב של פריימים בלחיצה אחת. D70 של קאנון עד 8 בשניה למשל. פוזה נכונה, תאורה נכונה משחק של הילד וצלמו. 20, 30 ,40 תמונות במספר לחיצות רצף. מכל ה-40 יצאו 2 תמונות. לא צריך יותר. ה-2 האלה הן תמונות מנצחות. בהצלחה.
היי, דב. לא דיברתי על הנושא מכיוון שאני לא רואה לנכון לצלם כל כך הרבה תמונות ברצף אם אין צורך בכך באמת (צילום ספורט לדוגמא).. אני בדעה שצלם טוב ידע לתפוס את התמונה שהוא רוצה בזמן הצילום ולא לצלם 20 תמונות רצופות ולבחור אחת מתוכם. אחד הדברים החשובים שלמדתי עם הזמן זה לחשוב כאילו שאני מצלם בפילם. התפיסה הזו עוזרת לי מאוד היום שאני יוצא מחתונה עם 1200 תמונות טובות ולא עם 6000 שאחרי זה אני צריך לברור שעות במחשב.
הצעה שאני ממליץ להרבה צלמים בתחילת דרכם – תצלמו מדי פעם בפילם. שם אתם צריכים לחשוב הרבה, אתם לא רואים את התמונה מוצגת מיד אחרי הצילום ואתם יודעים שאם לא חישבתם הכל כמו שצריך אז התמונה הלכה ואם צילמתם 10 תמונות ברצף כדי לתפוס הרגע זה עלה לכם כסף.
התפיסה של רוב הצלמים היא שבצילום דיגיטלי אתה יכול לצלם כמה שאתה רוצה וזה לא עולה לך כסף אבל מה שבאמת נכון זה שבכל פעם שאתה מצלם ברצף התריס מתאמץ יותר ומקצר את החיים שלו. המצלמות הגדולות כדוגמת D5 של ניקון שמצלמת מספר גבוה של תמונות בשנייה בנויה באופן מסיבי כדי שתהיה עמידה לצילומי עיתונות וספורט.
בשורה התחתונה – תתאים את עצמך לנושא הצילום. לא בכל תמונה אתה חייב להשתמש בכל המערכות שיש לך במצלמה או מחוצה לה.
שיהיה בהצלחה 🙂
תודה רבה. יפה מאוד.
אני מצלם תמונות סטודיו של ילדים בגילאי 1-10. בתחילה באמת הילדים נהנים ומשתפים פעולה, אבל כעבור חצי שעה רובם מאבדים את הסבלנות.
הפתרון הוא, איך לומר, להיות ליצן ומצחיק כך שהילדים יהנו לעמוד הרבה זמן.
חושב שהיית צריך לפרט בפוסט שחלק נכבד מצילום ילדים הוא היכולת לרתק אותם.
כמו תמיד הכתיבה והתוכן מקצועיים ועוזרים. תענוג צרוף.
תודה רבה, שנאור.
מסכים איתך בעניין הליצנות 🙂
אחלה כתבה כמו תמיד . תודה על רעיונות
תודה, סימון ובכיף גדול.
הופך את הכל לנוח נורא, פשוט ומובן, תודה רבה, נהניתי נורא לקרוא!
בכיף, שלום. מוזמן תמיד.
פשוט היה כיף לקרוא!
תודה על המאמרים המרתקים
הבנות שלך דובשניות
הרבה נחת!
תודה על המאמרים
הכל כתוב ברור וקל להבנה ממש כף
בכיף, חנה.
ותודה 🙂 מוזמנת תמיד.
הי
תודה רבה על המאמרים שלך
אני לומדת המון
הבעיה הכי קשה שלי בצילום ילדים זה שמירה על פוקוס בגלל התנועתיות הרבה שלהם.
אני מפקסת ואז הילד מחליט להתקדם חצי פסיעה למשל או להתכופף
מהי הדרך המקצועית לשמור על הפוקוס?
עד שאני מפקסת שוב הילד נמצא כבר 8 תנועות אחרי
היי, מלי. בכיף גדול 🙂
ה"בעיה" שציינת זו בעיה מוכרת, והיא קיימת כשמצלמים אובייקטים בתנועה.
הפתרון הוא לעבוד על פוקוס עוקב (AF-C בניקון ו- AI SERVO בקנון).
תנסי גם לעבוד עם לחצן הפוקוס האחורי.
הנה 2 פוסטים שיעזרו לך עם זה:
https://photoschool.co.il/camera-focus-techniques/
https://photoschool.co.il/back-button-focus/
שיהיה בהצלחה 🙂
תווודה!!!!!!!!!
בכיף 🙂