עדשות מצלמה: כל מה שאתם חייבים לדעת על עדשות למצלמה

לפני שקניתם את מצלמת ה-DSLR הראשונה שלכם, אתם באמת לא התבקשתם לדעת כל כך הרבה על עדשות מצלמה. מצלמות דמוי DSLR ומצלמות פשוטות יותר מגיעות עם עדשת מצלמה מובנית, כך שאין לכם ממש מה לעשות עם זה, אך במצלמות DSLR המצב קצת שונה. הן מגיעות כגוף מצלמה בלבד שאתם יכולים לחבר אליו כל עדשה שתרצו.

מצלמות ה-DSLR המיועדות יותר לצלם החובב מגיעות לרוב עם עדשת קיט – שהיא בעצם עסקת חבילה אחת שסוגרת פינות. תמיד זו תהיה עדשת זום שמכסה טווחים שימושיים, אך כשיש לכם עדשה כזו, סביר להניח שכל הידע שלכם יסתכם בכך שאתם תדעו את הטווח של העדשה ואולי תדעו גם מה זה אומר במילימטרים, אך אם בזה מסתכם הידע שלכם – זה בהחלט לא מספיק.
והאמת היא שאי אפשר להאשים אתכם.

עם הזמן, יצרני המצלמות מקלות הרבה יותר על הצלם החובב ויוצרות עבורו את מירב האפשרויות ה"נוחות" והחסכוניות יותר שלא תמיד מתאימות לצלם המקצועי.

עכשיו, כשיש לכם ביד כבר מצלמת DSLR, זה בסדר שיש לכם עדשת קיט שאיתה אתם מצלמים, מתנסים ולומדים.. אבל בבוא העת, כשתרצו להרחיב את ארסנל העדשות שלכם, אתם תצטרכו להבין קצת יותר ויתכן שחלקכם כבר מעכשיו מחפשים את העדשה הבאה ונמצאים בדילמה החשובה ביותר:
איזו עדשה לקנות?
כמובן שמדברים על כזו שתתאים לכם גם מבחינת האיכות וגם מבחינת המחיר.

אז קיים המון מידע שצריך לדעת על עדשות למצלמה. המון.
זה ממש לא רק עניין של שימוש בעדשה רחבה או עדשת טלה, מכיוון שיש עוד המון פרמטרים שצריך לקחת בחשבון לפני שקונים עדשה למצלמה.

מעבר לכך שהפוסט הזה הוא מדריך מלא בנושא עדשות למצלמה, הפוסט הזה הוא גם מדריך לקניית עדשה למצלמה שלכם והוא ילמד אתכם מושגים כלליים בעולם האופטיקה המדהים הזה, הוא ילמד את אתכם על סוגי עדשות וייתן לכם את ההבנה איך לבחור עדשה למצלמה שלכם.

אני מאמין, מקווה ויודע שתצאו ממנו עם המון מידע שישנה את דרך החשיבה שלכם כבר מעכשיו.

Photographer Desk Lenses

מהי עדשת מצלמה?

בהמרה לגוף האדם – העדשה היא העיניים שלנו והמצלמה היא המח המתרגם את האור לתמונה. אם משהו בעין שלנו לא יעבוד כמו שצריך, המח שלנו לא יוכל לתקן את זה וכך גם בתחום הצילום.
העדשה מהווה את הרכיב החשוב ביותר בדרך לתמונה איכותית , כך שאם משהו באופטיקה לא יעבוד טוב – לא המצלמה ולא הפוטושופ יוכלו לתקן זאת.

בחירת עדשה למצלמה היא חשובה אף יותר מבחירת גוף המצלמה. עדשת מצלמה גם מאריכה חיים הרבה יותר מהמצלמה, שכן עדשה טובה עלולה לשמש אותנו לאורך זמן רב גם אחרי שהמצלמה הפסיקה את פעולות ליבה והחזירה את נשמתה לבורא.

לפני שאתחיל להסביר לכם על סוגי עדשות ואורכי מוקד, אני חייב לציין שאין כאן נוסחה קבועה ואין איזושהי עדשה מושלמת לתנאי צילום מסוימים או איזושהי עדשה שמתאימה לכל תנאי הצילום. יש עדשות שטובות למטרות מסוימות וישנן כאלה שהן יותר "רב שימושיות".

מבנה עדשת המצלמה

Sectional camera lens view

העדשה למעשה בנויה ממספר אלמנטים שיושבים בתוך מארז אחד וכולם יחד יודעים לכנס לנו את קרני האור באופן מדויק ישירות אל חיישן הצילום.

אלו הם האלמנטים מהם בנוי גוף העדשה:

  • מספר עדשות.
  • צמצם.
  • מערכת הפוקוס.
  • מערכת הזום (בעדשות זום).
  • אלמנטים המתקנים סטיות אופטיות.
  • מנגנון ייצוב תמונה (בעדשות מסוימות).
  • ציפויי עדשה.

שתי נקודות שחשוב לדעת:

  1. ככל שעדשת המצלמה תהיה מורכבת מ-יותר אלמנטים, כך המבנה האופטי שלה יהיה מסובך יותר.
  2. ככל שאיכות החומרים תהיה טובה יותר, כך עדשת המצלמה תפיק תוצאות טובות יותר וזה יורגש גם במחיר.

אורך מוקד העדשה

אורך מוקד העדשה הוא למעשה טווח שדה הראייה של העדשה. הוא מסומן במילימטרים המציינים את המרחק מהנקודה העיקרית בעדשה עד למשטח המיקוד – שזה בעצם החיישן.

אם, לדוגמא, יש לכם עדשה 18-55, זה אומר שלעדשה שלכם יש זווית ראיה של 18 מ"מ עד 55 מ"מ וכל עצירה בדרך שבין ה-18 ל-55 אתם תקבלו אורך מוקד וזווית ראייה אחרים (19, 20, 21 וכו').

אורך מוקד העדשה משפיע על הפרספקטיבה (העומק הויזואלי) ועל עומק השדה שבתמונה. יחד עם זאת יש לו השפעה ניכרת על אופי התמונה.

אז מתי צריך מה? ואיך? ולמה?
כן, כן, אני מכיר את השאלות האלה..

אז בואו נכיר את אורכי המוקד השונים והשפעתם על הצילום.

אורך מוקד Normal

אורך מוקד נורמל הוא אורך מוקד בעל זווית ראיה זהה לזו שיש בעין האנושית והוא מציג את האובייקטים המצולמים באותו הגודל כמו שאנו רואים אותם במציאות. הוא לא משנה את הפרספקטיבה של העולם, לא מגדיל ולא מקטין ואינו יוצר עיוותים כלשהם בתמונה.

טווח נורמל הוא למעשה עדשה 50 מ"מ.

צולם בעדשת 50 מ"מ. צילום: תומר אלמקייס.

אורך מוקד קצר – Wide Angle

אורך מוקד קצר זהו אורך מוקד בעל זווית ראיה רחבה ולכן עדשה עם אורך מוקד קצר קרויה עדשה רחבה. למעשה, מדובר בכל טווח הקטן מ-50 מ"מ. במילים אחרות, כל טווח שמרחיב לנו את שדה הראייה מעבר למה שאנו רואים באופן טבעי או מעבר למה שאנחנו רואים בעדשה 50 מ"מ.

הטווחים השימושיים ביותר הם 24 מ"מ עד 35 מ"מ, אך ישנם שימושים גם בעדשות רחבות יותר כמו 17 מ"מ ו-10 מ"מ. השימוש הידוע בעדשה רחבה הוא כאשר אנו רוצים להכניס הרבה יותר לתוך הפריים כמו בצילום נוף לדוגמא.

נוף גיאורגיאני. צולם בעדשת 24 מ"מ. צילום: תומר אלמקייס.

אבל לא כאן מתחיל ולא כאן מסתיים לו אופן השימוש בעדשה רחבה. לא רק כשאנחנו נרצה לצלם נוף או כאשר אין באפשרותנו לצעוד אחורה יותר.
אנו נשתמש בעדשה רחבה גם כאשר נרצה ליצור עומק חזותי וליצור יחס במרחב בין קטן/גדול וקרוב/רחוק.
ואני אסביר..

אם תצלמו אובייקט מסוים עם עדשה רחבה ותהיו קרובים אליו מאוד, אתם תיצרו מצב שהוא נראה גדול הרבה יותר ביחס לסביבה בה הוא נמצא ובנוסף תקבלו הרגשה שהרקע מאוד רחוק ממנו.

מבחינה ההשפעה האמנותית – השימוש בעדשה רחבה עם קרבה לסיטואציה המצולמת תגרום לצופה להרגיש שהוא ממש שם בתוך הסיטואציה והוא ממש ירגיש את האווירה שבתמונה. לכן גם יש כאלו שנוהגים לכנות אותן "עדשות אווירה".

כפר שאטילי, גיאורגיה. צולם באורך מוקד 29 מ"מ. צילום: תומר אלמקייס.

צריך "להיזהר" בשימוש בעדשות רחבות זווית מכיוון שככל שהעדשה תהיה רחבה יותר, כך יגדלו העיוותים בתמונה וקווים ישרים יתחילו לקבל צורה מעגלית. ניתן לראות זאת בבירור בעדשות "עין הדג" שבכוונה תחילה מקצינות את העיוות.

צולם בעדשת עין הדג 16 מ"מ. צילום: תומר אלמקייס

עדשות מצלמה רחבות זווית הן מעולות לצילומי פנים ושימושיות מאוד אצל צלמי האדריכלות וזאת מ-2 סיבות עיקריות:
האחת היא ההתמודדות עם המוגבלות ללכת אחורה בתוך מבנה והשנייה היא יצירת פרספקטיבה רחבה שמאוד מחמיאה לחללים והופכת אותם למרווחים הרבה יותר.

צילום אדריכלות: אביב קורט

אורך מוקד ארוך (Telephoto)

עדשה בעלת אורך מוקד ארוך נקראת גם עדשת טלפוטו – ובקיצור "טלה". אלו הן עדשות בעלות שדה ראייה צר יותר מה-Normal. למעשה כל טווח הגדול מעדשה 50 מ"מ נקרא "טלה", ובמילים אחרות – כל טווח שמצר לנו את זווית הראייה הטבעית.

ככל שנרצה "לצוד" אובייקט רחוק יותר, כך נצטרך עדשת טלפוטו בעלת אורך מוקד ארוך יותר.
לדוגמא – אם אנו בעניין של צילום ציפורים במעופם, אנו נצטרך להשתמש באורכי מוקד של 200-300 מ"מ וככל שנעלה עם אורך המוקד, כך נוכל לצלם אובייקטים רחוקים יותר כמו בצילום בעלי חיים בטבע או בצילום ספורט.
אנו נרצה להשתמש בעדשת טלפוטו גם כאשר נרצה להשטיח את הפרספקטיבה של התמונה ו/או ליצור הפרדה ברורה בין הנושא לרקע על ידי שימוש בעומק שדה קטן.

עדשת טלפוטו יכולה להיות עדשת Prime בעלת אורך מוקד קבוע או עדשת זום בעלת אורך מוקד משתנה, כאשר הבעיה העיקרית עם עדשת טלפוטו שהיא גם עדשת זום – היא שהזולות מכילות צמצם משתנה – ז"א שבקצה הרחב יותר של העדשה הצמצם יהיה (לדוגמא) F4.5 ובקצה הצר הוא יהיה (לדוגמא) F6.3 – דבר שעלול להגביל אותנו מאוד בתנאי תאורה חשוכים, כך שכל שינוי בזום יצריך מאיתנו לעשות פיצוי חשיפה חיובי.

עדשות המצלמה האיכותיות והיקרות יותר יכילו צמצמים קבועים שנשארים במפתח צמצם זהה לאורך כל הדרך. ההבדלים במחיר בין 2 סוגי העדשות יכול לנוע בהבדלים של אלפי שקלים והסיבה לכך קשורה לפיזיקה מורכבת, אז נוותר על זה לעת עתה..

הפרדה מוחלטת מהרקע. צולם באורך מוקד 85 מ"מ. צילום: תומר אלמקייס
לצוד את הנושא שלנו. צולם באורך מוקד 200 מ"מ. צילום: תומר אלמקייס

דבר נוסף שאתם צריכים לדעת על עדשות טלפוטו הוא שככל שאורך המוקד ארוך יותר, כך אתם תצטרכו להעלות את מהירות התריס במצלמה וזה מכיוון שהרעידות של הידיים מורגשות יותר באורכי המוקד האלה. בגלל הסיבה הזו צלמי טבע וספורט משתמשים תמיד בחצובות לייצוב המצלמה. מנגנון הייצוב שקיים בעדשות מסוימות הוא יתרון עצום, אך גם יתרון יקר שיוציא מכם לא מעט זוזים נוספים מכיסכם.

השפעתו של אורך מוקד העדשה על התמונה

אורך מוקד העדשה חשוב לנו מבחינת הקומפוזיציה הכללית של התמונה שמשפיעה באופן ישיר על האמירה שלנו בתמונה.

כדי להסביר לכם את כל התורה הזו על רגל אחת אני רוצה לתת לכם תרגיל קטן שאם תעשו אותו אתם מיד תבינו את תורת השימוש בעדשות מצלמה.

צאו החוצה וחפשו אובייקט מעניין שישמש אתכם לנושא התמונה – זה יכול להיות עץ, אוטו, עציץ או כל דבר אחר. תדאגו לכך שיהיה לו רקע עם פרטים ויחסית רחוק (בית עם חלונות זה סבבה).

עכשיו תצלמו 3 תמונות תוך שמירה על קומפוזיציה זהה ככל הניתן.
את התמונה ראשונה תצלמו עם עדשה רחבה (אורך המוקד הכי רחב שיש לכם) ותזכרו איפה מיקמתם את הנושא. אחרי זה תצלמו עם עדשה 50 מ"מ (אורך מוקד נורמל) ותשמרו על כך שהנושא יהיה בדיוק באותו הגודל כמו בתמונה הראשונה.
נכון, אתם צריכים ללכת אחורה. אז תלכו.

אחרי שצילמתם את התמונה השנייה, תצלמו את התמונה השלישית עם עדשת טלפוטו באורך המוקד הכי צר שיש לכם ושוב תשמרו על הנושא שלכם באותו גודל כמו בתמונות הראשונות. עכשיו אתם צריכים ללכת ממש ממש אחורה.

עכשיו תסתכלו על שלושת התמונות ותראו מה קרה לרקע ומה קרה לנושא שלכם.

ועכשיו תסתכלו על זה:

אם לא קיבלתם תוצאה דומה – לא עשיתם נכון את התרגיל.

סוגי עדשות

קיימים 2 סוגי עדשות מצלמה עיקריים:

1. עדשת "PRIME"

עדשת פריים היא עדשה בעלת אורך מוקד קבוע, לא משתנה.
מכיוון שהמבנה האופטי של עדשות פריים לא מכליל בתוכו את מערכת הזום (שבפני עצמה מצריכה זכוכיות נוספות ומערכת חכמה), מדובר בעדשות מאוד איכותיות שמגיעות לרוב עם צמצמים פתוחים מאוד – שזה יתרון גדול בצילום בתנאי תאורה קשים.

יתרון נוסף הוא בעומק השדה הרדוד ובבוקה (האזור בתמונה שאינו בפוקוס) שהן מייצרות. הן קיימות בהרבה טווחים והן העדשות האיכותיות ביותר.
לחצו כאן כדי ללמוד יותר על עדשות "פריים".

2. עדשת זום

לעומת עדשת ה-PRIME, קיימת גם עדשת זום. מדובר בעדשה בעלת אורך מוקד משתנה והיא מגיעה בשלל טווחים שימושיים. מטרתה של עדשת זום היא להקל על הצלם מלהפעיל את שרירי הרגליים ולשנות את זווית הראיה בסיבוב טבעת הזום בלבד. הטובות שבעדשות הזום יקרות מאוד וזאת מכיוון שהמבנה האופטי שלהן מורכב.

עדשת זום סטנדרטית מכילה טווח צילום בסיסי ושימושי. המקצועיות שבהן מגיעות בטווחים של 24-70, 17-55, 16-35, 70-200 (וכו') עם צמצם קבוע שלא משתנה עם הזום. עדשות הזום הפחות מקצועיות מגיעות בטווחים של 18-55, 18-105, 18-200 (וכו') עם צמצם שמשתנה עם הזום – דבר ש(באמת)יכול לשגע פילים.

הנפוצה שבהן היא עדשה 18-55 שהיא עדשת קיט הנמכרת כעסקת חבילה עם מצלמות "כניסה".

אז עדשות זום או עדשות Prime

כשנפרדתי מעדשות הזום לטובת עדשות הפריים, נשאלתי ע"י לא מעט צלמים אם השתגעתי והאמת היא שכן.. השתגעתי קצת.. אבל זה קרה רק אחרי המעבר.

השתגעתי מהיכולות האופטיות ה(בהחלט)מרגשות של העדשות האלו ומעבר לכך הסרתי מעצמי את המחסום ב"להיות עצלן".
כשאני אומר "עצלן", אני לא מתכוון לכך שהייתי עצלן, אלא שהשימוש בעדשת זום חוסך מכם הרבה תזוזה – ואם היא שם, אז אתם משתמשים בה ופחות מפעילים את שרירי הרגליים.

מעבר ליתרונות אלו, יש גם את יתרון הגודל והמשקל (לרוב, עדשות פריים תהיינה קטנות וקלות יותר מעדשות הזום) ואת היתרון החשוב ביותר שזה הצמצם הפתוח. עדשות פריים יגיעו במפתחי צמצם פתוחים מאוד של F1.2, F1.4, F1.8  ו-F2 לעומת עדשות הזום שלרוב מפתח הצמצם הפתוח ביותר שלהן יהיה F2.8.

החיסרון בעדשות הפריים הוא שאם לפני שנתיים הייתי מסתדר עם 2 עדשות זום שמשלימות אחת את השנייה (24-70 ו- 70-200), אז היום אני צריך 5 עדשות פריים שיכסו לי את הטווחים האלה וקשה לי נורא להיפרד מהן, כך שלכל יום צילום אני "נאלץ" לקחת איתי את כולן ובכל סיטואציה עליי להחליט באיזה טווח אני רוצה להשתמש ובהתאם לכך להתאים את עצמי מראש.

באופן אישי אני הפכתי את החסרונות האלו ליתרונות. אין לי בעיה לסחוב 5 עדשות שכל אחת מהן מרגשת אותי בפני עצמה. מה גם שהחשיבה של התאמת עדשה לסיטואציה גורמת לי להתרגש יותר.

עדשת זום לעומת זאת, היא עדשה נוחה שמכסה לנו טווח רחב, כך שנוכל -למעשה- לצאת ליום צילום עם עדשת זום סטנדרטית אחת ועוד עדשת זום טלה במקרה הצורך. המקצועיות שבהן הן מאוד איכותיות, כאשר השימושיות שבהן (בטווח הקצר) היא עדשה 18-55 או עדשה 17-55 למצלמות קרופ ו-24-70 למצלמות פריים מלא.
עדשת זום שימושית בטווח הארוך הוא 70-200 שמכסה לנו טווח שימושי מאוד.

בימינו הן מיוצרות עם אופטיקה מעולה ומערכות פוקוס מתקדמות מאוד. הן יכולות להקל עליכם ו"להציל" אתכם בהרבה מקרים.

אז עדשת זום או עדשת פריים?

כמובן שזו החלטה שלכם.

קיימות המון עדשות מצלמה מומלצות. גם כאלה שהן עדשות זום וגם כאלה שהן עדשות פריים.
בכל מקרה אני מאוד ממליץ -ואפילו בחום- שגם אם הבחירה שלכם היא עדשת זום, אז תרכשו לכם עדשת פריים אחת לפחות.

עדשה 50 מ"מ עם צמצם F1.8 היא עדשת פריים מדהימה שתשמש אתכם לא מעט. העלות שלה נעה בין 500 ל-900 ש"ח וזה באמת מחיר מצחיק לעדשה מצוינת עם אופטיקה מעולה, חדות שאתם לא מכירים עדיין וצמצם פתוח לרווחה.
אתם תגלו לאט לאט שאתם מתאהבים בה ואין לי ספק בכלל שאתם לא תרצו להיפרד ממנה. מעבר לכך היא יכולה לשמש לכם גם כעדשת גיבוי מצוינת.

עדשת קיט

עדשת קיט היא עדשה שיצרניות המצלמות יוצרות כדי לפתור לצלם המתחיל את דילמת בחירת העדשה במחיר סביר מאוד. היא פשוטה, זולה, איכותית יחסית, הפוקוס שלה במהירות סבירה וסך הכל עדשות כאלה הן סבבה של עדשות לצלם המתחיל ונמכרות כ"עסקת חבילה" עם מצלמות ה"כניסה".
עדשת קיט תמיד תהיה עדשת זום והיא תגיע בטווחים סטנדרטיים כמו עדשה 18-55 או עדשה רחבה עד טלה קצר כגון 18-105.

המוגזמות שבהן -ואני לא מגזים- מגיעות כעדשות "סופר זום" המגיעות בטווחים של 18-200 ו-אפילו 18-300.. עכשיו תדמיינו לעצמכם כמה "חומר" היה צריך לדחוס היצרן ותוך כדי כך גם לשמור על מחיר אטרקטיבי שכמובן מושפע מעלות החומרים והעבודה.

אז נכון שעדשות קיט יכולות להיות מאוד שימושיות לטיולים כשאתם לא רוצים לסחוב אתכם יותר מדי ציוד, אבל האיכות שתקבלו תהיה רחוקה מאוד אפילו מעדשות הקיט הסטנדרטיות וזה יורגש בכל תמונה.ת מצ

מפתח הצמצם המקסימלי בעדשות

אחד הנושאים שאתם חייבים לדעת עליו הוא הצמצם. עכשיו, אחרי שכבר קראתם את הפוסט המדבר על השילוש הקדוש,  אתם כבר יודעים מהו צמצם, מה תפקידו ואיך הוא משפיע על התמונות שלנו. מפתח הצמצם המקסימלי מהווה מרכיב חשוב בבחירת עדשה וזאת בהתאם לרצונות ולצרכים של הצלם.

לכל עדשה יש את מפתח הצמצם המקסימאלי שלה. ישנן עדשות מצלמה עם מפתח צמצם מקסימאלי אחד (לדוגמא: F2.8) וישנן עדשות מצלמה עם מפתח צמצם מקסימאלי משתנה, כך שאתם עשויים "להיתקל" בשני מספרים שיציינו את מפתח הצמצם המקסימאלי של העדשה (לדוגמא: 3.5-5.6).

כשזה קיים, הסיבה נובעת ממבנה אופטי פשוט או מעדשת זום-טלה ארוכה מאוד, כך שמפתח הצמצם המקסימאלי ישתנה בהתאם לאורך המוקד. זה מופיע בעדשות קיט ובעדשות זום-טלה גדולות.

מקדם הקיטוע והשפעתו על העדשה

מקדם הקיטוע (Crop Factor) או בקיצור "קרופ" מתייחס לגודל החיישן במצלמה. במצלמות פריים מלא (Full Frame) גודל החיישן הוא 35 מ"מ וכל מה שקטן ממנו נחשב ל-קרופ. הקרופ הזה בעצם נוצר עם תחילתו של עידן המצלמות הדיגיטליות כשלא יכלו עדיין ליצור חיישן זהה בגודלו לסרט הצילום בשל מוגבלויות הטכנולוגיה. כשהתפתחה הטכנולוגיה והתחילו לייצר מצלמות פריים מלא דיגיטליות, עדיין השאירו את מצלמות הקרופ כי העלויות שלהן קטנות יותר ויכולות לפנות גם לצלמים שרוצים "להשקיע פחות".

השימוש במקדם הקיטוע משפיע מאוד על זווית הראיה של העדשה, כך שאם לדוגמא אנחנו משתמשים בעדשת 50 מ"מ על מצלמת פריים מלא, אנו נראה תוצר של עדשה 50 מ"מ, אך אם נצלם במצלמת קרופ 1.5 אנחנו נקבל תמונה חתוכה שנותנת לנו תוצאה דומה לאורך מוקד 75 מ"מ. כדי לעשות את החישוב בעצמכם, הנוסחה היא כזו:

אורך המוקד בעדשה (50 מ"מ) X מקדם הקיטוע (1.5) = אורך המוקד שתקבלו אחרי מקדם הקיטוע (75).

ואם אתם רוצים לראות כמה שטח מהתמונה אתם מפספסים – ככה זה נראה:

צולם בעדשה 50 מ"מ במצלמת פריים מלא. הריבוע הפנימי מציג את הפריים שהיה מתקבל אם הייתי מצלם במצלמת קרופ.

בשפת יצרני המצלמות והעדשות – פריים מלא מכונה FX ו-קרופ מכונה APS-C או DX שהם למעשה 2 שמות לאותו דבר.

חשוב לציין שיש סוגים שונים של חיישני קרופ. ביניהם קרופ 1.5, קרופ 1.6, קרופ 2 ויש גם יותר..

למה אתם צריכים לדעת זה?

אם המצלמה שלכם היא מצלמת פריים מלא והעדשות שלכם הן עדשות קרופ אז הן לא יכסו את כל שטח החיישן, כך שתהיה לכם מסגרת עגולה ושחורה בקצות הפריים. לעומת זאת אם המצב הפוך והמצלמה שלכם היא מצלמת קרופ, אתם תוכלו להרכיב עליה עדשה המיועדת למצלמת פריים מלא. היא תכסה לכם את כל החיישן ויותר ממנו אך מה שייקלט בתמונה זה בהתאם למקדם הקיטוע במצלמה שלכם.

לחצו כאן כדי לדעת עוד על ההבדלים בין מצלמות קרופ למצלמות פריים מלא. 

 סטיות אופטיות בעדשה

צילום הוא תחביב יקר, ואם לא הבנתם את זה עדיין – אנחנו בבעיה. אמנם אתם לא צריכים למשכן את החיים שלכם כדי לקנות עדשה למצלמה שלכם, אבל חשוב שתבינו כמה התפשרות תקציבית יכולה להשפיע על איכות התמונות שלכם. לכל עדשה של מצלמה יש מידה מסוימת של עיוותים כאשר בעדשות היקרות יותר קיימים אלמנטים המתקנים את הסטיות האופטיות ככל הניתן.

הנה לכם רשימה קצרה של חלק מתופעות הלוואי שייתכן ותתקלו בהן בדרך.

1. פוקוס רך

או פשוט מאוד – חוסר חדות.

חדות של עדשת מצלמה זולה לעולם לא תגיע לאותה חדות של עדשת מצלמה באיכות גבוהה. לרוב הצלמים החובבים זה לא משנה, כי ממילא הם לא מדפיסים תמונות בהגדלות ענק (שם האיכות הירודה מורגשת מאוד) אבל אם תסתכלו על התמונה שצילמתם בגודל של 100% אתם תבחינו בריכוך של פרטים ובחוסר חדות כואב.

אם זה משהו שמדאיג אתכם, אז אתם צריכים לשקול להעלות את תקציב הקנייה שלכם או לחכות קצת עם הקנייה ולחסוך את הכסף לעדשה טובה יותר, אך זכרו שאם המעה אינה מצויה בכסכם ואתם ממילא לא צריכים עדשה מטורפת -כי כרגע צילום זה לא המקצוע שמכניס לכם פרנסה- אז אין לכם סיבה לקפוץ למים העמוקים ואתם יכולים לקנות עדשת מצלמה סבירה שתענה על הצרכים הבסיסיים שלכם ותו לא.

כנסו לכאן כדי לדעת על סיבות נוספות שהתמונות שלכם לא מספיק חדות.

2. חוסר קונטראסט (ניגודיות)

הניגודיות בעדשה מתייחסת ליכולת שלה להבחין בין פרטים קטנים מאוד.
אם לעדשה יש ניגודיות טובה, אתם תהיו מסוגלים לראות את ההבדלים בפרטים הקטנים ביותר כמו מרקם של חומרים גם אם המעבר בין גוון לגוון הוא קטן מאוד או זהה. הקונטראסט והמיקרו-קונטראסט בעדשה משפיעים באופן ישיר על חדות התמונה.

עדשות מצלמה זולות יותר עלולות להתאפיין באיבוד פרטים קטנים ועל הדרך לאבד חדות, אבל שוב.. גם כאן אתם צריכים לשאול את עצמכם איך אתם מרגישים עם זה ועד כמה ההבדלים האלו מפריעים לכם.

3. עיוות אספרי (SPHERICAL)

עיוות אספרי הוא עיוות הפוגע בפרספקטיבה של התמונה ומתחיל להופיע כאשר אנחנו יורדים או עולים מאורך מוקד נורמאל (עדשה 50 מ"מ).
למעשה זהו עיוות במרחב שנראה לעין בעיקר בקווים ישרים המתקבלים פחות ישרים ממה שהם במציאות.

עדשה רחבה מתאפיינת בתופעה של עיוותי "חבית" ששם אנחנו מקבלים תמונה שנמתחת החוצה כך שהקווים הישרים מתעגלים כלפי חוץ ויוצרים מעין צורה של חבית – ומכאן שמה של התופעה.

עדשת טלפוטו מתאפיינת בתופעה של עיוות "כרית מחטים" שבעצם מותחת את התמונה כלפי פנים כך שקווים ישרים מתקבלים בצורה מעגלית כלפי פנים התמונה, מה שיוצר צורה של כרית מחטים – ומכאן שמה של התופעה.

שתי התופעות האלו ישתנו בצורה קיצונית בכל שינוי באורך המוקד של העדשה. החדשות הטובות הן שברוב העדשות של היום קיים אלמנט המתקן את העיוותים האספריים במידה מסוימת.
החדשות הרעות הן שהתופעה הזו מסונכרנת מצוין עם המחיר של העדשה – ז"א שככל שהתיקון האופטי יהיה טוב יותר, כך העדשה תהיה יקרה יותר.

מה שנחמד לדעת זה שישנן דרכים לתקן את העיוותים האלו באמצעות תוכנת מחשב כמו פוטושופ או לייטרום בקלות יחסית. אני באופן אישי לא שונא את העיוותים האלה ואפילו די מחבב אותם מכיוון שיש בהם אופי מסוים, כך שאני לא רואה צורך להשקיע בהם אלפי שקלים, אלא אם כן אתה צלם אדריכלות, שכן צלמי האדריכלות לא אוהבים אותם וישקיעו הרבה כדי לקנות עדשה איכותית שמתקנת את התופעה הזו כמעט קליל וזה בכדי שבצילום מבנים בעדשות רחבות מאוד, הקווים יהיו ישרים ולא מעוותים.

עיוות "חבית" קיצוני בעדשה רחבה (עין דג). צילום: תומר אלמקייס.

4. סטייה כרומטית

סטייה זה נקראת בשפה המקצועית CA שהם ראשי התיבות של Chromatic Aberration.

עדשות מצלמה רגילות אינן ממקדות את הספקטרום הנראה באותו מקום – כלומר, אור כחול אינו מתמקד באותה נקודה כמו אור אדום וזה נובע בגלל הבדלים באורך הגל ותנועת האור דרך הזכוכית. התוצאה נראית כמו מריחת צבע בעיקר בשולי התמונה אך לא רק. הדבר בולט בעיקר בעדשות טלה ארוכות ובטלסקופים בגלל המסלול הארוך שהאור עובר.

לשם תיקון של הסטייה האופטית הזו, יצרו אלמנט הקרוי ED שהוא בעצם זכוכית מיוחדת שמאפשרת לכל אורכי הגל להתמקד באותה נקודה. התוצאה – חדות מצוינת. הזכוכית הזו קשה וחזקה ואינה נשרטת.

יצרני העדשות מרבות להתפאר בכך שהעדשות שלהן מכילות אלמנט ED. בעדשות ניקון ניתן לזהות זאת ע"י טבעת זהב סביב העדשה וכיתוב האותיות ED על העדשה.

5. Vignetting

העיוות האחרון שאתם צריכים לדעת עליו הוא עיוות הוינייטינג שמגיע בצורת פינות פריים אפלות. העיוות הזה בולט יותר בעדשות רחבות ובצמצמים פתוחים. ז"א שסגירת צמצם עוזרת בהרבה מקרים.

ברוב המצלמות היום ישנה הגדרה של תיקון העיוות שזה בעצם אינטרפולציה של המצלמה, מעין עיבוד פנימי במחשב של המצלמה שמתקן את העיוות מיד לאחר צילום התמונה. אתם יכולים להגדיר לה שתתקן או שלא, וזאת בהתאם להעדפתכם האישית.

האפלת הפינות, כמו עיוותי המרחב, משפיעה גם היא על אופי התמונה, וגם במקרה זה – ישנם צלמים שלא אוהבים אותה וישנם כאלו (כמוני) שאוהבים אותה ולפעמים דווקא מחזקים אותה יותר בעריכה.

דוגמא קלאסית להאפלת פינות. צילום: תומר אלמקייס.

מנגנון ייצוב תמונה בעדשה

מנגנון ייצוב תמונה הוא מנגנון אלקטרוני הקיים בעדשות מסוימות. מדובר בעדשה פנימית שהתפקיד שלה הוא לזוז לכיוון ההפוך מתנועת המצלמה המושפעת מרעידות הידיים שלנו. 

לצורך העניין – אם הרעידה כלפי מטה, אז הזכוכית תזוז בכיוון הנגדי כלפי מעלה כדי לשמור שקרני האור לא יזוזו ממקומם על החיישן. מנגנון זה מאפשר לנו לצלם מהיד במהירויות תריס איטיות יותר ולכן הוא שימושי בתנאי תאורה חלשים ובשימוש בעדשות הטלה שכאמור, שם כל תנועה מורגשת – ולו הקטנה ביותר.

מנגנון ייצוב התמונה נקרא VR בעדשות ניקון, IS בעדשות קנון ו- OS בעדשות סיגמא.

סיכום

בזמן האחרון קיבלתי לא מעט פניות המכילות בתוכן שאלות על עדשות למצלמות ואין ספק שזה תחום מורכב מאוד ש(תכל'ס)שייך לעולם האופטיקה ולא מובן להרבה צלמים, בעיקר למתחילים.

שאלו על עדשות מצלמה מומלצות ולא פעם ביקשו ממני הסבר על עדשות מצלמה.

עכשיו, כשאתם תלכו לקנות עדשה של מצלמה, אתם תדעו מה כל דבר אומר ועל מה שווה להשקיע יותר.

באופן כללי – עדשות צילום הן לא עניין פשוט, אך ככל שתגבירו את הידע הטכני שלכם, כך השימוש שלכם בציוד יהיה טוב ויעיל יותר. תשמרו את המאמר הזה אצלכם וכשתרצו להכניס עדשה חדשה לתיק שלכם תפתחו אותו שוב ותקבלו את כל המידע הנדרש לכם כדי לעשות קנייה חכמה.

מקווה שהתייעלתם גם הפעם.

באהבה רבה,
תומר.

שיעורים נוספים בצילום שכדאי לכם לקרוא ולראות:

פוסט וידאו: 10 טעויות נפוצות של צלמים מתחילים ואיך להימנע מהן.

פוסט וידאו: 10 טעויות נפוצות של צלמים מתחילים ואיך להימנע מהן.

shares שתפו בפייסבוק שתפו בפינטרסט שלחו במייל שלחו בווצאפכמורה לצילום, אני מחוייב לתת ביקורת על העבודות של התלמידים שלי, בתחילת כל שיעור, וזאת על מנת שהמשתתפים בקורס הצילום יוכלו ללמוד
10 סיבות לכך שאתם צריכים עדשה 50 מ"מ בתיק הצילום שלכם

10 סיבות לכך שאתם צריכים עדשה 50 מ"מ בתיק הצילום שלכם

shares שתפו בפייסבוק שתפו בפינטרסט שלחו במייל שלחו בווצאפ אז כנראה שכל דבר קורה בעיתו ובזמנו והנה הגיעה העת לכתוב על העדשה הזו שאני כל כך אוהב, זו שלא יוצאת
עדשות רחבות והשפעתן על הצילום שלכם

עדשות רחבות והשפעתן על הצילום שלכם

shares שתפו בפייסבוק שתפו בפינטרסט שלחו במייל שלחו בווצאפאם אתם עדיין מצלמים עם מצלמת פוקט או דמוי SLR כלשהי, אז יש מצב גדול שאתם עדיין לא מבינים את משמעות המונח
5 סיבות לכך שאתם צריכים עדשת פריים בתיק הצילום שלכם

5 סיבות לכך שאתם צריכים עדשת פריים בתיק הצילום שלכם

shares שתפו בפייסבוק שתפו בפינטרסט שלחו במייל שלחו בווצאפאין ספק שעדשות זום הן פתרון מעולה כאשר מדובר בנוחות של הצלם. הן מביאות איתן מגוון רחב של אורכי מוקד, וכל שעל
7 סיבות לכך שאתם צריכים עדשת 85mm f1.8 בתיק הצילום שלכם

7 סיבות לכך שאתם צריכים עדשת 85mm f1.8 בתיק הצילום שלכם

shares שתפו בפייסבוק שתפו בפינטרסט שלחו במייל שלחו בווצאפשאלו אותי מספר פעמים 'מהי העדשה המועדפת עליי?'. מכיוון שאני רוצה לומר לכם את האמת, אז התשובה היא שאין לי תשובה. לכל
עדשות מצלמה: כל מה שאתם חייבים לדעת על עדשות למצלמה

עדשות מצלמה: כל מה שאתם חייבים לדעת על עדשות למצלמה

shares שתפו בפייסבוק שתפו בפינטרסט שלחו במייל שלחו בווצאפלפני שקניתם את מצלמת ה-DSLR הראשונה שלכם, אתם באמת לא התבקשתם לדעת כל כך הרבה על עדשות מצלמה. מצלמות דמוי DSLR ומצלמות

קורסי צילום וסדנאות צילום בנקודת מבט:

תומר אלמקייס
362 תגובות
  1. אופיר הראל הגב

    מאוד אוהב את הבלוגים שלך
    וגם את עין שלך בצילום, ותמיד כייף שייש לי ממי ללמוד עוד
    תודה רבה
    אופיר

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה לך, אופיר ובכיף גדול.
      מוזמן תמיד 🙂

      • רונית הגב

        מהן 3 העדשות הכי שימושיות שלך?

        • תומר אלמקייס הגב

          היי, רונית.
          35 מ"מ, 50 מ"מ ו-85 מ"מ.

          • איציק

            שלום תומר
            התיחסות לשאלה של רונית העדשות שימושיות שלך ותשובתך. כל צלם והחשיבה שלו או הראיה שלו או ההרגלים. יש דעה שאומרת שעדשות קבועות אם הזמן הן עדשות כאבן שאין לה הופכין. וזאת בגלל שהיום עדשות הזום הן מאוד איכותיות שלא נופלות מאיכותן מהקבועות. כמובן שאני מדבר על עדשות זום לא זולות. עד כמה שידוע לי צלמי אירועים אכן משתמשים עם עדשות קבועות כמו 85"מ"מ. עד לפני כחודשיים רכשתי עדשה 40 מ"מ איכותית ולא זולה ולאחר כמה צילומים מכרתי אותה לא היתה לי גמישות שוב כל צלם והראיה שלו

          • שמעון

            בנוגע לעשות 35-50-85 יש חשיבות והבדל בין מפתח 1.8 לבין 1.4 לדוגמה בעדשות ניקון

          • תומר אלמקייס

            היי שמעון.
            בוודאי שיש הבדל. אלו שני מפתחי צמצם שונים שמייקרים את העדשה משמעותית.
            מה גם, שעדשות 1.4 מגיעות עם אופטיקה טובה יותר.

      • תובל הגב

        האם אחרי כל שימוש במצלמה לנתק את העדשה ולשמור אותה בנפרד, או להשאיר את גוף המצלמה והעדשה מחוברות? ( מדובר בשימוש יומיומי)
        ממש תודה רבה!

        • טל ניניו הגב

          היי תובל,
          בשימוש יומיומי, אין טעם לפרק ולהרכיב את העדשה כל פעם מחדש…
          יחד עם זאת, כדאי לוודא שלא מופעל שום לחץ על העדשה שעלול לגרום לנזק לתבריג שלה או של המצלמה.
          איחסון של המצלמה בתיק טוב, מומלץ 🙂

  2. אריה הגב

    שלום
    מאוד נהנה לקרוא את ההסברים שלך הם על רמה
    וברורים מאוד המאמר על העדשות ממש הוסיף לי המון .
    יש לי גם דילמה קטנה אני רוצה לקנות עדשת מקרו
    עבור צילום פרחים ומה שעליהם על איזה עדשה ההיתה ממליץ לי
    המצלמה שלי a6000 של סוני
    תודה
    אריה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אריה. אני שמח מאוד.
      אני פחות מעורב עם מה שקורה במצלמות הקטנות של סוני כך שאני לא מכיר דגמים ספציפיים של מצלמות או עדשות סוני שיכולות להתאים לך. אני בטוח שתוכל למצוא איזה פורום שמדבר על זה.
      מה שאני כן יודע, ואולי זה יכול לעזור לך, זה שאתה יכול לקנות עדשת קנון או ניקון ולחבר אותה למצלמה שלך עם מתאם. היתרון במתאמים הוא שאתה לא מוגבל להשתמש רק בעדשות של סוני. החיסרון הוא שלא יהיה לך פוקוס אוטומטי אבל בצילום מאקרו אתה ממילא לא צריך פוקוס אוטומטי.
      שיהיה בהצלחה.

  3. רן ק. הגב

    תומר, אולי ראוי לנקות מעט את הפסקה על CA ולהפריד או למחוק את החיבור לאסטיגמטיזם. אסטיגמטיזם הוא בעיה נפרדת שלא קשורה קשר ישיר לCA.
    אזטיגמטיזם מדבר על כושר הבחנה באופן כללי, שלא זהה בציר אחד יחסית לציר השני. זה לא אומר שתהיה סטייה כרומטית גם כן באותו ציר. אסטיגמטיזם יתבטא בטשטוש לכיוון מסויים במקום טשטוש ברדיוס קבוע ואחיד.
    אסטיגמטיזם הוא זניח ברוב רובן של העדשות היום, ואין לנו ממש מה לעשות עם הידע עליו. גם הביקורות הכי רציניות מקדישות רק מילה או שתיים לאסטיגמטיזם במקרה הטוב.
    סטייה כרומטית לעומת זאת לא מוגבלת לציר אחד או שניים ונובעת לא רק מעיוותי העדשה אלא גם מרגישות החיישן לאורכי גל בקצוות הספקטרום הנראה, שהעדשה לא בנויה כדי לפקס כראוי לאותו מישור כמו אורכי גל נראים.

    • רן ק. הגב

      בנוסף, סטייה כרומטית מתחלקת לשני סוגים. כשמדובר על מישור התמונה, סטייה כרומטית לגובה ולרוחב התמונה. אבל סטייה כרומטית קיימת גם לציר העומק. אובייקטים שלא בפוקוס יפגינו סטייה כרומטית לצבע אחד כשהם ברקע הקדמי ולצבע אחר כשהם ברקע האחורי. הבעיה עם תיקון הצבע הזה קצת גדולה יותר בגלל שמדובר על איזורים גדולים ומטושטשים במקום קוים חדים מסביב לעצמים מפוקסים, שאפשר פשוט להזיז בערוץ הצבע המתאים ולהביא לכדי מיקוד מושלם.

  4. יוסי פ. הגב

    כתבה טובה, נהנתי ולמדתי.

  5. אריה טננבאום הגב

    שלום תומר
    אופי צילומי הוא טיולי שטח בארצנו היפה אני בין העצלנים בטיול אני יוצא עם עדשות 16- 300 ו- 150- 600 שניהם של תמרון עדשות אלו עונות על כל אהבות הצילום שלי בזמן הטיול. נוף , פרחים וציפורים וכולם צילומים שאני מצלם במחשבה גם לסרטונים שאני עורך . כפי שציינת ופתחת את עיני אני נפגע באיכות . ושוב אני מציין הסבריך וצורת הגשתם תורמת לי הרבה. אין מילים לתודות שאני מבקש לציין.
    אריה טננבאום

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אריה. בכיף גדול ואם אתה מצלם כל כך הרבה אולי שווה להשקיע קצת באופטיקה טובה יותר?
      הזום הגדול הזה כביכול מקל עליך אבל הוא לא שווה את הפגיעה באיכות.
      שיהיה בהצלחה.

  6. שאול הגב

    ושוב תודה לך על ההסברים.המשך בשעוריך המלומדים והמלמדים

  7. משה בן ארצי הגב

    תומר שלומות,
    נהנה מאוד לקרוא את הסבריך הבהירים והרהוטים
    יישר כח

  8. ישראל שפירא הגב

    תןמר שלום
    מאד נהניתי לקרא את ההסברים שלך בכתבות האחרונות. אני בטוח שיש רבים כמוני שאתה מוסיף להם ידע בתחומים חשובים בצילום שלא היו להם קודם וזו כנראה כוונתך ובכך נמדדת הצלחתך המלאה !
    הסבריך ברורים ורהוטים כאילו אתה מסביר מול הקוראים – כל הכבוד – המשך כך !!!
    למדתי והחכמתי – תודה.
    ממתין בכליון עיניים לכתבה הבאה.

  9. דוד הגב

    מאמר נהדר . כסטודנט לצילום שנה א' אני בדיוק לומד את הדברים גם כן , ובכל זאת השפה שאתה משתמש הופכת את הדברים למרתקים , תענוג פשוט לקרוא ברצף בלי הפסקה .

    הייתי שמח לנצל במה זו לשאלה קטנה : כמו שאמרתי אני סטודנט . ברשותי מצלמת ניקון D7100 ועדשה גם כן של ניקון 24-70 . אין לי כסף מיותר לשפוך ואני מחושב מאוד בהוצאות ומתלבט איזו עדשה להוסיף . חשבתי על 70-200 בתור התחלה ואז כשהטווח יהיה רחב אני אלמד איזה עדשות פריים אני צריך ולא סתם אקנה .

    דבר שני , האם המצלמה והעדשה שברשותי מספיקה בשביל להתחיל לצלם תמורת תשלום ולהיות מקצועי ? יש לי הרגשה שזה חובבני הציוד , ולמרות שאני יודע להשתמש בפוטושופ ויוצא אחלה עדיין מרגיש כאילו משהו חסר…( יש גם פלאש ,חצובה כמובן וכו' ) האם צלמים מקצועיים משתמשים בחיישני קרופ ועדשות זום ?

    תודה רבה תומר

    • רן ק. הגב

      דוד, השאלה היא, במקרים רבים: "בשביל מה?".
      70מ"מ על גוף קרופ זה אורך מוקד גדול מספיק לכל דבר שבאותו חדר איתך. אז מה יתנו לך עוד 130מ"מ?
      בנוסף אין חובה להשתמש דווקא בעדשות 70-200, במיוחד אם הן לא יעשו את עיקר העבודה. עדשות 70-300 יכולות להגיע לרמה קרובה מאוד באיזור 200מ"מ, אם כי במחיר של ערך צמצם קצת גדול יותר. פשוט ההבדל במחיר גדול מאוד, לפחות חצי מחיר. תעיף מבט על טמרון 70-300VC. ב200מ"מ הצמצם המינימלי f/5 וכושר ההבחנה מספיק קרוב לניקון 70-200 בf/4 ככה שלא תראה הבדל. רוב הכסף ב70-200 הולך לא על הזכוכית אלא על שאר המבנה עם האטימה לגשם/אבק ופיצ'רים נוספים של חוזק ודיוק.
      אם אתה חייב צמצם כל כך פתוח, נסה את הסיגמה 50-150. חוסכת לך כ1000 שקלים מול ניקון 70-200 f/4 ועדיין מצטיינת באיכות התמונה. ואפילו שומרת על f/2.8 אם ממש תרצה.

      הציוד שלך רחוק מלהיות חובבני. ולמען האמת צלם עם ראש יעשה עבודה מצויינת עם הרבה פחות מזה. השאלה היא איך אתה עובד עם הציוד במקום לנסות לתת לציוד לעבוד עבורך. זה לא ילך ככה, אתה חייב להבין אותו עד הסוף ולעבוד איתו. אין דבר כזה ציוד חובבני אלא אם על המצלמה מצויירת ברבי.

      צלמים מקצועיים משתמשים במה שהם צריכים. הציוד הכי נפוץ אצל צלמי אירועים הוא גופי קרופ ועדשות זום. אבל זה רק עניין של סטטיסטיקה כי יש כמות אדירה של צלמי אירועים שיכולים להרשות לעצמם לקנות רק את זה. בכל מקרה זה לא משמעותי עד הרגע שבו תגיד לעצמך "אם היה לי פול פריים XXXX היה קל יותר".

      • רן ק. הגב

        שכחתי להבהיר: סיגמה 50-1510 קיימים שני דגמים. אחד ישן שנמכר באיזור 3000 שקלים משום מה וחסר תועלת עבורנו.
        הדגם החדש יותר יושב באיזור 4000 והוא חד גם בf/2.8 בכל אורכי המוקד, שזה הישג ראוי לשבח.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, דוד.
      24-70 ו-70-200 הם טווחים שימושיים אך מסכים עם מה שרן אמר שאתה ממילא עובד עם מצלמת קרופ ומקבל טווח גדול יותר. אך אתה צריך לקחת בחשבון שגם בקצה הרחב של העדשה זה ככה. ז"א שאתה לא באמת מצלם על 24 אלא על 35 מ"מ. כדי לקבל טווח דומה ל24-70 על מצלמת קרופ אתה צריך להשתמש בעדשה 17-50 או 17-55.. d7100 היא מצלמה נחמדה מאוד. יכולה לשמש לצילום מקצועי אך לא מיועדת לכך וזה בגלל המבנה, חוזק, יכולת עמידה, מגבלות רגישות ISO ועוד.. בימינו יותר קל לקנות מצלמת פול פריים, הן נגישות הרבה יותר וכמובן שזו ההמלצה החמה. ברגע שתיגע בפול פריים לא תרצה לעזוב 🙂

  10. ללי כץ הגב

    היי תומר ,
    עוד לא קראתי את הכתבה "שהזמנתי" על העדשות, דבר ראשון ירדתי לסוף הכתבה לקרוא
    את התגובות שהולכות ומצטברות המוסיפות ידע ומחכימות . תודה רבה.
    ללי כץ

  11. מאורק הגב

    יפה מאוד תומר!
    שיתפתי את הכתבה עם 5 אנשים שונים שהתייעצו איתי על צילום לאחרונה. כתוב מעולה, ברור וחד כעדשת פריים איכותית של צייס 🙂 אפילו לי, כמי שעוסק בצילום כמקצוע מעל 10 שנים, הצלחת לחדש כמה דברים.

  12. שמש יהושע הגב

    תומר
    תודה על המידע המאיר והמחכים שאתה מציג באופן ברור וממצה גם לכאלה שלא "שוחים" בתחום הטכני
    בתקווה להמשך פורה ישר כח

  13. אמיר גילעד הגב

    תומר שלום!

    ראשית תודה על הכתבה המאלפת והמושקעת, שמחתי מאד לקרוא וללמוד…כבר דיברתי איתך בפרטי על מצלמת הSony Nex 5N Mirrorles שלי, שטווח העדשות המקוריות שלה די מוגבל, ואפילו בלשון המעטה… יש לי שתי עדשות עיקריות, קיט 18-55 ו55-210 מקוריות של סוני, ודיופטר למאקרו Raynox dcr 250 . אני מתעניין בעדשת פריים קבועה 50 מ"מ של סוני מפתח F1.8 שיש עליה בקורות מצוינות, דא עקא שהיא טיפה יותר יקרה מאלו שציינת…ועדיין לא בשמיים. רק רציתי לשמוע חוות דעתך.http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=882532

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אמיר.
      בכיף גדול 🙂
      עדשת ה-50 מ"מ שציינת היא עדשה מעולה. בכללי – רוב עדשות ה-50 מ"מ הן טובות בגלל המבנה היחסית קל שלהן וגם המחיר שהן לא בשמיים ביחס לתמורה שהן נותנות.
      תתחדש ושיהיה בהצלחה 🙂

  14. באפי הגב

    תומר שלום ותודה על כתבה מאירת עיניים ״ותמונות״…..
    אשמח לעזרתך בהחלטה לגבי עדשה לצילומי מקרו (פרחים וחרקים). יש לי מצלמת ניקון 7100. אני מתלבטת המון זמן ורוצה לצרף לעדשת ה- 24-70 האיכותית שלי גם עדשת מיקרו טובה. תודה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, באפי. בכיף גדול. אני ממליץ מאוד על עדשת 60 מ"מ מאקרו של ניקון או 105 מ"מ מאקרו של ניקון. הן מעולות, שתיהן עם צמצם 2.8 וישמשו אותך גם אם תעברי למצלמת פול פריים באיזשהו שלב.
      בנוסף – את יכולה לקנות עדשה ישנה יותר כמו ה-90 מ"מ מאקרו של טמרון. היא מעולה, חדה מאוד אך החיסרון הוא שהפוקוס שלה ידני בלבד מה שמגביל את העדשה להיות שימושית רק לצילומי מאקרו.
      אם את מוכנה להשקיע לטווח ארוך אז אחת מ-2 העדשות הראשונות שציינתי יספקו לך את העבודה.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  15. אמיר גילעד הגב
  16. דרור הגב

    תומר,
    יופי של בלוג.

    נראה לי שהיה מקום לומר גם מספר מילים על מכפילים.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, דרור. נושא המכפילים דורש פוסט בפני עצמו. אעשה זאת בעתיד.
      תודה רבה ושיהיה אחלה סופ"ש.

  17. ללי כץ הגב

    היי תומר,
    קראתי את המדריך , ברור לי איזו עדשה נוספת כדאי שארכוש. אחלה הסברים.
    אני מחזיקה בידי עדשת ניקון ( ניקור) 50מ"מ 1.4. מה פשר המספרים שמופיעים בחלונית?
    בשורה עליונה " Ft" מ 1.75 – 20 בשורת תחתונה " m" מ.0.45 – 3
    האם זה מרחק? אורך מוקד? יש גלגל זום – לשנות מצב. על איזה מצב זה צריך להיות?
    בחנות כשקניתי אמרו לי כששאלתי " אל תיגעי" .
    אשמח להסבר ממך.
    תודה רבה – ללי

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, ללי.
      "גלגל הזום" שאליו את מתכוונת הוא למעשה הפוקוס. בעדשה שציינת אין זום.
      המספרים בחלונית מתייחסים למרחק בין החיישן לנושא המפוקס. M זה במטרים ו- FT שהם ראשי התיבות של FEET מייצגים את המרחק ב-רגל.
      מקווה שעזרתי 🙂

  18. משה הגב

    עדשה Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR מה אתה אומר ע"ז לצילום ילדים סטודיו וחוץ וכן לצילום אירועים האם זה מספיק והאם אפשר להסתפק ב24 – 70 של סיגמא בתודה מראש על כל סודות ורזי המקצוע שפתיים יישק משיב דברים נכוחים
    בתודה משה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, משה.
      24-70 הוא בהחלט טווח מספק לרוב סוגי הצילום. לגבי העדשה הספציפית של סיגמא צריך לבדוק. אין לי ניסיון אתה כך שאין לי מה לומר עליה. אני בטוח שחיפוש קל ברשת יוביל אותך לביקורות על העדשה.
      שיהיה בהצלחה.

  19. מוטי הגב

    תומר תודה על העצות והידע הרב שאתה מעביר לכלל
    בתור אחד שחדש בתחום נעזרתי המון באתר שלך
    שוב תודה ענקית

  20. ליאור יהוד הגב

    ראשית יש לציין שאתה כותב מדהים, ברור ומוסבר לפרטי פרטים. תודה על הרחבת המידע בתור צלם מתחיל אני משתדל לקרוא כל מה שאתה כותב, אכן הצלחת לשכנע אותי בעדשה הבאה שלי .
    כרגע אני מצלם עם עדשה 18-135 ובעזרת ה' העדשה הבאה שלי תהיה 50 מ"מ .
    תודה רבה תומר ומעריך באופן אישי את המידע שאתה מפזר לצלמים בין אם הן מצקצועיים או רק מתחילים .

    תודה רבה !

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, ליאור.
      אני שמח שעזרתי לך למצוא את העדשה הבאה שלך. אתה תיהנה ממנה מאוד.
      תתחדש ובהצלחה.

  21. נחום סולומון הגב

    תומר אני עוקב אחרי הכתבות שלך,מצוינות מחכה לבאות.

  22. אראלה פרידמן הגב

    תומר מצטרפת לברכות על ההשקעה והדרך בה אתה מביא חומרים מקצועיים בצורה פשוטה ומובנת (יחסית)
    זה ממש לא מובן מאליו וכל פוסט מאיר עוד תובנות והבנות . אז תודה !

  23. Shneor הגב

    אני לא מאמין שכמעט פספסתי את הפוסט הזה!..
    מדהים. עשית סדר בעולם הסבוך של עדשות.
    אין עליך.
    הצעה עסקית: תעשה קורסים בתשלום, אני מגיע?

    • תומר אלמקייס הגב

      המון המון תודה שנאור..
      א. כדי לא לפספס אתה מוזמן להירשם לניוזלטר.
      ב. אני מניח שזה הולך להיות בקרוב 🙂
      שוב תודה 🙂

  24. תמר הגב

    שלום תומר
    שמחה על הגילוי של הבלוג שלך.
    הכתבות ערוכות וכתובות בצורה ברורה וענינית ומעשירות את הקורא.
    העברת הידע בצורה כזאת ממש לא מובנת מעליה ומעוררת הערכה רבה.
    תודה רבה לך על ההשקעה.
    תמר.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, תמר.
      ברוכה המצטרפת 🙂
      תודה רבה לך, אני שמח לשמוע שהבלוג תורם גם לך.
      אשמח לראות אותך גם בפוסטים הבאים.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  25. אנונימי הגב

    מה יקרה אם אני ישים עדשת פול פריים על גוף קרופ?

  26. גיליארדי ורדה הגב

    תודה על המאמר הרהוט והמפורט אשר עזר לי בהתלבטויות של בחירת
    עדשה נוספת.
    אשמח לקרא את המאמרים הבאים שלך.

  27. אורית הגב

    לתומר שלום
    שנים אני משתמשת במצלמת דמוי slr ועכשו אני רוצה להתקדם
    הציעו לי ניקון d33000 ואני מתלבטת איו עדשה
    רוב הצילומים שלי הם צילומי טבע – מקרוב ומרחוק
    מה יתן לי את המענה האופטימלי.
    בתודה מראש
    אורית

  28. תומר אלמקייס הגב

    היי אורית.
    העדשה המומלצת עבור המצלמה שלך היא 17-55 F2.8. היא תכסה לך טווח יפה גם לנוף וגם לפורטרטים והיא עדשה חדה ומהירה.
    שיהיה בהצלחה.

  29. אביגיל יורמן הגב

    תומר שלום,
    תודה לך על כל המאמרים שאתה שולח לי במייל,
    הם מוסיפים לי ידע רב
    אני עוסקת בצילום כתחביב ישל לי מצלמת קנון 600D
    ,אוהבת לצלם אנשים נוף עירוני(רחוב ביניינים) נוף בטבע,פרחים
    יש לי עדשות 18-200
    50 24-105
    ברצוני לרכוש עוד עדשה כדי שאוכל לגוון אהבתי את הצילומים שפרסמת מגאורגיה ( זאת עם הכלב והנוף עם המים והסלעים..)מעדיפה עדשת זום תקציב 2000-2500 ש"ח של קנון

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אביגיל. תודה רבה ובכיף גדול..
      העדשה שלך24-105 היא מעולה לצילומי נוף ומכסהנ לך טווח יפה. איזו עדשה את רוצה בעצם?
      לאילו מטרות? מה חסר לך עכשיו שתרצי להשלים?

  30. יניב הגב

    אחלה הסבר,תודה…

  31. אלחנן הגב

    הי תומר
    אני ממש נהנה מהמאמרים שלך, אני מצלם כרגע ב d3200 , עם עדשות פריים 35,50,85 ,
    .
    האם כדאי לי לשדרג את המצלמה לפני שאני משקיע בעדשת זום מקצועית יותר 17-55?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אלחנן.
      תודה רבה.
      בסופו של דבר, העדשות חשובות יותר מהגוף כך שאם קניית גוף יבוא על חשבון קניית עדשה (מאוד שימושית, אגב) אז כמובן שלקנות עדשה.
      וזה בהנחה שאתה כרגע מצלם בשביל התחביב ולא בשביל המקצוע. אם צילום הוא המקצוע העיקרי שלך אז אתה תצטרך גם וגם.
      מקווה שעזרתי 🙂

  32. אריק הגב

    היי תומר,
    תודה על המאמרים המרתקים.
    שאלה: יש לי קנון 70d עם עדשת קיט 18-135 ופריים 50.
    אני מצלם בעיקר ילדים ומשפחה. יוצא בקרוב לטיול בחו"ל ורוצה לשדרג את הציוד.
    האם עדשת קנון 70-200 F4 מיוצבת תוכל לתת לי מענה כעדשה להסתובב איתה לצילום המשפחה וצילומי נוף מזדמנים?

    תודה,
    אריק

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אריק. בכיף גדול. אתה מוזמן תמיד 🙂
      עדשת 70-200 לא מתאימה לצילומי נוף וגם לא לצילומי משפחה. היא תגביל אותך.. אתה צריך עדשה בטווחים של 24-70.. או בקרום – 17-40 וכדו'..
      שיהיה בהצלחה.

  33. דנה הגב

    היי תומר.
    אני קוראת את כל המאמרים שלך וממש נהנית ללמוד דברים חדשים בכל פעם.
    שאלה קטנה רק מתוך סקרנות (וצר לי אם כבר כתבת את זה בתגובות, טרם קראתי אותן) –

    איזו עדשה היא המועדפת עליך?
    🙂

    • תומר אלמקייס הגב

      היי דנה. תודה רבה 🙂
      אני מתלבט בין 50 מ"מ ל-35 מ"מ 🙂
      אני מצלם היום עם 5 עדשות, ומחליף כל הזמן בהתאם לצרכים והרצונות, אז קצת קשה לבחור אחת מבין כולן.
      זה בערך כמו לבחור איזה ילד אני הכי אוהב 😛

      • דנה הגב

        ידעתי שאני שואלת אותך שאלה קשה:)
        העניין הוא שאני לפני קניית עדשה ומאד מתלבטת איזו לקנות.
        הסגנון שלי הוא בעיקר פורטרטים (ובעיקר ברחוב), קצת הדלקת אותי על רגשות קבועות שלא היו אופציה מבחינתי עד קריאת המאמר..

        אני מצלמת עם d7100
        יש לי כיום:
        Nikon 55-200
        Sigma 18-35

        על מה היית ממליץ בהתאם לצורך שלי?

        • תומר אלמקייס הגב

          חחח
          18-35 של סיגמא היא עדשה מעולה למיטב ידיעתי. 55-200 פחות..
          אם את רוצה עדשת פריים טובה לפורטרטים אז תלכי על ה-85 1.8. היא מעולה!

  34. דנה הגב

    כמובן, *עדשות* ולא רגשות:)
    תיקון אוטומטי

  35. דניאל הגב

    תומר שלום, אני הייתי עד היום בדילמה איזה מצלמה ועדשה לקנות, איכשהו הגעתי למאמר שלך ואני חייב להגיד שהעשרת את הידע שלי בצילום מקצה לקצה רק מ15 דקות קריאה של המאמר, תודה רבה לך!

  36. נחמי הגב

    לתומר
    המאמר כתוב בפרגון מלא וכל המוסיף גורע
    ובכל זאת בגלל שאני די בתחילת הדרך אשאל אותך את שאלת השאלות
    אז לענין
    יש בידי מצלמת קנון 650 די
    רכשתי אותה עם עדשה של טמרון 18-200 ללא מייצב
    ואני לא מרוצה ממנה
    יש לי הזדמנות לרכוש יד שניה אותה עדשה
    אבל של סיגמא, נראה לי שיש לה מייצב
    והקוטר שלה 72, היא כבדה מאוד והתוצאות טובות

    אני עדיין לומדת צילום ובמגביל גם מצלמת
    ילדים , תמונות משפחה , וגם ילדי חלאקה -לפני תספורת
    עדין לא גובה תשלום עד שארגיש שהכול פרפקט

    אני רוצה לרכוש עדשה נוספת כדי להוציא תוצאות מקצועיות
    לא מבינה מספיק האם לרכוש את ה- 50 ממ או 85 ממ?
    (צילמתי פעם אחת עם 85 ממ -לקחתי מחברה- ויצאו תוצאות מדהימות
    ועוד שאלה
    בעדשה 85ממ יש להשיג עם צמצם 1.4? או שלא צריך להשתגע ו1.8 זה מספק
    והאם צריך מייצב
    מודה לך מאוד
    נחמי

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, נחמי. תודה רבה 🙂
      לגבי ה18-200 – העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לרדת מזה!
      טווח זום גדול יכול להיות שימושי לצלם חובב שמחפש איכות יותר טובה ממצלמה ביתית, אבל לצלמים זה לא.
      85 זה טווח מעולה לצילום אנשים וילדים. אני חושב שמספיק 1.8.. ה1.2 מדהימה, אבל נורא יקרה! את ה1.4 אני לא מכיר..
      בעדשות האלה אין מייצב למיטב ידיעתי, וגם לא צריך. הצמצם הפתוח יאפשר לך כניסה של המון אור – מה שיאפשר לך לעבוד במהירויות הרבה יותר גבוהות.
      שיהיה בהצלחה.

  37. נחמי הגב

    תומר
    תודה רבה לך
    שיכנעתה אותי על 85ממ
    לא ציינתי שכרגע אני מצלמת צילומי חוץ
    ושאלתי האם זה ישמש אותי בצילומי סטודיו
    לגבי העדשה של 18-200 סיגמא
    כדאי שיהיה בבית לצילומי נוף – לטיולים?
    או שה-85 גם טובה למטרה זו?
    אשמח לתשובתך המקצעית
    יישר כוחך
    נחמי

    • תומר אלמקייס הגב

      בכיף.. ה-18-200 לא טובה בכלל.
      ה-85 מעולה גם לסטודיו. בטיולים זה נורא תלוי מהם נושאי הצילום שלך.
      יש אנשים שמעדיפים עדשות זום בטיולים. זה לגמרי העדפה אישית.
      ואם את כן הולכת על זום, אז על עדשה איכותית יותר. כשתהיה לך את ה-85 את לא תרצי לגעת בעדשה פחות איכותית.

  38. ללי הגב

    שלום תומר
    תודה רבה על המאמר הנפלא
    רציתי לשאול
    אני לומדת כרגע צילום בקנון D60 עם עדשה קבועה 50ממ 1.8
    הצילום הוא בעיקר לצילומי חוץ וילדים
    התמונות יוצאות יפות עם בוקה נפלאה (אם כי קשה לי כשאני לא תמיד רוצה ליצור עומק שדה רדוד ולפעמים כן רוצה גם לתפוס את הרקע היפה )
    המורה טוענת שהפוקוס במקום והוא מצוין וביחס לתלמידה מתחילה זה מעולה
    אבל החדות לא כמו שחשבתי
    אני מבינה מהתגובות כאן שהעדשה מצוינת
    במידה וארצה להשקיע בעדשה נוספת
    על מה אתה ממליץ כעדשת המשך?
    האם יש משהו חד יותר או שזה פונקציה של תירגול
    האם זה קשור גם למצלמה (אני מבינה שזו עדשת קרופ)
    או גם לעדשה
    אשמח מאד לתגובה.

  39. אריאל בן ארי הגב

    מבקש עזרה:
    קיבלתי nikon1 j5 עם עדשת קיט: 10-30, 3.5-5.6 vr/
    מבלי להתייחס לתכונות העדשה, הזום אינו מספק אותי הייתי רוצה להגיע הרבה יותר רחוק.
    אבל: איני רוצה לסחוב "תותח" כבד משקל והייתי שמח אם הזום לא היה ידני אלא אלקטרוני.
    היש לי תשועה? או שמא עדיף להחליף מצלמה (והאם יש לך רעיון).

    וחוץ מזה – קראתי מספר תכנים שכתבת ואתה מרשים ביותר!!!. גם הבהירות של ההסבר להדיוטות, גם היקפו ותחומי הכיסוי. chapeau !!

    אריאל

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אריאל. תודה רבה 🙂
      זום אלקטרוני אתה תלמצא רק במצלמות ביתיות, כאלו שלא יועדו לצלמים – כך שזו אופציה שאני לא ממליץ עליה בכלל.
      אתה פשוט יכול לרכוש לעצמך עדשה בטווחים שאתה רוצה. זה יהיה הכי יעיל.

  40. אביחי הגב

    בהיר, חד ומקצועי כמו תמיד…
    ואם עוד לא התעייפת להשיב על שאלות, האם עדשות סוני עם אופטיקה של זייס 16-70 אמורה להיות איכותית?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אביחי. תודה רבה 🙂
      אני לא רוצה להטעות אותך סתם מכיוון שאני לא השתמשתי בהן. ממה שאני יודע ממכריי, הן טובות ואיכותיות – אך זה לא מניסיון אישי.

  41. שוהם הגב

    היי תומר, תודה רבה על הכתבה. אני מתחילה ובדיוק מתעניינת נורא בצילום ואוהבת את זה בלי סוף. אין לי עבודה קבועה, או עודף כסף, ואני ממש רוצה להתחיל. שמעתי על העדשה 18-55 של קנון וכתבו שהיא מצויינת למתחילים. מה אתה אומר? לחכות לעתיד שיהיה כסף למשהו יותר איכותי? כאילו.. שווה לשלם עלזה כסף? אשמח שתענה 🙂

    • תומר אלמקייס הגב

      היי שוהם. בכיף גדול, וברוכה הבאה לעולם הצילום הגדול 🙂
      18-55 היא עדשת קיט פשוטה ובסיסית מאוד מאוד. היא רחוקה מלהיות מצויינת, יש עדשות קיט הרבה יותר טובות ממנה. אם זה התקציב שלך ולא יותר, אז ברור שתקני אותה כי היא עדיפה על כלום. היא זולה מאוד, כך שזה בסדר גם אם תתחרטי בעוד כמה חודשים.

  42. רוני הגב

    היי תומר,
    כפי שכולם כתבו כבר לפני, הכתבה הזאת נהדרת ועושה המון סדר. תודה!
    כמובן שמיד נרשמתי לעקוב אחר שאר הכתבות שעוד יצאו.
    אני עוסקת בצילום כתחביב וכבר כמה שנים מצלמת עם גוף של canon 500d (אני יודעת, ענתיקה. אבל אני מרוצה (: ). בקניה הראשונה כמובן קניתי את עדשת הקיט ולאחר כשנה קניתי את ה-18-135 ובגדול אני מאוד מרוצה ממנה.
    לאחרונה אני מצלמת קצת יותר צילומי תקריב כמו פרחים למשל ואני מגלה שהיא מתקשה להתפקס אוטומטית כשאני מתקרבת לעצם עצמו, בנוסף קצת התחיל להפריע לי שהתמונות לא חדות כפי שהייתי רוצה.
    כמה שאלות:
    1. האם זה נורמלי שהעדשה לא תתפקס אוטומטית כשאני מתקרבת לעצם, או שאני לא מגדירה ערכים כמו שצריך? (עובדת גם עם מצב ידני לגמרי, אבל לא מקצוענית).
    2. אני רוצה לקנות עדשה חדשה ולאחר קריאת הפוסט שלך החלטתי שהיא תהיה עדשת פריים. אני מצלמת בעיקר צילומי טבע – נוף וגם תקריב. חשבתי על ה-50 מ"מ, מה אתה אומר?
    3. על גוף המצלמה שלי רשום EOS Kissx4. האם אי שם לפני כמה שנים הייתה טעות ברכישה או שזה אכן canon 500d? פתאום זה לא כל-כך מובן לי מאליו..
    סליחה על ההתלהבות עם השאלות.. ותודה =)

    • תומר אלמקייס הגב

      היי רוני.
      תודה רבה: מוזמנת תמיד..
      1. ממרחק קרוב מאוד – קשה יותר לפקס.. כשמצלמים מאקרו עדיף לעבוד עם פוקוס ידני בלבד.
      2. לגבי העדשה – 50 מ"מ לא תאפשר לך צילום תקריב, ובטח שלא צילום נוף.. אלו 2 ז'אנרים שונים שמצריכים עדשות שונות. ה-50 מ"מ היא עדשה מאוד שימושית, אבל לא לנופים ולמאקרו.
      3. למיטב ידיעתי זו המצלמה. שמתי לב לכך שבמצלמות הפחות מקצועיות של קנון יש את התוספת הזו לשם. אין לי מושג מה היא אומרת, אני פחות מבין בזה 😛

  43. אלון הגב

    היי תומר,
    הכתבה שלך עשתה לי הרבה סדר בראש אבל העלתה אצלי כמה שאלות,
    אני מצלם כיום עם גוף קאנון 600D ועדשת 24 2.8, אני מצלם הרבה נופים, טיפה פורטרטים (חצי גוף) ואני מחפש עדשה שתתן לי אפשרות לצלם ספורט, צילומי נוף , צילומי מסיבות ופורטרטים, כמו שכתבת ומהידע הקודם שלי עדיף לרכוש כמה עדשות פריים אבל כרגע אני חסר תקציב לקנות כמה עדשות לדברים שונים. יש לי תקציב של בערך 3k-4k. יותר חשוב לי הנוף/ פורטרטים/מסיבות ואם יהיה אפשרות לצלם ספורט זה בונוס.
    אני חשבתי על ה24-105 f/4 של סיגמא מסדרת ארט.
    ורציתי לשמוע את דעתך, אם כדאי לי? אם אתה ממליץ על עדשה אחרת?
    ממש אשמח לשמוע תשובה ממך ותודה מראש!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אלון. אני לא מכיר את ה24-105 של סיגמא, אבל אם היא מסדרת art אז סביר להניח שהיא טובה. זה טווח טוב שיכסה לך גם צילום נוף, גם פורטרטים, וגם דברים אחרים.

  44. ריקי הגב

    הי תומר
    אני קוראת בעיון את מאמריך, ולמדתי מהם המון.
    קראתי עכשיו את המאמר המצויין שלך על עדשות, ואני רוצה להתייעץ אתך.
    אני נמצאת כעת במעבר בין חובבנית למקצועית.
    יש לי מצלמה ניקון D7200 ועדשה ותיקה 18-200. בנוסף יש לי עדשת ניקון 50 ממ 1.8.
    אני מצלמת מידי פעם ממושבי האולם בהופעות ריקודי קבוצות, כאשר הבמה חשוכה והאורות מתחלפים. הקומפוזיצות מעולות, אך התמונות יוצאות חשוכות ומגורענות.
    אני מבינה עכשיו שה 18-200 שלי לא יכולה לעשות את העבודה.
    חשוב לי לצלם באירועים כאלה.
    על איזו עדשה אתה ממליץ, שמפתח הצמצם שלה יהיה פתוח יותר מ-3.5, וגם אוכל לצלם בעדשה צרה את הרקדניות מקרוב.
    תודה רבה לך.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, ריקי.
      תודה רבה 🙂
      לצילומים מהסוג הזה – 70-200 f2.8 תעזור לך מאוד. אבל קחי בחשבון שזה עדיין לא מספיק.. את תצטרכי להשתמש בערכי iso גבוהים.
      והכל תלוי גם בתאורה שבמקום.
      שיהיה המון בהצלחה 🙂

  45. מנשה נקי הגב

    בוקר טוב תומר.
    אני לומד עכשיו צילום בגליץ, המאמרים שלך מסכמים לי את כל השיעורים באופן כזה שאני מבין יותר את מה שלמדתי בשיעור לאחר קריאת המאמר בנושא הנלמד.
    תודה רבה.

  46. רן הגב

    היי תומר לפני שבוע אשתי קנתה לי מתנה canon750D עם עדשת קיט 18-55
    לפני שנים רבות היתה לי מצלמה של מינולטה עם עדשה 75-300 ואני מאד אוהב לצלם נופים מקרוב ומרחוק. אני מחפש עדשה לצריכים האלו וקיבלתי המצלה לעדשה Canon EF 70-200mm f/4L משומשת במחיר נחמד של 1700
    הייתי רוצה לשמוע ממך האם עדשה זאת תספק אותי לצרכים שלי בתור החלה או שזה יותר מידי?
    המון תודה
    רן

    • תומר אלמקייס הגב

      היי רן.
      70-200 היא עדשה מעולה, אך בצילום נוף אתה צריך דווקא עדשה רחבה ולא עדשה צרה. היא תשמש אותך לצילום אובייקטים רחוקים, לצילום פורטרטים, בעלי חיים וכדו'.
      לנופים אתה תצטרך עדשה אחרת.

  47. דקלה הגב

    שלום רב לך
    ראשית מחזקת את דברי קודמיי.הכתבה הזו בפרט וכל שאר הכתבות מעניינות ומעשירות,אשמח לקבל את עזרתך בנוגע לרכישת ציוד.אני צלמת חובבת ,
    כמובן שהייתי שמחה לרכוש מצלמת full frame אבל כרגע אין באפשרותי יש לי את הניקון d90 ו אני מרגישה שהתמונות לא יוצאות מספיק חדות ועם תאורה לא מספקת ,האם להתפנק בסדרת
    ה D5300 למשל או להישאר עם המצלמה שלי ולשדרג את העדשות .אני בעיקר מצלמת עם זום 18-55 וחשבתי לקנות עדשה קבועה 35 מ״מ למשל עם צמצם 1.8 והאם זה נורא לצלם בלי פוקוס אוטומטי ,ראיתי שכל העדשות מאבדות את הפונקציה הזו במצלמות כמו שלי.אופציה נוספת היא להשתדרג עם מצלמה יד שניה, אם כן איזה?
    תודה שוב
    ואשמח לתשובתך
    דקלה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, דקלה.
      תודה רבה 🙂
      קודם כל, לא מחייב שחוסר החדות נובע בגלל המצלמה שלך (למרות שהיא ישנה יחסית).
      העדשה שאת משתמשת בה היא עדשה פשוטה מאוד ויכול להיות שגם היא תורמת לעניין.
      בכל מקרה, אם את רוצה לשדרג גם מצלמה וגם עדשה אזה זה לא ממש משנה כרגע 🙂
      הייתי ממליץ לך דווקא על D7200. זו סדרה טובה יותר.
      35.1.8 היא עדשה טובה. אבל יש מצב שאת תצטרכי איתה עוד עדשה (או עדשות) אז לבינתיים אל תיפטרי מה18-55..
      ולמה לא לצלם עם פוקוס אוטומטי בעצם? ואם הן מאבדות את האופציה הזו במצלמה שלך אז כנראה שהמצלמה שלך מוגדרת על פוקוס ידני בלבד..
      בכל מקרה – לפני שאת מחליפה ציוד, את צריכה לדעת מה את הולכת לצלם איתו.. ובהתאם לזה לעשות את הבחירות שלך.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  48. תומר יצחק הגב

    האם פתיחת הצמצם משתנה בקרופ כמו האורך מוקד? למשל f4 יצא בקרופ גם פי 1.5/1.6 או שהוא ישאר f4?
    והאם canon 24-105 f4 טובה לקרופ אם אני רוצה לצלם פורטריטים, צילומי רחוב ווידאו (filmmakimg)?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, תומר.
      אין קשר בין הצמצם לקרופ. ז"א שהקרופ לא משפיע על הצמצם בשום צורה.
      24-105 תהיה טובה לקרופ אבל תיקח בחשבון שעל קרופ, אורכי המוקד משתנים.

  49. תומר יצחק הגב

    אני גם שוקל האם אולי כדאי לי לקנות את הcamon 17-55 במקום שתיתן לי צמצם של f2.8 אבל האם היא שווה את המחיר? והיא שווה את ההבדלים מsigma 17-50 שיותר זולה ואותו צמצם קבוע אבל גלגל הפוקוס מסתובב רק 40 מעלות וזה לא מעט מדי כדי להתפקס יותר טוב? במיוחד בווידאו בpull focus והסיגמה לפי מה שהבנתי יותר רועשת גם.

  50. אלמוג הגב

    היי קוראים לי אלמוג ואני רוצה לקנות מצלמה
    כרגע אני כנראהיה לוקח את הd550p של ניקון והייתי רוצה לדעת על איזה עדשות אתה ממליץ (תקציב עדשות 2000 שקל אבל אני מוכן לחרוג)זה מצלמה dslr ראשונה
    אני מצלם נופים ואנשים
    רציתי בהתחלה לקחת את העדשות
    50mm f1.8 fx
    35mm f.1.8 dx
    של ניקון אבל אני חושב ש35 זה לא מספיק לנוף האם כדי לקחת 50mm וגם עדשות קיט??

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אלמוג.
      2 העדשות שהזכרת מעולות, אבל הן לא יתאימו לך לצילום נוף.. במיוחד אם אתה מצלם בקרופ.
      לקחת עדשת קיט + 50 מ"מ זה יכול להיות פתרון נהדר.
      בהצלחה, ותתחדש 🙂

  51. בן הגב

    פוסט יפה ואינפורמטיבי, בין היתר השפיע עליי לקחת עדשות קבועות ולא עדשות זום. קניתי היום מצלמה(760d) ועדשה של 85 מילימטר(f1.8), בהמשך אקנה 50 ואולי גם 24 מילימטר.

  52. ארז הגב

    היי תומר,
    ראשית כתבה אינפורמטיבית וכתובה להפליא מבלי לסבך יותר מדי .
    בנוסף הייתי שמח להתיעץ איתך בנושא צילום בתים.
    יש לי מצלמת ניקון d610 , ועדשה 24-85 . אני מחפש עדשה רחבה ,חשבתי על 12-24 . אם אני מחפש עדשה איכותית האם עלי להתכוונן על ניקון/טמרון/סיגמה ? ואם כן מה הבדלי הרמות בינהם ? תודה מראש

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה, ארז.
      12-24 היא עדשה שמיועדת למצלמת קרופ. לפול פריים יש את ה-14-24 והיא בהחלט עדשה מעולה לצילום של בתים.
      ההבדל בין העדשות שציינת זה יצרנים שונים, אופטיקה שונה וכדו'. לניקון יש עדשה מדהימה 16-35 שגם היא מעולה לצילום מהסוג הזה.
      שיהיה בהצלחה.

  53. יעקב הגב

    היי תומר
    מאוד נהנה מהפוסטים שלך
    כרגע אני מתחיל צילום תקציב 6k
    מתלבט בין מצלמת קנון 70d+ עדשת קנון f2.8 17-55
    או כבר ללכת על 6d ולהסתפק בנתיים בעדשת 50mm f1.8
    אופי הצילום משפחתי קלאסי טיולים וכד,
    הצילום בנפשי, אשמח לעזרה בתודה מראש

  54. ילנה הגב

    היי תומר,
    אני בתחילת דרכי בתחום הצילום ואני חייבת לציין שאני מאוד נהינת לקרוא את הפוסטים שלך!!
    עד היום השתמשתי במצלמת קנון D400 עם 2 עדשות (עדשת קיט 18-55, ועדשה 70-300).
    אני רוצה לקנות מצלמה ועדשה חדשות. אשמח אם תוכל להמליץ לי על דגמים (לצילום אנשים בעיקר)
    תודה 🙂

    • תומר אלמקייס הגב

      היי , ילנה.
      ברוכה הנכנסת לעולם הצילום 🙂
      יש המון דגמים של מצלמות, זה נורא תלוי בתקציב שיש לך,
      וגם האם את רוצה מצלמת קרופ או להשתדרג למצלמת פול פריים?

  55. שי הגב

    תומר תודה רבה על המאמר.
    ציינת במאמר שכדאי להוסיף לארסנל עדשת 50 מ"מ בין אם משתמשים במצלמת קרופ או פול פריים. רציתי לשאול האם בשביל לצלם 50 מ"מ בקרופ צריך לקנות 35 מ"מ או שעדיין אתה ממליץ על 50 גם בשביל קרופ.
    דבר נוסף, האם אתה מכיר ויכול להמליץ על עדשת סיגמא 17-50 מ"מ (F2.8). אני מצלם בD90.
    שוב תודה רבה על המאמר.

    • תומר אלמקייס הגב

      בכיף גדול, שי.
      לשאלתך, ה-50 מ"מ עדיין מומלצת גם על פול פריים, רק שאתה צריך לדעת שהיא שדה הראיה שלה יהיה שווה ל80 מ"מ.
      אם אתה רוצה לקבל שדה ראיה קרוב ל- 50 מ"מ אז באמת עדיף את ה-35.
      לגבי הסיגמא, אני יודע שהיא עדשה טובה, אבל לא התנסיתי איתה בעצמי עלך מנת לענות לך באופן חד משמעי.
      שווה לראות מה הביקורות מספרות עליה.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  56. פישל רוזנפלד הגב

    ערב טוב תומר,

    יש לי מצלמת ניקון D5500 ואני משתמש בה בעיקר לשימוש עיתונאי.

    עיקר השימוש שלי במצלמה היא לתיעוד מסיבות עיתונאים, שהן בדרך כלל במקומות סגורים. במקביל לתיעוד כנסים ואירועים (פוליטיים) המתקיימים בעיקר במקומות פתוחים.

    כיום אני משתמש בעדשת תמרון 18-200.

    שאלתי היא, מהי העדשה המומלצת שתענה על כל הצרכים שלי?

    תודה מראש!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, פישל.
      למקרה שלך אתה צריך 70-200. היא עדשה מעולה שלא מעט צלמי עיתונות משתמשים בה.
      ה"בעיה" היא שאתה תצטרך גם עדשה רחבה ולכן תצטרך להכניס את ה-24-70.. לדעתי אלו הם 2 עדשות חובה
      לאנשים שעוסקים בצילום עיתונות.
      שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

  57. רוז הגב

    שלום!
    נהניתי מאד מהפוסט הזה שסידר לי את הידע שאגרתי לבד.
    אני בהלם מהסבלנות שלך לכל השואלים!!!……
    אני מצלמת צילומי ילדים, משפחה וגם קצת מוצרים .עובדת בעיקר עם 85 1.8f על ה70 d קנון ורוצה מאד לקנות עדשה לצילומי חוץ. הבנתי מהתגובות פה שאתה ממליץ על ה 24-70, ולא כל כך הבנתי איך זה מסתדר עם זה שהיא עדשת זום (שלא מומלצת)?
    יש עדשת פריים שתתאים לצורך שלי ותהיה מיוצבת? (פליז תגיד שיש משהו לא יקר!!!)
    תודה!!!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, רוז.
      תודה רבה 🙂
      חחח משתדל לענות לכולם.
      לשאלתך –
      ראשית, ה-85 שיש לך היא עדשה מעולה גם לצילומי חוץ.. קחי בחשבון שאין דבר כזה עדשה לצילומי חוץ ועדשה לצילומי פנים.
      ה-24-70 היא עדשה מעולה!!!! וגם כאן – אף אחד לא אמר שעדשת זום זה לא דבר מומלץ. בסופו של דבר הכל תלוי בצרכים של הצלם.
      במקרה שלך – יש לך ה-85 והיא מעולה גם לצילומי חוץ (אני מצלם איתה מלא!!!!!). יש לה צמצם פתוח מאוד, ככה שאת לא צריכה את המייצב.
      תישארי עם מה שיש לך ואולי תשקלי לקנות בנוסף עדשה רחבה כלשהי שתהיה לך גם לצילומים מקרוב.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  58. רוז הגב

    תודה!
    אם אתה אומר………..

  59. אמנון הגב

    תומר שלום!
    אכן הכתבה והמידע על העדשות , מוסיפה הרבה , ואין ספק שהתוצאה תלויה הן באיכות הציוד והן באיכות הצילום.
    היתה לי מצלמה P/S SX20 של קנון ונהנתי מאד ממנה, בעיקר מצילום תקריב והזום שבה, אך בטיול בחו"ל התאכזתי מצילומים בתוך עיר ומבנים ומצילומים בשעות הערב/חשכה בתאורת רחוב.
    לכן קניתי מצלמה ניקון D5500 עם עדשה TAMRON 18-200 F3.5-6.3 ואני ממש מאוכזב ממה שאני מצליח להוציא מהמצלמה.
    הזום ותמונות תקריב נפגע , אין שינוי איכותי בצילום במבנים או בעיר ובנוף.
    אין את הבום שציפיתי משיפור המצלמה ומהעדשה.
    אני מעוניין לנסות לשפר את שתי הבעיות ע"י מחשבה לרכישת שתי עדשות קצה נוספות והייתי שמח לשמוע את הצעתך בנושא.
    בברכה אמנון

    • תומר אלמקייס הגב

      שלוום, אמנון.
      סביר להניח שהעדשה שלך 18-200 היא המקור הראשי לחוסר שביעות הרצון שלך.
      לעדשות עם טווח זום גדול כל כך יש נטייה להיות לא לא איכותיות.
      ברגע שתחליף עדשה, אתה תבין את מה שאני אומר..
      העצה שלי – לא לקנות עדשה עם טווח זום כמו 18-200. אתה יכול לקנות 70-200 צמצם 4 לטווח הטלה, ו-17-55 לטווח הרחב.
      אלו 2 עדשות שישפרו לך את הביצועים באופן מהותי.
      אם אין בידך את התקציב, ואתה מעוניין לרכוש עדשת קיט, אז תלך על כיוון של 18-105 או 18-140. רק לא 18-200.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  60. יובל הגב

    היי תומר,
    אחלה כתבה, מאירת עינייים ובהירה.
    שאלת הדיוט לגבי עדשה רחבה: האם האפקט של הקימור (חבית/עין הדג) קיימת למעשה רק בעדשות רחבות עם אורך מוקד קבוע בגלל הצמצם שפתוח מאוד? הכוונה בניגוד לצילום עם עדשת זום כאשר הצילום נעשה עם אותו אורך מוקד.
    תודה!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, יובל.
      תודה רבה 🙂
      אין קשר בין הצמצם לבין עיוותי החבית או כרית המחטים, ואין קשר גם ביניהם לבין הזום.
      העיוותים נוצרים א. בגלל הזווית הרחבה או הצרה של העדשה. ב. בגלל בניית העדשות עצמן..
      לדוגמא, בעדשת ען הדג העדשות הפנימיות בנויות כך שייצרו את העיוות הזה בצורה קיצונית.

  61. שמעון הגב

    תומר שלום,
    רציתי לדעת אילו שימושים יכולים להיות לי מקניית עדשת מאקרו 105 מ"מ מלבד שימוש בצילום מאקרו,
    והשאלה השנייה היא איזו עדשה יכולה להיות רזרבה לגוף D-90 אם כבר יש לי עדשת ניקון 17-55 ?
    תודה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי שמעון.
      105 היא עדשה שיכולה לצלם אותך גם לפורטרטים ולכל נושא שדורש אורך מוקד ארוך.
      אתה יכול לראות בה כעדשת טלה לכל דבר.
      בנוגע לעדשה רזרבה – 50 מ"מ תעשה את העבודה וגם תשמש אותך לא מעט.

  62. אסתי הגב

    שלום תומר 🙂
    אני כ"כ נהנית לקרוא את מאמריך ולמדה מהם המון. המון תודות על הנכונות וההשקעה שבשיתוף ובהדרכה.
    כחובבת צילום שידרגתי את מצלמתי ל- canon 7d mark 2. עם רכישת המצלמה הקודמת (canon 600d) קיבלתי בערכת הקיט את עדשת ה-50mm f/1.8 אשר שכבה לה שם עד ממש לאחרונה, כי לא חשבתי שעדשת קיט כה זולה תספק תוצאות טובות. כמה שהתבדיתי… והתאהבתי 🙂
    שאלתי היא, האם עדשות הפריים מותאמות יותר למצלמות פול-פריים? אם ברצוני לרכוש עדשת פריים 85mm (למצלמת המארק 2), האם איכות הצילומים תיפגע?

    • תומר אלמקייס הגב

      בכיף גדול, אסתי. מוזמנת תמיד 🙂
      אכן, היא עדשה מדהימה ושימושית מאוד.
      אין כל פגיעה באיכות התמונה כאשר משתמשים בעדשה המיועדת לפול פריים על מצלמת קרופ.
      השינוי היחיד הוא שבמקום 85 מ"מ את תקבלי אורך מוקד ארוך יותר בגלל הקרופ.
      העיקר שאת יכולה להיות רגועה ולהתחדש בשלווה 🙂

  63. שמעון הגב

    היי תומר,
    תודה על התגובה והעזרה.
    האם אתה ממליץ על mm50 1.8/f או 1.4/f ?
    תודה

    • תומר אלמקייס הגב

      בכיף גדול 🙂
      ה-1.8 מספקת בהחלט, אך אם אתה מעוניין להשקיע מעט יותר, אין ספק שה-1.4 תהיה הרבה יותר טובה.

  64. אסתי הגב

    תודה רבה על תגובתך!
    גוללתי מעט אחורה וקראתי חלק מתגובותיך. כך ראיתי שכבר הגבת על שאלה דומה.
    אני ממליצה בחום לעשות זאת – התגובות שלך מעשירות לא פחות מהפוסטים הנפלאים,
    וזה דבר שהוא לחלוטין לא מובן מאליו.
    אם הבנתי נכון… אם ברצוני לצלם עם אורך מוקד של 85mm פריים על מצלמת קרופ, העדשה הקרובה ביותר היא 60mm?
    ושאלה נוספת ברשותך, תמיד ידעתי שאלך לכיוון צילומי הפורטרט, אך בעקבות לימודי הצילום התאהבתי במאקרו (מי היה מאמין…) – האם עדשת 85mm מאקרו (או פחות מזה) תתאים גם לצילומי פורטרטים? אני שואלת כי בעקבות שיטוט באינטרנט, ראיתי עדשת 85mm f/1.8 לעומת עדשת 85mm f/2.8 מאקרו.
    וזהו 🙂
    תודות!

    • תומר אלמקייס הגב

      בכיף. ותודה 🙂
      לגבי עניין ה-85 על קרופ – את הבנת נכון.
      לעניין המאקרו – רוב עדשות המאקרו שימושיות כם לנושאי צילום אחרים. אולי מלבד אלו בעלות הפוקוס הידני.
      אני לא מכיר את ה-85 2.8, כך שאין לי מושג במה מדובר, אבל אם היא בעלת פוקוס אוטומטי אז היא תשמש אותך גם לדברים נוספים.
      בהצלחה 🙂

  65. מיכל הגב

    שלום, המאמר שלך מעולה!
    רציתי לשאול.
    אני מתחילה ללמוד צילום, צילמוי ילדים בחוץ ובסטודיו(בינתיים מתחילה עם סטודיו קטן, צילומי ניובורן או גיל שנה, מחוסר מקום).
    המליצו לי על 6Dשל קנון ועל עדשה 85 שהמרצה אומרת שהיא הכי איכותית ונותנת תוצאה מעולה בגלל מפתח הצמצם שלה והבוקה היפה.
    נראה לי שיהיה לי קשה לצלם בחוץ נגיד 5 אנשים, מה אומר?
    חשבתי אולי על ה50, מפתח הצמצם שלה כמו ה85. יש משהו שה85 יותר טובה ממנה?
    גם אני אוהבת את הנוחות של הזום, אבל אני רואה שהן ממש יקרות וגם המרצה אומרת שהתוצאה בהן תהיה פחות יפה מ85.מה אומר?
    וחשבתי אולי בכלל ללכת על מצלמה אחרת פול פריים יותר זולה אבל שתיתן תוצאות איכותית, כי הציעו לי 80D, אבל הבנתי שהקרופ הרבה פחות איכותית.יש לך הצעה?
    קיצור, אני מבולבלת!!!! אני צריכה דחוף עזרה
    אשמח אם תחכים אותי…

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה, מיכל 🙂
      ה-85 אכן עדשה מעולה!! היא עדשת פריים ולכן היא לא תוכל לשמש לך כעדשה יחידה בתיק הצילום שלך.
      גם ה-50 מ"מ לא תוכל לשמש לך כעדשה יחידה אם את מתעסקת בצילום באופן מקצועי.
      את תוכלי לצלם 5 אנשים עם ה-85, במיוחד אם את מצלמת בפול פריים. מקסימום את תצטרכי להתרחק מעט אחורה.
      לגבי ה-50 – אין מה להתלבט בכלל. את יכולה לקנות את שתיהן יחד. ה-50 עולה גרושים והיא תשמש אותך המון.
      אין מה להתבלבל. אם את רוצה לצלם עם עדשות פריים אז את צריכה להבין את היתרונות שלהן וגם את החסרונות. כמובן שבמקרה הזה, היתרונות גוברים על החסרונות,
      ובנוסף – החסרונות הופעים ליתרונות כך שזה משתלם 🙂
      שיהיה המון בהצלחה.

  66. דני הגב

    הי תומר , תודה על ההסברים המחכימים.
    ברשותי מצלמת ניקון d3200 עם עדשה 18-140. הבנתי שלצילומי פורטרטים עדיף לי לרכוש עדשה עם צמצם 1.8 50 ממ מסדרה G.
    האם העדשה הזאת באמת תשדרג את איכויות הצילום שלי?? תודה מראש.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, דני.
      בכיף גדול 🙂
      50 מ"מ תשדרג את התמונות שלך באופן כללי, לא רק בצילום פורטרט.
      שיהיה לך המון המון בהצלחה 🙂

  67. אור הגב

    שלום. נהנה מאוד לקרוא את הפוסטים שלך. שאלה בנוגע לעדשות פריים. אם הצמצם קבוע ופתוח מאוד זה לא פוגע בעומק התמונה ? זה גם יכול לחייב מהירות צמצם מהירה מאוד, זה לא חיסרון ?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אור.
      תודה רבה 🙂
      א. אתה תמיד יכול לסגור צמצם אם אתה רוצה לקבל עומק שדה גדול.
      ב. מה החיסרון בלצלם במהירות תריס גבוהה?

  68. שרה הגב

    תומר שלום,
    מקווה שלא התעייפת לענות על שאלות – בתחילה קראתי את המאמר המקיף והמדהים (בעיקר התמונות שממחישות היטב את ההסבר) ולאחר מכן קראתי את התגובות ומרוב חומר…יצאתי מבולבלת
    החלטתי לשאול חד וחלק:
    אני מעוניינת במצלמה טובה ואיכותית לשימוש משפחתי עבור צילומי ילדים, מבוגרים, צילומי חוץ, אירועים וכדו' (אני לא מתכוונת לעבוד בצילום אלא רק עבור צילום משפחתי ותוצאות טובות!)
    וכמובן חשוב לי מצלמה קלה לתפעול (שאצטרך קורס מינימלי לצילום ולא לימודי תעודה…)
    חשבתי לקנות מצלמת D7200 אבל איני יודעת איזן עדשה להשקיע (ואלי מספיק גוף מצלמה פשוט יותר)
    מהמאמר לעיל הסקתי שעדיף להשקיע יותר בעדשה מאשר בגוף
    תכל'ס איזו מצלמה היית ממליץ ואיזו עדשה עבר הצרכים שלי?
    התקציב הוא 4000-5000 ש"ח
    אודה לחוות דעתך המקצועית והנחוצה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, שרה.
      חחח אני משתדל לענות לכולם כשאני יכול.
      המצלמה D7200 מעולה! אם את לא רוצה להתמקצע בצילום, את יכולה להסתפק בעדשת קיט 18-140 שהיא עדשת קיט טובה מאוד.
      שיהיה המון בהצלחה.

  69. רותי הגב

    שלום וברכה,
    גם אני כמו כל הכותבים מעלי נהניתי והחכמתי מאד מהפוסט המקיף, תודה!
    אני אדריכלית ומעוניינת לקנות מצלמה ועדשה שתתאים לי לצילומי מבנים ובתים באופן חובבני (לא לכל פרוייקט שווה להוציא צלם ליום צילומים)
    אין לי תקציב גדול בכלל,
    ראיתי ביד 2 מצלמה 1100D עם עדשות 18-55 ו- 28-90, זה משהו שיכול להתאים לי?
    איך אתה יכול לעזור ולכוון אותי מה כדאי לי לקנות בתקציב נמוך סביב ה-1500 ש"ח למצלמה+ עדשה?
    והאם כדאי ביד 2 ?

    תודה גדולה מראש!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, רותי.
      תודה רבה 🙂
      בגדול, הציוד שציינת הוא ציוד פשוט, וכדאי שתעלי את התקציב קצת בעיקר בשביל העדשה.
      במקום 2 עדשות לא איכותיות אני ממליץ לך לקנות דווקא עדשה איכותית אחת, שתהיה רחבה מאוד.
      משהו כמו 11-16 או 16-35.. אם יקר לך מדי, אז תנסי את 10-20 של סיגמא. לדעתי היא תענה על הדרישות שלך.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  70. זאב פפר הגב

    היי תומר.
    קורא את המאמרים והפוסטים שאתה מפרסם ואף לומד מהם לא מעט.
    מצלם בעיקר סוג של ריקוד ( זומבה ) ססטודיו(אים) ואולמות שם לעיתים התאורה לא מספקת.
    לכן משתמש לרוב בפלאש.
    ברשותי מצלמה FF של קנון – 5D עם שתי עדשות.
    האחת (מהמצלמה הקודמת שהיתה לי 7D) , עדשת קיט 24-105 3.5-5.6 בת כמה שנים עם אלפי חשיפות ושקיבלה לפעמים מכות מהרוקדים/ות כשאני עובר ביניהם.
    השניה עדשה טובה, חדשה 70-200 2.8 מיוצבת של קנון. בה אני משתמש בעיקר באולמות .
    רוצה להחליף את העדשה הישנה .
    מעוניין בעדשה זום רחבה בעל מפתח צמצם פתוח, כדי שלא אצטרך להשתמש בפלאש ושהרוקדים בהמשך האולם ייצאו מספיק מוארים.
    הבעיה אם עומק השדה בצמצם פתוח , האם לא ייצאו מטושטשים?
    בקיצור רוצה חדות ותאורה די אחידים לאורך כל האולם/סטודיו.
    מה עצתך ( בלי לשלם יותר מידי )
    אודה להתייחסותך.
    זאב פפר

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, זאב.
      תודה רבה, אני שמח לקרוא 🙂
      אתה צריך לדעת שבאולם, בזמן הריקודים, אתה תהיה חייב פלאש.. לא משנה כמה הצמצם שלך יהיה פתוח.
      ולענייננו, לא ציינת את התקציב שלך אבל אם אתה עובד עם 70-200, הייתי משלים אותה עם 24-70 צמצם 2.8.
      לגבי תאורה בכל האולם, זה לא תלוי רק בעדשה, אלא גם בתאורה של המקום.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  71. מיכל הגב

    היי תומר.
    מעוניינת להתחיל ניובורן. על איזו עדשה היית ממליץ. מצלמת בNIKON7000. קיימת ברשותי עדשת סיגמא 17-70 2.8 אודה לדעתך עליה 🙂 (מאיזו שהיא סיבה אני לא מצליחה ליצור איתה שדה רדוד)

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, מיכל.
      העדשה שיש לך מתאימה מאוד לצילומי ניו בורן.. יש לך טווח אידיאלי מאוד, ואת גם עם מצלמת קרופ אז זה בסדר..
      אין סיבה שהעדשה לא תיצור לך עומק לך עומק שדה רדוד אם את יודעת לעשות את זה כמו שצריך.. חשוב לציין שיצירת עומק שדוד תלויה במספר גורמים ולא בעדשה מיוחדת שיוצרת עומק שדה רדוד.
      ממליץ לך לקרוא את הפוסט הזה שיעזור לך להבין את הנושא: https://photoschool.co.il/factors-affecting-depth-of-field/

  72. סיון הגב

    היי תומר,
    אני לומדת צילום בסיסי ומתכננת להתחיל קורס לצילום סטודיו, המטרה לפתוח סטודיו לצילום ביתי (לילדים /משפחות). יש לי בבית מצלמה של קנון קרופ. אני מעדיפה לחכות עם רכישת מצלמה חדשה ולהשקיע בעדשה (יש לי היום קיט 18-55)
    איזו עדשה כדאי וממולצת לצילומי סטודיו לילדים ומשפחות? אשמח מאוד לתשובה מפורטת כי זקוקה לעזרה…
    תודה סיון

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, סיוון.
      כמו שאני עונה לכולם, אין עדשה ספציפית המתאימה לצילם בסטודיו. הכל עניין של איזה טווח את רוצה, האם את רוצה עדשת זום או פריים, וכמובן מה התקציב שלך.
      בגדול, הטווח שיש לך הוא סבבה אבל העדשה פחות.. את יכולה לקנות 17-55 צמצם 2.8.. היא תיתן לך את אותו טווח אך איכות גבוהה יותר.
      בהצלחה 🙂

  73. זאב פפר הגב

    תודה על התייחסותך.

  74. אביב א הגב

    שלום תומר.
    אני צלם מתחיל ורכשתי היום את ה-760d של קנון..
    אני בעיקר מתעסק בצילום נופים ופוקוס על אובייקטים מסויימים.
    חשוב לי מאוד מאוד איכות תמונה חדה וברורה שתספק לי את התמונה שאני רוצה לקבל.
    אשמח שתייעץ לי מה יכול להתאים לסגנון צילום שלי? 🙂
    תודה רבה.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אביב.
      השאלה שלך היא כללית מדי.. לצילומי נוף אתה צריך עדשה רחבה.
      "פוקוס על אובייקטים מסויימים" אתה יכול לעשות עם כל עדשה..

  75. אביב א הגב

    תודה רבה על הכיוון תומר 🙂

  76. שלמה הגב

    הכתבות לך נהדרות קשה להפסיק לקרוא ותודה על כך.
    ברשותי canon d760 עם עדשות 18÷10 canon , 18÷55 וגם טמרון 70÷300 מצלם בעיקר נוף ומשפחה מחפש תחליף טוב ל18÷55 על מה תמליץ לי? חשבתי על : סיסמה 50÷18 צמצם 2.8 או טמרון 70÷24 צמצם 2.8 על מה היתה ממליץ לי מבין השתיים או על איזה עדשה פרים היתה ממליץ לי לפי השימוש שלי תודה מראש

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, שלמה.
      תודה רבה. מוזמן לבקר תמיד 🙂
      מכיוון שהמצלמה שלך היא מצלמת קרופ, אז 24-70 פחות באה בחשבון כרגע, אלא כן אתה מתכנן לעבור לפול פריים בקרוב..
      בכל מקרה, תחליף איכותי ל-18-55 אלה עדשות ה-17-55 או 17-50 2.8 (יש גם לקנון וגם ליצרנים אחרים).
      לגבי הסיגמא שהזכרת – אין לי נסיון איתה.. צריך לקרוא ביקורות. לדעתי יש עדשות יותר טובות ממנה.

  77. שלמה הגב

    בוקר טוב
    אפתח ואכתוב שוב תודה רבה לך על הכתבות הנהדרות ועל העצות שלך ישר כוח.
    ברצוני לספר לך שבסוף רכשתי עדשה של סיגמה 18-35 f 1.8 (על גוף קרוף 29-56 )עדין בוחן את העדשה אך נראה לי שעשיתי קניה מצוינת מוציאה תמונות ברורות עם בוקה מדהימה ונשארתי עם מצלמת הקרוף שלי.
    בעתיד אולי גם ארכוש לי את canon 50 f 1.8
    המשך יום נעים
    שלמה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, שלמה.
      תתחדש 🙂 עשית בחירה מעולה!
      ולדעתי אין מה לחכות עם ה-50 מ"מ.. זו לא עדשה שצריך לחסוך כסף בשבילה..

  78. אלקנה ארם הגב

    שלום תומר,
    שאלתי מתייחסת להבדל בתוצאה בין שתי עדשות.
    כאשר אני לוקח עדשה, נניח אורך מוקד 100 ממ המתאימה לצלמת פול פריים ומשתמש בה במצלה ASp-c אני מצלם באורך מוקד של 150 ממ.
    אם אני לוקח עדשה המיועדת מלכתחילה למצלמת ASP-C שאורך המוקד המוגדר שלה הוא 100 ממ, אני בעצם אמור להשאר ב מוקד 100 ממ?

    תודה

    אלקנה ארם

  79. תומר אלמקייס הגב

    היי, אלקנה.
    100 מ"מ בפול פריים זה בדיוק אותם 100 מ"מ במצלמות קרופ. כאשר אתה מצלם במצלמת קרופ, אתה לא מצלם באורך מוקד 150 מ"מ, אלא שאתה עדיין מצלם על אורך מוקד 100 מ"מ, אך גודל החיישן שלך מאפשר לראות רק חלק ממה שהעדשה רואה ולכן שדה הראיה המתקבל בתמונה יהיה דומה לשדה הראיה ב-150 מ"מ. חוץ מזה, שום דבר לא משתנה.

    ולשאלתך, ההתייחסות לאורכי המוקד (מבחינת מספרים) זהה גם בקרופ וגם בפול פריים. זאת אומרת שאם אתה מעוניין לקבל שדה ראיה של 100 מ"מ כמו שהיא יושבת על פול פריים, אז תצטרך לצלם באורך מוקד 67 מ"מ, וזה לא משנה אם העדשה מיועדת לקרופ או לפול פריים.

    פשוט תמיד תכפיל את אורך המוקד שלך ב-1.5 (בקנון) או ב1.6 (בניקון).

  80. שאול הגב

    תודה על ההסברים המלומדים.עוקב בערנות ובהתעניינות אחר הפוסטים שלך.
    מעריך מאד את ההתייחסות שלך לכל פרט ופרט.מחכה בקוצר רוח להמשך

  81. אסף הגב

    תומר שלום,
    אני צלם חובב, מתחיל… אני משתמש ב80d של canon וכיום יש לי עדשה אחת 18-250 של sigma. מעוניין לקבל המלצה לשדרוג העדשה- מה כדאי עבור צילומי מאקרו+ לצילומי נוף ואנשים (בעיקר שווקים). תודה !

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אסף.
      תצטרך לעשות הפרדה בין 2 העדשות..
      ז"א שעדשה אחת תהיה מיועדת למאקרו ועדשה שנייה תהיה מיועדת לנוף (עדשה רחבה).
      לגבי המצלצה ספציפית – יש לא מעט עדשות בשוק. אתה תצטרך להחליט אם אתה רוצה זום או פריים ואיזה טווחים חשובים לך..
      בכל זאת, לגבי המאקרו – אני מאוד ממליץ על 100 מ"מ של קנון. היא תשמש אותך כעדשת מאקרו מעולה וגם כעדשה לצילום פורטרט או כל דבר אחר הזקוק לטלה.
      לגבי עדשות רחבות – אני פחות מתמצה בעדשות של קנון ומעבר לכך, תצטרך לשאול את עצמך שאלות ואז להחליט.
      שיהיה בהצלחה.

  82. אסף הגב

    תומר אהלן,מבקש לשמוע ממך חוות דעת בנוגע לשדרוג עדשות בעתיד.
    מצלם כיון עם 80D של CANON ועדשת 18-250 SIGMA. מעוניין לצלם מאקרו ( קיבלתי המלצה על 100 מ"מ CANONׂ), ובנוסף מבקש המלצה לעדשת זום איכותית שתכסה לי טווח רחב יחסית ( קראתי פה על 70-200 CANON?)… אם יש המלצות נוספות אשמח!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אסף. בדיוק כתבתי לך למעלה על ה-100. עדשה מעולה.
      לדעתי אין טעם לקנות גם 100 וגם 70-200.. מה עם עדשה רחבה? רצית לצילום נוף, לא?

  83. איתי הגב

    שלום רב
    אני מעוניין לקנות מצלמה לצורך ביתי.
    אני מתלבט איזו מצלמה לקנות ואיזו עדשה והאם לא כדאי לקנות מצלמה עם עדשה מובנית מכיוון שאני לא מבין גדול בצילום…
    אשמח לקבל ממך עיצה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי איתי.
      אם הייעוד של המצלמה הוא לצורך ביתי, אז בהחלט אתה יכול לקנות מצלמה עם עדשה מובנית.
      הכי טוב ללכת לחנות לראות מה מתאים לך ולהתייעץ עם אנשים שמבינים יותר במצלמות האלה.
      שיהיה בהצלחה.

  84. נעמי הגב

    שלום תומר,
    אשמח לחוות דעתך בנוגע לצילום ציורים.
    אני אמנית. המצלמה שלי היא Canon 700D ועדשה של סיגמא 17-50mm f2.8
    אני לא מקבלת את החדות והניגודיות הרצויה בצילום וגם התמונה יוצרת מעוותת ברוב הפעמים
    אודה להמלצתך על קניית עדשה מתאימה יותר לכך

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, נעמי.
      דבר ראשון, את לא חייבת להאשים את הציוד. ניתן להוציא תמונות ציורים טובות עם העדשה הזו אם יודעים לשלוט במצלמה ובתאורה כמו שצריך.
      בגדול, טוב שצלם מקצועי יהיה בסביבה על מנת לעשות את הצילומים האלה, ככה זה הכי טוב והכי יעיל.
      בכל מקרה, תשתמשי בתארה רכה, מפוזרת וצידית באופן יחסי. כמו כן, תשתמשי בצד הצר שלה העדשה ולא בצד הרחב שלה.
      שיהיה בהצלחה.

  85. יצחק הגב

    מאמר יפה מאוד אני מודה באשמה אני משוגע לצילום מאז שנת 1957 היום אני פנסיונר עשור שביעי ועדיין לא שבע. הדילמה שלי זה עדשות. ברשותי ניקון d600 עדשת סיגמא 50 מ"מ אין ספק עדשה אין עליה. ואני מתלבט האם לרכוש עדשה 35 מ"מ או 24-70? זה לטיולים. יתר העדות שיש לי 75-300 ו 90 ממ מקרו. חשבתי על עצמית 150-600 שבנתיים זה לא רלוונטי זה במחשבה.
    יש לי מצלמה נוספת d7100 שהייתי מגדיר אותה רזרבית עדשה 10-24 בפועל 15-36 המצלמה המובילה היא d600
    אשמח לתגובתך

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, יצחק.
      תודה רבה 🙂
      ההתלבטות שלך מאוד בעייתית כי אתה מתלבט בין עדשת פריים רחבה לעדשת זום רחבה-טלה קצר.
      אז לפני הכל אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה מחפש להוציא מהעדשה שלך..
      2 העדשות שציינת הן מעולות, אך כל אחת מהן תשמש אותך לדברים אחרים.
      ה-24-70 היא עדשה רב שימושית, בעוד ה-35 מ"מ תהיה שימושית לדברים מסויימים, כך שזה נורא תלוי בך.
      ציינת שזה מיועד לטיולים, אך לא ציינת מה בטיולים. זה יכול להיות צילום נוף, צילומי רחוב, צילום פורטרטים וכו'..
      תשאל את עצמך את השאלות האלה. זה יעזור לך להחליט.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  86. אור הגב

    היי תומר
    אשמח להתייעצות
    יש לי מצלמת NIKON D5200
    הבנתי שהיא מצלמת קרופ (DX)
    אני מחפשת עדשה טובה לצילום פורטרטים
    בהתחלה רציתי לקנות את ה nikkor 85mm f/1.8 אבל לאחרונה הבנתי שבגלל שהמצלמה שלי היא DX התמונה שתתקבל תהיה כ- 130mm
    אשמח להמלצה לעדשה טובה לפורטרטים
    ולחוות דעת על העדשות
    nikkor 50mm f/1.8 או 1.4 ומה עדיף בניהן ? 🙂
    והאם עדיף לקנות sigma 35mm?
    תודה מראש, אור.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אור.
      המצלמה שלך היא אכן מצלמת קרופ. 85 מ"מ עליה תגביל אותך מעט ולכן הרבה בוחרים את ה-50 מ"מ.
      ה-50 1.8 של ניקון חמודה מאוד, אבל אין ספק שעדיף את ה-1.4.
      35 של סיגמא עדשה מעולה, אבל לניקון יש גם אחת מדהימה עם צמצם 1.8 FX ED.
      שיהיה המון בהצלחה 🙂

  87. נילי הגב

    היי תומר. מבקשת את עזרתך לגבי קניית עדשה למצלמת קנון 600D. אני מעוניינת לקנות עדשה שיהיו בה המאפיינים הללו: צילום ספורט ( מהיציע במשחק כדורגל ), נוף טבע ומשפחה, מעוניינת להחליף כמה שפחות עדשות. אני חוששת ללכת לקנות בחנות/אינטרנט ללא ידע והכנה מוקדמת, כי מטרת המוכר לגרום לי לקנות אפילו שהעדשה לא תתאים לי, המידע רב ומבלבל, כשאני מחליטה על קניית עדשה מסויימת אני מבינה שאיכות הצילום יורדת באותה עדשה או שאין לה מייצב. מקווה שתוכל לכוון אותי לעדשה שאוכל לקבל ממנה איכות צילום טובה. תודה מראש.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, נילי.
      מה שאת מחפשת זו עדשת "כל-בו" – כזו שניתן לעשות איתה הכל..
      את צריכה לדעת שבחירת עדשה כזו תבוא על חשבון איכות, מפתח צמצם שמשתנה עם הזום ו"עצלנות יתר".
      ההמלצה היא לחלק את העניינים לפחות ל-2 עדשות, כאשר אחת היא רחבה-טלה (כמו 17-55 לדוגמא), והשנייה יכולה להיות 70-200 צמצם 4 שהיא לא יקרה, קלה, קטנה יחסית, ונותנת תמורה טובה.
      אם בכל זאת את רוצה עדשה אחת, אז תצטרכי לקנות משהו כמו 18-200 או 18-300. הן עדשות פשוטות מאוד ביחס לעדשות שציינתי למעלה.

      לגבי ההערה בנוגע לחנויות הצילום – אני לא מסכים. בסופו של דבר בעל החנות רוצה שתהיי מרוצה ושתחזרי אליו, כך שהוא יעשה הכל כדי להמליץ לך על הדבר הנכון.
      הבעיה היא אם את הולכת לחנות שלמוכר בה אין ממש ידע, אז הוא לא יוכל לעזור לך.
      בלי קשר, כשקונים ציוד אז מומלץ מאוד לדעת מה קונים 🙂
      שיהיה בהצלחה.

  88. ורדה הגב

    הי תומר,
    ראשית תודה רבה על המאמר המעולה ומאיר העיניים.
    יש לי מצלמת קאנון REBEL T3. אחרי קריאת המאמר בדקתי וראיתי שמקדם הקרופ שלי הוא 1.6.
    אני מעוניינת לצלם צילומי פנים אדריכליים, חללים יחסית קטנים.
    האם כדאי לי לקנות עדשת זום קבוע, כמה שיותר רחבה?
    על איזו עדשה אתה ממליץ?
    תודה מראש!

  89. טליה הגב

    היי תומר,
    אני כרגע מתענינת בלימוד צילום המטרה היא צילום ילדים ומשפחה (צילומי חוץ) המליצו לי על מצלמת קנוןן 80D רק מתלבטת איזה עדשה הכי כדאי לקנות אשמח לעזרתך.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, טליה.
      הכל מתחיל ונגמר בתקציב שיש לך להוציא על עדשה.
      בכל מקרה, אני הייתי הולך על עדשת 2.8 בטווחים של 17-55 +-.

  90. טליה הגב

    תודה על המענה ועל המידע בכלל נהנת מאד מהמאמרים שלך .
    אם התקציב שלי נמוך יותר סביב ה1500 ש"ח מה כדאי?המליצו לי על ה-50mm f/1.8 שהבנתי שהיא מצוינת אבל בלי זום (ואני מתה על זום) היא גם זולה מאד , או עם זום 18-135mm f/3.5-5.6 IS בתקציב כזה כדאי לוותר על זום וללכת על הפריים ?

  91. תומר אלמקייס הגב

    בכיף 🙂
    מכיוון שהעדשה 50 מ"מ 1.8 מאוד זולה, אז הייתי ממליץ לך לקנות גם וגם.
    אם את לא רוצה לקנות גם וגם, אז תצטרכי לעשות שיקול. בדרך כלל, לצלמים מתחילים קשה להיות עם עדשה קבועה כי הם רוצים (וצריכים) גם עדשות רחבות ועדשות טלה לפעמים.
    מה שכן, צילום עם 50 מ"מ יכול להוות יתרון עצוםפ בתחילת דרכך. זה ילמד אותך המון על ראיה והתבוננות.
    בהצלחה.

  92. יצחק בלוטמן הגב

    שלום קראתי את המאמר מענין מאוד רציתי להתיעץ איתךאני צלם חובב ברשותי מצלמת ניקון d 90 עדשת קיט 18 105 עדשה 50 חשבתי לרכוש עדשה טמרון 70 200 צמצם 2 8 כדי לצלם בערב בעיר וצלם בהופעות,מוכר אחד אמר לי להחליף את גוף המצלמה עם אסא יותר גבוה או למצלמה עם חיישן גדול יותר בגלל מגבלות תקציב לא אוכל להחליף גם וגם עדשה רציתי לדעת אםהשאר עם גוף המצלמה שיש היום וארכוש רק את הטמרון זה ישפר לי צילומי לילה ויוריד לי את הגרעניות בצילוםמה אתה מיעץ לעשות עם מגבלות תקציב תודה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, יצחק.
      תודה רבה 🙂
      מפתח הצמצם ישפםר לך את הביצועים , אך עדיין תצטרך מצלמה יותר טובה. D90 היא מצלמה מאוד ישנה ולא מתקרבת למצלמות שמייצרים היום מבחינת רגישות ה-ISO.
      בקיצור, אתה צריך גם וגם.
      אם בכל זאת זה או מצלמה או עדשה, אז אני ממליץ לשדרג את המצלמה לחדשה יותר.

  93. הדס הגב

    שלום תומר, תודה רבה על הידע המרתק!
    מחכה בקוצר רוח לכל מאמר!
    יש לי מצלמה 80D של קנון, מצלמת צילומי חוץ וצילומי וידאו,
    האם עדשת 85 תתאים לי?
    והאם ההבדל בין עדשות-50 ו85 שווה את החיסכון המשמעותי בזוזות:-)?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, הדס.
      85 תתאים לך, רק שהמצלמה שלך היא מצלמת קרופ, ולכן את תקבלי שדה ראיה צר יותר.
      בגלל הסיבה הזו, הרבה צלמים שמצלמים עם קרופ מעדיפים לצלם עם ה-50 מ"מ, שאחרי קרופ היא יותר קרובה ל-85..
      מבחינת חיסכון בזוזים – לא משהו מטורף. מדובר ב-2 עדשות זולות יחסית. כמובן אם אנחנו מדברים על צמצם 1.8..
      בהצלחה 🙂

  94. הדס הגב
  95. שולמית הגב

    שלום תומר,
    דבר ראשון תבורך, עזרת לי מאוד עם המידע הזה.
    ודבר שיני רציתי לשאול אותך מה לעשות:
    אני עם מצלמת canon7Dmark2, ועדשת tamroon 18/200, אני מצלמת כלי כסף בלייטבוקס עם שלוש פלאשים.
    כשאני מצלמת מופיעה לי הודעה AF flicker, ופעמים שהמלצמה לא מצליחה לצלם.
    זה קשור לעדשה?, הציעו לי לקנות עדשת מאקרו tamroon SP AF90mm f/2.8 DI, האם זה נכון?
    תודה רבה שוב…

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, שלומית.
      בכיף גדול 🙂
      לדעתי זה קשור בהגדרות המצלמה. פשוט תסתכלי בספר ההדרכה שקיבלת איתה.
      לגבי ה-90 של טמרון – זו עדשה מעולה, הרבה יותר טובה מה-18-200 שיש לך. רק תוודאי שאת לוקחת דגם עם פוקוס אוטומטי כי יש כאלו שאין להם.
      בהצלחה 🙂

  96. אדיר הגב

    הי, קודם כל אתה כותב ממש נהדר.
    יש לי קנון 1100d אני רוצה לשדרג אותו בהמשך אבל לבנתיים חייב קודם להחליף את העדשת קיט שלי.
    אני צלם מגנטים ומצלם בעיקר באירועים.
    חשוב לי שיהיה אפשר לצלם גם בתנאי תאורה ירודים. מה אתה ממליץ?

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה, אדיר 🙂
      אני ממליץ לך לקנות לפני הכל עדשת 50 מ"מ.
      זו עם צמצם 1.8 זולה יחסית ונותנת תוצאות טובות. אם יש תקציב אז עדיף את זו עם צמצם 1.4.
      אם אתה רוצה עדשת זום עם צמצם פתוח, יש לך א תהעדשה של סיגמא 18-35 עם צמצם 1.8.. עדשה מעולה.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  97. אביחי הגב

    שלום תומר
    שמי אביחי אני צלם מתחיל
    ואני מתעניין בצילומי נוף
    אזה מצלמה ועדשה אתה ממליץ
    פריים מלא או קרופ?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אביחי.
      פריים מלא או קרופ לא אמור להיות השיקול שלך במקרה הזה..
      תשאל את עצמך קודם מהו התקציב שאתה מוכן ויכול להשקיע על הציוד.
      ציוד פול פריים (מצלמה וגם עדשות) הוא ציוד מקצועי יותר אך גם יקר יותר והשאלה היא לאן פניך מועדות.
      כצלם חובב אתה בהחלט יכול להסתפק במצלמת קרופ עם עדשה רחבה בסגנון 11-16 שתספק אותך מאוד בצילומי נוף.
      חוץ מזה, סביר להניח שתצטרך לפחות עדשה נוספת אחת.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  98. אור הגב

    אוהב את הכתבות שלך…
    תודה רבה על הכתבה הזאת…

  99. הילה הגב

    היי תומר,
    אחרי חיפוש אודות צילום באינטרנט אפשר לומר שאתה אחד הטובים, תענוג לקרוא כל מילה .
    אני מחפשת אחר מצלמה + עדשה לצילום קצת מעבר לחובבני (צילום משפחה שלי , בעיקר ילדים ובעיקר בחוץ) בתקציב של כ 2000 שקלים בתור התחלה.
    אשמח מאד אם תוכל להעלות בלוג בנושא ציוד צילום עם התייחסות לתקציב ויעד הצילום או פשוט לנסות לכוון אותי לדגם מסוים (SLR או DSLR , גוף מצלמה זול יותר ולהשקיע בעדשה או מצלמה יקרה יותר עם עדשה מובנית וכו')
    המון תודה 🙂

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, הילה.
      תודה רבה, איזה כיף לשמוע 🙂
      בתקציב שלך הייתי ממליץ על מצלמות כניסה כמו D3300 או D5500 של ניקון.
      ו-DSLR זו בעצם SLR דיגיטלית 🙂
      לגבי עדשה – אין מושג כזה עדשה מובנית במצלמת DSLR מכיוון שאת יכולה לחבר אליה איזו עדשה שתרצי.
      לרוב, מצלמות כאלה נמכרות עדשת קיט פשוטה – משהו שאת כמובן יכולה לשדרג.
      שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

  100. מאיה הגב

    היי תומר, תודה על ההסבר המעולה.(:
    אתה יכול אולי להסביר לי על השילוב בין מצלמת canon 1300d לעדשת Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG HSM ?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, מאיה. בכיף 🙂
      24-70 זו עדשה שנועדה למצלמות פריים מלא. את תוכלי לצלם איתה על המצלמה שלך אך תקבלי שדה ראייה של אורכי מוקד צרים יותר.
      התחליף לקרופ זו עדשת 17-55 או 17-50.
      בהצלחה 🙂

  101. אסתר הגב

    שלום תומר,
    ראשית תודה רבה על המאמרים, הם מאד עוזרים ומחכימים!
    שאלה, האם יש הבדל באיכות בין העדשות 85 ל-50 (1.8- canon)?
    הם מתאימות לצילומי ארועים?

    יש לי מצלמת 80D ואני רוצה עדשה נוספת שתשמש לי לצילומי ודיו בהופעות,
    כאשר חשוב לי שיראו פרצופים בהגדלה וגם שיראו את כל הבמה
    ובנוסף שהגרעיניות לא תשלוט על המסך, מה אתה ממליץ?
    ה- 70-200 יקרה לי מידי, יש משהו יותר זול ואיכותי כמה שאפשר?
    תודה רבה!!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אסתר.
      בכיף גדול 🙂
      בוודאי שיש הבדל בין העדשות. אלו עדשות שונות.
      הן בהחלט מתאימות לצילומי אירועים.
      לגבי עדשה להופעות – 70-200 היא העדשה האידיאלית.
      נסי לבדוק לגבי 70-200 של טמרון.
      גרעיניות זה לא משהו שקשור לעדשה אלא לחיישן.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  102. Daniel G הגב

    זה לא מציג לי את התמונה של 3 אורכי מוקדים שונים שהולכים אחורה אפשר לשלוח לי את התמונה בבקשה ?
    Dinet.danieli@gmail.com

  103. OGEN הגב

    היי תומר. אני מעוניין בקורס לייטרום אינטרנטי. .האם מתאפשר הדבר.

  104. עומר ווייס הגב

    תומר שלום, קודם כל רציתי להגיד תודה על אתר מושקע ואינפורמטיבי.
    לא מזמן קניתי קנון D77 ולפני שבועיים שלושה עדשת הסיגמא 18 -125 הותיקה שלי (בת עשור בערך ) החלה מקרטעת בתחום היצוב והפוקוס האוטומטי . על איזו עדשה אתה ממליץ לצילומי ילדים ונוף בעיקר. אני חשבתי על ה קנון 18- 135 . שכחתי לציין , הסיגמא היא העדשה היחידה שיש לי כרגע.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, עומר.
      בכיף גדול 🙂
      18-135 זו עדשת קיט פשוטה.
      האם אתה רוצה לומר מהו התקציב שלך? כך יהיה קל יותר להמליץ לך על עדשה טובה יותר.

  105. יעקב הגב

    שלום תומר
    לא הבנתי למה עדשה קבועה טובה יותר מעדשת זום מבחינת האופטיקה שלה?
    מעבר לסוגיית הצמצם המשתנה בהנחה שאני מצלם בתנאי תאורה אופטימליים.
    תרשה לעצמך להשתולל מבחינה פיזיקלית..
    מעבר לזה יש לי בעיה בצילום הווידאו עם מהירות הפוקוס. יש לי ניקון d5500. הבנתי שיצא ליין של עדשות מהירות יותר af-P עם מנוע מהיר ושקט، מכיר, ממליץ?
    רוב תודות

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, יעקב.
      כשבונים עדשת זום, צריכים להתייחס לכל אורך מוקד בפני עצמו מכיוון שכל שינוי בטבעת הזום מזיזה לך עדשות בתוך גוף העדשה וזה גורם לשינויים אופטיים.
      ניתן למצוא עדשות זום מעולות שמביאות תוצאות מעולות בכל אורכי המוקד, אבל כמובן שזה יתבטא במחיר.
      בעדשות פריים ישנו אורך מוקד אחד שמקבל את מלוא תשומת הלב מהיצרן. מה גם, ששום זכוית לא זזה מלבד העדשה שאחראית על הפוקוס.
      לגבי ה-AF-P מדובר במנוע שקט ומהיר יותר. הוא יעזור לך הרבה יותר אם אתה מצלם וידאו.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  106. יוסף הגב

    היי, אני רוצה לקנות מצלמת כניסה d5600 של ניקון בתור חובב, הצילומים שלי בעיקר צילומי משפחה פנים וחוץ וכאלה, אני מתלבט בין 35mm לבין ה18-35 של סיגמא, היא כבדה משמעותית ויקרה משמעותית, השאלה היא אם יש לה ערך מוסף משמעותי שגובר על החסרונות שהזכרתי?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי יוסף.
      ה-35 של סיגמא היא עדשה כבדה אך בהחלט שווה את זה..
      מכיוון שאתה חובב והצילומים שלך הם מגוונים, הייתי הולך דווקא על עדשת הזום 18-35 שגם היא מדהימה ואני חושב שהיא תתאים יותר לצרכים שלך ולא תגביל אותך לדברים ספציפיים.
      שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

  107. תימור הגב

    תומר שלום, קודם כל תודה על הכתבה.
    אני מטייל במזרח עם ניקון D7200 עם עדשת 18-140 שהיא בסדר גמור כרגע להתחלה אבל אני רוצה לקנות עדשה חדשה שתתאים לצרכים של טיול ארוך..
    חשבתי על sigma 17-50 f2.8
    יכולה להיות בחירה טובה יותר בטווחים האלה ?

    ועוד משהו קטן, לפי ההסבר בכתבה, אם אצלם בעדשה קבועה של 50 מ"מ בניקון D7200 (קרופ) אז התמונה תצא ב75 מ"מ בגלל מקדם הקיטוע, הבנתי נכון ?

    תודה רבה !

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, תימור.
      17-50 בהחלט יכולה לספק אותך לטיול. אתה יכול לחשוב גם על 17-55.
      לגבי מקדם הקיטוע – הבנת נכון 🙂
      שיהיה המון המון בהצלחה ותיהנה בטיול 🙂

  108. עומרי הגב

    הי תומר אני התחלתי לצלם ורכשתי מצלמה קנון 70d אבל לא יודע עם היא
    פריים או קרופ תוכל לעזור לי
    ובנוסף להמליץ לי על עדשה מתאימה
    תודה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי עומרי.
      מדובר במצלמת קרופ.
      לגבי עדשה – זה נורא תלוי במה שאתה מצלם ובתקציב שאתה מוכן להשקיע.

  109. עומרי הגב

    תודה תומר
    כרגע אני מצלם עם טמרון18-200 ולפי מה שאני מבין אין לי צורך בא
    רכשתי גם קנון 50ממ
    אני מעוניין בעדשה שתתאים לי למצלמה אחרי שאני מבין מה זה אומר
    קרופ למעשה שאני מצלם ב200מ״מ אז אני רואה תמונה של 300מ״מ
    אני צלם מתחיל ולכן אני מעוניין בעדשה לא מידי יקרה
    תודה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, עומרי.
      בכיף גדול.
      כדי שאוכל לעזור לך, אתה תצטרך לעזור לי:
      1. מה אתה מצלם בדרך כלל?
      2. האם אתה רוצה עדשת זום או עדשת פריים?
      3. האם רחבה או צרה?
      4. מהו התקציב שלך?

  110. נעמה הגב

    היי תומר, הכתבת ממש מועילה ומלמדת!
    יש ברשותי מצלמת 750D של קנון ועדשת 18-135.
    הבנתי ממך ומרבים אחרים שעדשת 50mm היא בהרבה מקרים השימושית ביותר.
    אני כרגע מתלבטת לגבי קניית עדשה נוספת ולא הצלחתי ממש להבין לאיזו מטרות
    ה-50 תועיל לי.
    אני מכוונת לצילומי רחוב ופרוטרטים. בנוסף, אני מתכננת בעתיד הלא מאוד רחוק
    לעבור למצלמת פול פריים ולכן מעוניינת לרכוש עדשה שתתאים לי גם בעתיד.
    ניסיתי להתייעץ עם מספר אנשים והמלצותיהן הסתכמו בעדשות הבאות:
    17-55, 24-70, 50, 35
    אני מאוד נוטה לכיוון עדשות הפריים אבל חוששת שלא יהיה מענה מספק מבחינת הטווחים
    מאחר ואני מתחדשת בעדשה אחת.

    אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר בבלאגן (;

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה, נעמה 🙂
      50 מ"מ היא אכן עדשה מומלצת ושימושית מאוד.
      חלק מהצלמים יראו בה כעדשה השימושית ביותר וחלק פחות. בדרך כלל אלו שמעדיפים עדשות זום.
      בלי קשר לשאר העדשות שיש לך בתיק, 50 מ"מ היא חובה והיא לא תזיק לכיס שלך. זו עם צמצם 1.8 עולה גרושים ונותנת תמורה מלאה למחיר.
      מה גם שהיא בכיף יכולה לשמש אותך כעדשת גיבוי.
      אם את רוצה שיהיו לך הרבה טווחים ולא טווח אחד אז את יכולה לקנות את ה-50 מ"מ יחד עם עדשת זום כמו 17-55.
      24-70 לא באה בחשבון במקרה שלך כי מיועדת לפול פריים.

      לסיכום:
      תבחרי עדשת זום שתכסה לך את הטווחים השימושיים ביותר עבורך + עדשת פריים 50 מ"מ.
      בהצלחה ותתחדשי 🙂

      • נעמה הגב

        תודה תומר!
        לגבי עדשת פריים, חשבתי לקנות את ה35mm art של סיגמא שתוכל גם לשמש אותי בעתיד במידה ואחליף את הגוף לFF.
        האם אתה ממליץ? הבנתי שלעדשות הרחבות יש עיוות שעלול להפריע בצילומי
        פרוטרטים גם אם אני משתמשת בה על מצלמת קרופ.

        • תומר אלמקייס הגב

          בכיף 🙂
          35 ART עדשה מדהימה! אבל גם ה-50 תשמש אותך ל-FF, ולמעשה, כל עדשת פריים..
          לעדשות רחבות אכן יש עיוות בעיקר בקצות העדשה. לא משהו שאמור להדאיג אותך ב-35 מ"מ. במיוחד לא כשהיא על קרופ.

  111. שלי הגב

    היי תומר,
    לפני הכל – הפוסטים שלך מהנים, מועילים ומעוררי השראה – תודה!!
    ובנוסף – אשמח לעצתך..
    אני צלמת חובבת שרוצה לעשות עוד צעד קדימה בעדשות שברשותי.
    יש לי מצלמת קנון EOS rebel t5 + עדשות קיט ועדשה קבועה 50 מ"מ (מצויינת, כפי שציינת בפוסט). אני מצלמת בעיקר אנשים – באירועים/התכנסויות קטנות ובטיולים, ורציתי להתחדש בעדשה שתתן מענה לשינויים התכופים במרחק הצילום – למשל 18-135 מ"מ (מודעת לחשיבות היצירתיות והתנועה, ועדיין רוצה גמישות מסויימת בהנצחת הרגעים מהמרחקים השונים…). האם אתה ממליץ על עדשת קנון כזו? משהו אחר במחיר לא אסטרונומי שיוכל לתת מענה לצורך?
    הרבה תודה!!
    שלי.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, שלי.
      המון המון תודה.
      מוזמנת תמיד ?
      לגבי הציוד שיש לך, את לא ציינת אילו עדשות קיט יש לך. גם 18-135 היא עדשת קיט.
      בגדול, עדשה כמו 18-135 תתן לך איכות סבירה פלוס, אבל היא פחות מתאימה לצילום המקצועי אם את חותרת לשם.
      בלי קשר לתנועה והיצירתיות, אין שום דבר בלצלם עם עדשת זום, אבל קחי בחשבון שככל שטווח הזום בעדשה גדל, כך האיכות האופטית פוחתת. אם האיכות נשמרת, אז העדשה תעלה המון כסף.
      לכן אני מציע שתלכי על עדשה כמו 17-55 או 17-50 עם צמצם 2.8 ואני חושב שאיתן את תיהני יותר.

      • שלי הגב

        תודה רבה תומר!
        העדשות שברשותי הן 18-55 ו-75-300 – הגיעו יחד עם גוף המצלמה, לא שיא האיכות ;).
        ה-17-55 שהצעת כנראה איכותית יותר באופטיקה, אבל לא תתן לי יתרון משמעותי (שיתן גם מענה לצרכים שהצפתי), לא..?
        תודה שוב!!
        שלי.

  112. מור הגב

    הי תומר!
    ממש ממש תודה על כל העבודה משקיע באתר המדהים הזה!
    אשמח אם תוכל לעזור לי בהתלבטות, יש לי 700 d של קנון ואני רוצה לקנות עדשה יחסית רב שימושית (ראשונה שלי) אבל איכותית. מה שאני מצלמת בדכ זה אנשים- בטיול(עם נוף), ברחוב, אבל אני רוצה עדשה שתתן לי גם צילומים טובין מקרוב-פנים, טשטוש של הרקע וכו.
    חשבתי לקנות את הטמרון 17-50 (זו בלי המיצב אמורה להוציא תמונות יותר איכותיות) שהיא ממש זולה(היא 1100 חשבתי שהוציא יותר) . מה אתה חושב? אני לא בטוחה שאורך המוקד יספיק לי …

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, מור.
      באהבה רבה והמון המון תודה! הכי חשוב שכולם נהנים כאן 🙂
      17-50 בהחלט תהיה לך טובה לצרכים שלך, אם כי אני לא סגור לגבי האיכות שלה. ממליץ לך מאוד לקרוא חוות דעת על העדשה ואפילו לראות סרטונים ביוטיוב.
      לגבי אורך המוקד – אם הוא לא יספיק לך אז פשוט תוסיפי עדשה כמו 85 מ"מ 1.8. היא תסגור לך את הפינות.
      שיהיה המון המון בהצלחה ותתחדשי 🙂

  113. טליה הגב

    אני צלמת מתחילה מעוניינת בצילום כללי יחסית-אנשים נוף רחוב וכדו.
    התקציב של הוא 2000+- האם אתה ממליץ על canon 750d ועדשת קיט 18-55?
    או שכדאי עדשת 17-55.אשמח שתוכלי להסביר את ההבדל בין העדשות.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, טליה.
      17-55 בוודאי שעדיפה על פני 18-55..
      היא תתן לך תוצאות טובות הרבה יותר.
      בהצלחה 🙂

  114. שיר הגב

    היי תומר.
    בקרוב אני קונה את מצלמת הקאנון של ה- 1300d, המצלמה הראשונה שלי, ואני ארצה לשאול לגבי העדשות זום כי לא ממש הבנתי מה זה צמצם משתנה וצמצם קבוע, ואיזה עדשה כדאי לי לבחור למצלמה?
    תוכל להחזיר לי תשובה בהקדם? כי זה ממש דחוף.
    תודה מראש!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, שיר.
      צמצם משתנה זה צמצם שמשתנה עם אורך המוקד. זאת אומרת שצד הרחב של העדשה יהיה לך צמצם 35 (לדוגמא) ובצד הצר שלה יהיה לך צמצם 5.6.
      זה קורה בדרך כלל בעדשות קיט או בעדשות טלה ארוכות מאוד.
      צמצם קבוע – הכוונה לצמצם שאינו משתנה עם אורך המוקד. זאת אומרת שיהיה לך צמצם 2.8 או צמצם 4 (או כל צמצם אחר) שיהיה קבוע לאורך כל העדשה ללא תלות בשינוי אורך המוקד.
      המון המון בהצלחה.

  115. יצחק לוי הגב

    שלום תומר
    תודה רבה לך על הסבלנות על כל שאלה…
    המאמר ברור ורהוט, שחוסך לכל אחד המון התלבטויות שאתה עברת…
    רציתי לשאול, יש לי מצלמה NIKON D700 + עדשה 1.8 85mm שממש מדהימה כמו שכתבת.
    מה היית ממליץ לי על עוד שתי עדשות פריים, שאחד מתאים בעיקר לצילומי נוף, והשני שתהיה רוב הזמן על המצלמה, דהיינו לצלם אנשים, מסיבת יום הולדת או סתם משהו שאני לא צריך את ה 85mm שזה מדי קרוב, ואני מעדיף שזה יהיה פריים ולא זום.
    תודה ענקית!
    האתר הזה הקפיץ לי את רמת הצילום ביותר מכמה צעדים…שוב תודה.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, יצחק.
      בכיף גדול 🙂
      אני ממליץ מאוד על 20 מ"מ, על 35 מ"מ ועל 50 מ"מ.
      בהצלחה ותתחדש 🙂

  116. ינאי הגב

    היי תומר,
    האם יש מקדם קטוע (כרופ פקטור) במצלמות קומפקטיות ?
    נניח, סדרת ה-G של CANON שמציעה מפתחי צמצם רחבים, f2 ו-f1.8 – האם גם שם יהיה מקדם קטוע בעקבות החיישן הקטן, וא"כ איך נחשב זאת [שמעתי פעם ביחס של 1:2.7 ל-ff], זה נכון ?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, ינאי.
      כל חיישן שהוא קטן יותר מ-FF הוא למעשה חיישן קרופ.
      לגבי החישוב, אתה פשט צריך לקרוא את תפריט המצלמה שלך ולראות שם את גודל החיישן, לחשב (אם לא כתוב) מה היחס שלו בהתאם לחיישן FF וכך תדע.
      חשוב לציין שכל דגם של מצלמה עשוי להכיל חיישן בגודל אחר ולכן הנוסחה היא לפי המצלמה הספציפית שלך.

  117. ניבי הגב

    היי, קראתי את הכתבה שלך. אני מתלבטת אם לקנות עדשת sigma art 17-50/ f 2.8, זה לצורך צילומי פוטרט/אנשים, נוף, טבע וצילומי מוצר. האם כדאי או שיש המלצה לעדשה אחרת?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, ניבי.
      17-50 זו עדשה שימושית מאוד לכל הדברים שציינת. בהנחה שאת מצלמת עם מצלמת קרופ כמובן.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  118. שרית הגב

    שלום וברכה!
    כרגע יש לי מצלמה של 750D CANON ואני מעונינת לקנות 6D MARK II
    השאלה היא כזו, כרגע אני עם עדשה של 50 מ"מ, אני מאד מרוצה מהאיכות שלה, אבל קשה מאד שהיא בלי זום, השאלה אם יש לך המלצה על משהו מסוים?
    המטרה היא לצילום חוץ של משפחות וילדים, חשבתי ללכת על 24/105,
    התקציב מוגבל, ולכן אני מעונינת לדעת מהן האופציות בטווח מחיר כמו עדשת 24/105
    ולגבי צמצם, אם זה לא חסרון שהוא 4 ולא פחות,
    אני מאד נהנית מהמאמרים פה, ומחכימה מאד,
    תודה רבה!
    שרית!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, שרית.
      תודה רבה ובכיף ענקי. את תמיד מוזמנת 🙂
      לגבי העדשה –
      24-105 היא עדשה טובה שתכסה לך המון טווחים. הצמצם 4 לא יציק לך כל כך בהנחה שאת מצלמת בחוץ או בסטודיו.
      באירועים זה קצת יותר מגביל.
      תנסי אולי לחשוב לכיוון של 17-55 + 85 מ"מ 1.8.
      ה085 תהיה לך טובה מאוד.
      הנה פוסט על העדשה הזו: https://photoschool.co.il/7-reasons-you-need-an-85mm-lens/
      המון המון בהצלחה 🙂

  119. רותי הגב

    הי תומר,
    קודם כל חיבת לציין שלך שהמאמרים שלך מעולים!
    נהנית לקרוא אותם שוב ושוב ולחדד את הידע שלי.
    אני עכשיו לפני קנייית עדשה,
    זה מיועד עבור צילומי חוץ- בעיקר ילדים, בנות וכו'.
    התוצאה שאני רוצה לקבל זה בוקה מטורף וחדות מעולה.
    אני מצלמת כיום ב5D מרק 3 + עדשת 70/200 F4 – שלרוב אני משתמשת בה.
    + עדשת 50 מ"מ- שאין לי בה שימוש כלל.
    חשבתי ללכת על עדשה 85 F1.2 – שהיא מאד יקרה.
    השאלה של האם היא תענה לצרכים שלי?
    או שיש לך דגם אחר להמליץ עליו?
    ושוב תודה רבה!!
    רותי.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, רותי.
      תודה רבה, איזה כיף 🙂 מוזמנת תמיד!
      חבל שאת לא משתמשת ב-50 מ"מ. עדשה מאוד טובה, נוחה ושימושית!
      85 1.2 בהחלט תענה על הצרכים שלך. עדשה מדהימה.
      בהצלחה ותתחדשי 🙂

  120. ינאי הגב

    היי תומר,
    כרגיל אני מתמוגג על הפוסטים הנהדרים שלך! כייף להרגיש יחס מצויין, שיש רק בבית.. קניתי את ה-50 מ"מ 1.8 – וצריך באמת להתאמץ כדי להוציא איתה תמונות פחות מדהימות!
    רציתי לשאול, ישנו איזה יחס המרה בין אורכי מוקד משתנים, לטווח זום ההכפלה (בדר"כ מצויין ע"ג מצלמות שאינן DSLR), כדי להוות תחליף? למשל, זום x25, איך נחשב אותו לעדשת ארוך מוקד, ואם יש עדשה (לקנון קרופ), מומלצת?
    תודה רבה על הכל,
    ינאי

  121. תומר אלמקייס הגב

    וואוו, תודה רבה, ינאי! איזה כיף 🙂
    תתחדש על ה-50 מ"מ. בהחלט עדשה מדהימה!
    המונח זום X25 וכדו' – אינו מונח מקצועי והוא נועד לאנשים שאינם צלמים על מנת להקל עליהם בבחירה ובדמיון של העניין.
    בשפה המקצועית מתייחסים לאורך מוקד ב-MM, ואז אתה יכול לבצע את יחסי ההמרה בקלות.
    כדי להבין יותר את העניין הזה, אני ממליץ לך לקרוא את הפוסט הבא: https://photoschool.co.il/full-frame-and-crop-factor/
    שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

    • יעקב הגב

      היי תומר
      מתלבט בין שתי עדשות קנון למצלמת פולפריים
      24-70f2.8
      או
      24-105f4
      המטרה לצילום אירועים
      בתודה מראש

  122. אלישע הגב

    שלום תומר היקר
    אני נהנה מאוד מקריאת הפוסטים שלך שכתובים כל כך נהדר, מחכימים ועוזרים המון. תודה!
    עד עכשיו צילמתי במצלמת דמוית dslr, וכרגע אני לפני קניית מצלמת dslr. מתלבט על מצלמת 7d של קנון, מיד שנייה עם 17 אלף לייקים, אשמח לשמוע דעתך המקצועית.
    כמו כן מתלבט לגבי קניית עדשות. אני מצלם פורטרטים אבל גם הרבה טבע. מצד אחד אני אוהב לצלם אובייקטים קטנים, כמו טיפות מים על עשבים, ומצד שני גם אוהב לצלם ציפורים. כדאי לקנות 2 עדשות? באילו אורכים? התקציב לא בשמים…

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה, אלישע יקר 🙂
      17,000 קליקים זה לא הרבה. אני מציע תמיד לבדוק את הציוד שאתה קונה. לראות שלא קיבל מכות ושמתפקד כמו שצריך.
      לגבי עדשות – מצד אחד אתה צריך עדשת מאקרו (לתקריבים) ומצד שני אתה צריך עדשת טלה ארוכה..
      למאקרו, אני יכול להמליץ לך על 100 מ"מ של קנון, עדשה מדהימה!
      לציפורים, זה נורא תלוי במרחקים ובמיקומים שאתה מצלם. הייתי הולך על 300 מ"מ ומעלה לקבלת תוצאות טובות.
      שייהיה המון המון בהצלחה 🙂

  123. רונית הגב

    שאלה: ברכישת עדשה ראשונה מה עדיף 18*140 או 18*105 ומה ההבדל בינהם?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי רונית.
      18-140 היא השדרוג של 18-105.
      ההבדל המהותי ביניהן זה שיש לך אורך מוקד קצת יותר ארוך ב18-140.

  124. אוהד הגב

    תודה
    למדתי הרבה מהמאמר
    אני מאוד רוצה לקנות עדשה בטווחים גדולים של 400 פלוס
    רק זה יקר ואני לא מרשה לעצמי
    יש לי קנון פול-פריים ועדשת טמרון 70-200 צמצם 2.8
    האם מכפיל עדשה יתן לי משהו או חבל על הכסף ?!
    תודה

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, אוהד.
      בכיף גדול 🙂
      יש מכפלים איכותיים ויש מכפלים פחות איכותיים. שווה לך ללכת לקרוא על זה קצת.
      בכל אופן, מכפל הוא תוספת לעדשה, כך שבוודאות יש ירידה באיכות התמונה.

  125. שני הגב

    כתיבה ברמה גבוהה בטירוף!! תודה לך ממש! אני באמת מרגישה שענית לי על כל שאלה שהייתה לי בקשר לעשות, וזה לא הבלוג הראשון שלך, ומבטיחה שגם לא האחרון.

    כיף ממש לקרוא טקסטים בגובה העיניים שמרגישים לפשוטי העם הפחות מקצועיים (עדיין).. שוב תודה

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה שני!
      ובאהבה גדולה.. כמובן שזה לא האחרון (תלחצי על הלוגו בראש הדף ותגיעי לשאר הפוסטים).
      מוזמנת תמיד 🙂

  126. יעקב הגב

    היי תומר
    מתלבט בין שתי עדשות קנון למצלמת פולפריים
    24-70f2.8
    או
    24-105f4
    המטרה לצילום אירועים
    בתודה מראש

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, יעקב.
      אין ספק ש-24-70.
      זה טווח שימושי מאוד, הצמצם פתוח יותר והעדשה טובה יותר מבחינה אופטית.
      תתחדש 🙂

  127. איל הגב

    שלום ותודה רבה על המאמר, עזר מאוד.
    אני מתלבט אם לקנות קנון D2000 או קנון D4000. הd2000 יקר יותר ב600 שקלים.
    א. האם אתה יודע מה באופן כללי ההבדלים ביניהם, איכות, ייעוד, עד כמה משמעותי ההבדל ב. האם עדיף לקנות את הזול יותר ולהשקיע יותר בעדשות או לקנות את היקר ואז יש פחות כסף לעדשות. תודה רבה מראש על כל העזרה.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, איל.
      בכיף גדול 🙂
      לדעתי, ההבדלים בין המצלמות הם מיניאטוריים ברמת המגה פיקסל ואולי עוד כמה דברים קטנים.
      שווה לך אולי לערוך השוואה בין 2 המצלמות. תוכל לעשות זאת ביוטיוב או אפילו בטלפון לחנות שממנה אתה רוצה לקנות.
      שיהיה לך המון המון בהצלחה ותחחדש 🙂

  128. אלינה הגב

    הי תומר,
    אחלה כתבה עושה המון סדר.
    אשמח לעזרתך, ברשותי מצלמת קרופ של קנון. עדשת קיט 18-55 ועדשת פריים 50 ממ.
    מחפשת לקנות עדשה נוספת-עדשת זום שתוכל לתת מענה לצילומי תקריב ועם זאת גם לצילומים מרחוק. מן עדשה אולטימטיבית -מצלמת בעיקר טבע. חשוב שהעדשה לא תהיה מסורבלת וגדולה ותיתן תוצאות טובות גם בתנאי תאורה חשוכים.
    אשמח לתשובתך

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה, אלינה.
      חשוב לי לציין ש"עדשה אולטימטיבית" שתתאים לך לכל הצריכים, תבוא תמיד על חשבון האיכות האופטית של העדשה וגם על מפתח הצמצם – מה שישפיע מאוד בתנאי תאורה חשוכים.
      קשה לי באופן אישי להמליץ לך על עדשה כזו, אלא אם כן תגידי לי שאת צלמת חובבת ותו לא, אז עדשות כמו 18-200, 18-300 וכדו' תעשינה את העבודה עבורך.
      אבל..
      ההמצלה הכי טובה היא ליצור הפרדה.
      זאת אומרת שתהיה עדשה אחת זום-רחבה ועדשה נוספת זום-טלה.
      אני ממליץ לך מאוד לרשום על דף את כל הצרכים שלך מהעדשות, לבדוק עם עצמך מה את מצלמת לרוב.. אז יהיה לך את המידע הנדרש שיעזור לך לבחור את הציוד המתאים ביותר עבורך.
      שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

  129. זהבה הגב

    תומר שלום,
    ברצוני לרכוש מצלמה של סוני- SONY A6000
    מתלבטת לגבי עדשה מתאימה (משהו יותר מקצועי מעדשת קיט):
    אני מצלמת נופים , אנשים , הופעות מוסיקה
    אשמח להמלצתך לגבי עדשה מתאימה – האם יש צורך ב-2 עדשות שונות?
    אשמח לעזרתך בעניין:)
    זהבית

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, זהבה.
      נראה לי שעדשה כמו 24-70 תהיה לך נוחה מאוד.
      אם תרצי להוסיף עדשה נוספת, אז עדשת 85 מ"מ תהיה לך יעלה מאוד לדעתי.
      המון המון בהצלחה 🙂

  130. שרה הגב

    שלום תומר!
    רציתי לשאול מה ההבדל בין עדשה 50mm עם יש לי עדשה של 18-135 שהיא כוללת 50mm בתוכה?
    תודה מראש.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי שרה.
      50 מ"מ זו עדשת פריים (אורך מוקד קבוע). הצמצם שלה פתוח מאוד (1.8, 1.4 או 1.2) והיכולות האופטיות שלה גבוהות.
      מעבר לכך, עדשת פריים תלמד אותך המון על ראייה ועל חריצות.
      18-135 זו עדשת קיט – זום פשוטה יחסית עם מפתח צמצם מוגבל ויכולות אופטיות חלשות.
      ממליץ לך לקרוא את הפוסט שכתבתי על העדשה 50 מ"מ
      בהצלחה :-).

  131. שלום הגב

    הי תומר
    קודם כל אני רוצה לומר שאני מכור למאמרים שלך
    אני ממש מתלבט בין מצלמות קנון D77 לD80 אם תוכל לעזור

  132. אשר הגב

    היי תומר.
    אני מצלם בעלי חיים לא הרבה זמן אך אין לי עדשה בעלת זום גבוהה(55-250 canon) ואני שוקל איזה עדשה תתאים לי חשבתי על טמרון 150 600 דור ראשון מה דעתך?
    (שברשותי מצלמת 800d canon )

    • תומר אלמקייס הגב

      היי אשר.
      מכיוון שאינני מתעסק בצילום בעלי חיים, לא אוכל לתת לך המלצה חד משמעית לגבי העדשה.
      לכן אני ממליץ לך לפנות למישהו שמתעסק בתחום הזה כדי שימליץ לך מהניסיון שלו.
      שיהיה לך המון המון בהצלחה 🙂

  133. מענדי הגב

    תודה על הפוסט המעניין!!! בקשר לעיוות VIGNETTING איך אני מתקנן אותו במצלמות קנון?

  134. מענדי הגב

    כתבת שיש אופציה לתיקון במצלמה? "ברוב המצלמות היום ישנה הגדרה של תיקון העיוות שזה בעצם אינטרפולציה של המצלמה, מעין עיבוד פנימי במחשב של המצלמה שמתקן את העיוות מיד לאחר צילום התמונה. אתם יכולים להגדיר לה שתתקן או שלא, וזאת בהתאם להעדפתכם האישית."

    • תומר אלמקייס הגב

      צודק. האמת שלא השתמשתי באופציה הזו שנים, ולכן כבר שכחתי שהיא קיימת.
      תחפש את המילה VIGNETTING בהגדרות המצלמה שלך. מקסבימום, חיפוש קל ביוטיוב עם דגם המצלמה שלך יעשה את העבודה.

  135. יאיר הגב

    מרוב כתבות…האם כדאי לקנות מצלמה קנון d200 או יש מצלמה עם 2 עדדות האחת 18-55או 18-200 מעונין בצילום ורטר

  136. הודיה מור יוסף הגב

    היי
    אני מחזיקה מצלמת קנון 80D עם עדשת 18-55 (קרופ)
    רציתי להוסיף שיהיה לי בוקה מעניין לתמונות לכן קניתי אתמול עדשה של 85 עם f1.8
    לאחר ניסוי קטן אחזתי שלצילום ילדים בטבע \ במקום סגור- מתאים יותר עדשה של 50 עם f1.8
    משום אין ממש אפשרות לתקשר עם המצולם במרחק הזה.
    בנוסף לכך התמונה יוצאת מושלם רק לצילום של הפנים!
    אבל כשרוצים לצלם את כל הגוף – מה שקורה זה שהדמות לא יוצאת חדה.

    *כצלם מקצועי – מה באמת מומלץ לצילום ילדים -האם להחליף את העדשה ל50 ?
    ואיך אפשר עם העדשה של ה85 ליצור תמונות חדות -מספיק שרק הדמות תכנס לפריים עם שוליים
    ותצא חדה?

    *בנוסף קראתי את הכתבות שלך ובאחד מהם הזכרת שמומלץ להשתמש עם פוקוס עוקב
    האם ההגדרה הזו עונה על מצלמה של 80D -במידה וכן איפה בהגדרות ניתן להפעיל אותה?

    תודה על הכלל!!!
    ה יעזור לי מאוד לקבל תשובה ממך כמה שיותר מהר לגבי סוג העדשה- כשי שאוכל להחליף אותה במידה ואתה ממליץ לי.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי הודיה.
      המצלמה שלך היא מצלמת קרופ, ולכן יש לך את המגבלה של המרחקים.
      במקרה שלך, עדשת 50 מ"מ תהיה יעילה ושימושית יותר מה-85, אז זה יהיה צעד טוב.
      מה שכן, לא הייתי מחליף את העדשות, אלא מוסיף. ממילא ה-50 היא לא עדשה יקרה.

      בעניין הפוקוס העוקב – בקנון הוא נקרא AI-SERVO והוא קיים גם במצלמה שלך.
      הנה פוסט שיעזור לך.

      המון המון בהצלחה 🙂

  137. ברכה הגב

    תודה רבה על נכתבה עזר לי המון…
    רציתי לשאול לגבי עדשת 70-300 nikon F 4.5/6.3
    למה היא תוכל לשמש לי ואם היא תהיה מספיק רחבה לצילום אירועים אני די חדשה בתחום והיעוץ שלכם יעזור לי מאוד
    תודה רבה
    ברכה

  138. מתן הגב

    שלום תומר,
    קודם כל מאמר ממש טוב שעושה הרבה סדר.
    יש לי מצלמת ניקון D7200 ועדשת 18-130, אני רוצה להשתדרג לעדשה עם צמצמם 2.8 ואופציות נוחות מבחינת הזום. כרגע אני חושב על ה17-50 2.8 של טמרון או סיגמה שקראתי על שתיהם ביקורות טובות, התקציב שלי הוא לא גבוה ויש הבדל במחיר בין העדשות המיוצבות ללא מיוצבות. השאלה שלי היא האם בטווחי זום כאלה המייצב הוא קריטי או שהמייצב המובנה שבמצלמה מספיק, והאם לפי נסיונך יש עדיפות לעדשה מסוימת בין העדשות הנ"ל?
    תודה רבה!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי מתן. תודה רבה 🙂
      למיטב ידיעתי בניקון D7200 אין מייצב מובנה במצלמה..
      בכל אופן, בטווחים האלה המייצב יכול להוות יתרון, אך אינו חובה.
      בהרבה מקרים הוא סתם מייקר את העדשה.
      בהצלחה 🙂

  139. שוקי רענן הגב

    מאמר מעולה! תודה רבה על שיתוף הידע!

  140. מיכאל הגב

    א. תודה רבה על מאמר כה מפורט ומלמד.
    ב. קניתי לא מזמן מצלמת פול פריים ar7ii של סוני, כידוע לך עדשת זום עם צמצם מירבי 2.8 של סוני עולה הון. ברצוני לשאול, איזה עדשת זום מחברה אחרת שמתאימה למצלמה הזו אתה ממליץ? אמנם אני לא עוסק בתחום אך חשוב לי שתהיה בעלת חדות מקסימלית.
    תודה רבה

  141. יעקב הגב

    שלום תומר,
    תמיד נהנה לקרוא את מאמרך,
    מה דעתך על עדשת קנון 40 ממ STM 2.8 – האם היא איכותית? האם יוצאים בה תמונות חדות מאוד?
    ובאופן כללי כיצד אוכל לדעת על עדשה איכותית – האם עצם זה שהיא עולה עוד 1000 זו סיבה שהיא איכותית – האם יש דרך לברר זאת לפני הקנייה?
    תודה.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי יעקב.
      אני לא מכיר אותה אישית אבל אני מכיר אותה דרך חבר שעבד איתה. היא עדשה חמודה מאוד, קטנה ואיכותית.
      בעניין הקשר בין מחיר העדשה לאיכות – זה לא מחייב מכיוון שעדשה יכולה להיות יקרה מסיבות כמו זום, מנוע פוקוס או מייצב אופטי,
      אך זה לא בהכרח אומר שהאופטיקה איכותית.
      יש מבחנים לעדשות שאתה יכול למצוא ביוטיוב או בגוגל באופן חופשי, ותמיד טוב להכיר את הדגמים השונים השונים של העדשות ולקרוא על זה כדי לדעת יותר.
      בהצלחה.

  142. הדס הגב

    היי תומר
    קודם כל תודה רבה על כל הידע הזה שאתה מתחלק בו עם כולם…….!
    אני רוצה לקנות עדשה חדשה למצלמה שלי (80D) והמליצו לי על 70-200, אני מצלמת בעיקר צילומי חוץ ילדים ומשפחה, ורציתי לדעת איזה מבין הסדרה הכי כדאי לי, צמצם 4 או ששווה להשקיע על 2.8 וגם על המייצב – זה תמיד כדאי?
    תודה רבה רבה!!!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי הדס.
      בכיף גדול 🙂
      אין ספק שזו עם עם ה-2.8 טובה יותר, אבל גם יקרה יותר משמעותית.
      70-200 עם צמצם 4 היא עדשה מעולה, ובהחלט תספק אותך בצילומי ילדים ומשפחה.
      מיייצב הכרחי רק אם את מצלמת בתנאי תאורה חשוכים ונזקקת למהירויות תריס איטיות.
      מעבר לזה – זה לא מאסט!

      אז מה לבחור?
      זה לגמרי עניין של תקציב מול איכות ותועלת.
      לפעמים אפשר למצוע עדשה יד שנייה במחירים ממש משתלמים, אז שווה בדיקה.

      שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

  143. מיכל הגב

    מאמר מאוד מקצועי, מעניין וברור. תודה על ההעשרה(-:

  144. צביקה הגב

    שלום תומר,
    יצאתי לגמלאות ועכשיו אני מנסה להגיע למעמד של צלם חובב (מכוון גבוה) …………….
    (עומדת לרשותי canon d5 mark 4 עם עדשה 24-70/2.8)
    והשאלה שלי היא
    מה ההבדל בן עדשה canon ef 70-200 לעדשה canon rf 70-200 (מלבד המחיר שהוא כמעט כפול)

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, צביקה.
      מדובר בהתאמה של העדשה למצלמת FF או CROP.
      EF זה למעשה חיבור למצלמת פריים מלא.
      אני לא מבין גדול בעדשות קנון לפרטי פרטים, אז ממליץ לך מאוד לעשות קצת שיעורי בית בגוגל.
      שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

  145. תמר הגב

    תודה רבה תומר
    האם עדשת קנון 50 מ"מ f1.8 חדה מספיק למרות מה שכתבת על העדשות הזולות?

  146. יוסף הגב

    שלום תומר
    ראשית תודה רבה על המאמר , הוא ממש נפלא!
    רציתי להתייעץ בתור מתחיל חשבתי לקנות מצלמה sony a6000 (תחת האילוץ שאנחנו רוצים מצלמה קטנה)
    הבנתי שהעדשת קיט שלה ממש לא טובה ורציתי לשאול איזה עדשה אתה ממליץ במקום לצילום בתוך הבית?
    כמו כן הייתי רוצה לקנות גם עדשה אחת ללא זום, והשאלה היא האם את ה50מ"מ אן 30 מכיון שזה מצלמת קרופ אז בעצם 30 מביא 45
    שוב יש לציין עיקר הייעוד שלה זה צילום ילדים בתוך הבית

    תודה מראש

    • תומר אלמקייס הגב

      היי יוסף.
      בכיף גדול, מוזמן תמיד 🙂
      עדשה בטווחים של 17-55 תהיה לך שימושית מאוד לצרכים שלך.
      כמו כן, לגבי עדשת פריים – אני הייתי הולך על 50 מ"מ, אבל אני ממליץ לקחת עדשה (לא משנה איזו), לשים אותה על 50 מ"מ ולבדוק עד כמה היא מגבילה אותך לצרכים שלך.
      אם ישנה מגבלה, אז בהחלט ש-30 מ"מ.
      בהצלחה 🙂

  147. אבי הגב

    היי תומר רציתי לדעת לגבי צילום ילדים ניו בום חלקה לתמונות סטודיו וחוץ אני רוצה לרכוש את העדשה EF 35mm f/1.4L USM Canon עם זה עומד בקריטריונים תודה!

  148. meytal הגב

    היי תומר רציתי לדעת לגבי צילום ילדים ניו בום חלקה לתמונות סטודיו וחוץ אני רוצה לרכוש את העדשה EF 35mm f/1.4L USM Canon עם זה עומד בקריטריונים תודה!

  149. שירה הגב

    היי תומר
    אני מצלמת ניו בורן וגם צילומי חוץ ומתחברת מאוד לצילומי כוכבים.
    אני מעוניין לשדרג כרגע עדשה, יש לי מצלמה 80D
    ועדשה 50MM ו 18-135 של קנון אשמח לעצה ממך
    תודה רבה לך על הכול אתה מצלם מדהים ומלמד אותי המון

    • תומר אלמקייס הגב

      תודה רבה, שירה 🙂
      כדי לצלם כוכבים, סביר להניח שתצטרכי עדשה רחבה..
      אז משהו בטווחים של 20 מ"מ (פחות או יותר) – יעשו את העבודה.
      לא משהו שאת לא יכולה לעשות עם העדשה הנוכחית שלך, אבל עדשה אחרת בהחלט תעזור לך.
      בהצלחה 🙂

  150. מלי הגב

    שלום,
    קודם כל תודה על כל הפוסטים והתשובות המושלמות שלך.
    (היתה לי שאלה ומהתבוננות בתשובות המפורטות שלך -קיבלתי תשובה)
    רציתי לשאול בנוגע לצילום פריטים קטנטנים- טיפות גשם על עלה וכד, איזו עדשה מומלצת על ידך?
    המצלמה שלי היא 80D של CANON.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי מלי.
      באהבה גדולה 🙂
      לצורך הצילומים שציינת את צריכה עדשת מאקרו. אני ממליץ מאוד על 100mm של קנון.
      כמו כן, ניתן להשתמש בטבעות הארכה לצילום מאקרו, ובכך להפוך כל עדשה למאקרו.
      שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

  151. מוטי וולף הגב

    שלום. אני מצלם ספרי תורה תפילין ומזוזות. כלומר את הכתב. דרך תוכנה שמתחברת למצלמה, שמעוגנת על סטנד יציב וקבוע. התוכנה הופכת את התמונה לטקסט. ואחר כך היא בודקת אם יש אותיות חסרות או מוחלפות וכדומה. המצלמה ממוקמת בגובה של 50 60 ס"מ. טווח גודל התמונות משתנה בין 5 ל50 ס"מ רוחב ו5 ל- 60 ס"מ גובה. זה תלוי בגודל הספרי תורה. ככל שהתמונה יותר חדה כך העבודה לאחר מכן יותר מהירה ואמינה. השאלה שלי עם איזה עדשה אני יכול להגיע לתוצאה הכי טובה? אגב התוכנה מכירה רק מצלמות קנון ויש לי קנון 70D. אודה לך מאוד מאוד ואשמח אם תענה לפנייתי זו. בברכה מרדכי.

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, מוטי.
      זה יותר קשור לאור מאשר לעדשה..
      אתה יכול לצלם עם עדשה כמו 50 מ"מ על צמצם סגור כלשהו (F10 או משהו בטווח הזה) ותקבל איכות אופטית טובה.
      מה שחשוב זה לדאוג לתאורה טובה שתבליט את הכתב. עדיף פלאש או שניים לצורך עוצמת האור החזקה.
      שיהיה המון המון בהצלחה 🙂

  152. שי הגב

    היי תומר.
    יש לי עדשה 17-50 בעלת צמצם פתוח 2.8.
    אני שוקל לרכוש עדשת סיגמא ארט 18-35 עם צמצם 1.8.
    האם אתה ממליץ לעשות את השינוי או שהוא מיותר?

  153. עופר הגב

    שלום תומר

    מאמרים מאד מקצועיים וברמה מובנת גם לצלמים מתחילים. ברשותי מצלמת ניקון D850 ושתי עדשות ניקור. האחת עדשת זום 18-300 DX והשניה 70-300 FX. באיזו עדשה אני אמור לקבל איכות גבוהה יותר בצילומים בתנאים משתנים כשאני משתמש גם ב AF-S וגם ב AF-C.

    תודה

    עופר

  154. אלירן הגב

    היי תומר,

    האם אתה ממליץ לרכוש עדשות חדשות מאייבי?

  155. מיטל הגב

    היי תומר רציתי לשאול על עדשת Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM מצלמת ילדי חלקה ניו בורן צילומי חוץ במצלמת פריים?
    תודה!

  156. מורן מימון הגב

    היי תומר, אתם אומן הצילום ממש.. לא רק בפועל אלא הרבה מעבר ..בתורת הצילום, והעדשות וכו..
    נהנתי ממש לקרוא את הכתבות המקצועיות הוסיפו לי המון יידע.
    תודה רבה והמון הצלחה לכולם..

  157. שי-לי הגב

    שלום תומר
    ראשית אני רוצה להחמיא על הצילומים שלך.. וואו!!!!
    דבר שני, אשמח לדעת האם עדשת 35-70 מתאימה לאירועים?
    אני מצלמת עם ניקון D7200
    אשמח לעזרתך טרם רכישה

  158. גבריאל עדי הגב

    איזה עדשה הכי תתאים לי לצילומי אירועים?
    ואיזה עדשה תתאים לי לצילומי חוץ בר מצוות וכאלה?
    בעדשות ניקון מה אתה ממליץ???
    תודה

  159. יוני הגב

    היי תומר תודה ! קראתי והשכלתי!!
    אני ע עומד לקנות CANON M50 ואני מתלבט על הסט עדשות שארצה שיהיה לי איתן.
    שימוש: סרטונים טווח קצר וגם תמונות באיכות טובה לטווחים הפופלוארים ( לא ציפורים בשמיים).
    התלבטות מבחינת תקציב:
    או להשקיע במצלמה שמגיעה עם קיט 18-150+ רכישה של עדשת פריים 22 ממ
    או להשקיע בגוף עצמו בלבד ולקנות עדשה קיט 15-45 ממ+ פריים מעולה של סיגמא 56 ממ עם צמצם 1.4 F ששאר העדשות עם צמצם 3.5 F .
    אלה 2 האופציות מבחינה תקציבית , רק רוצה שיהיה לי סט טוב להסתובב איתו לחול למגוון השימושים שאמרתי תחילה, ולא להסתובב עם הרבה עדשות.
    אשמח לעצתך 🙂
    יוני

  160. עמי הגב

    תומר שלום,

    יש ברשותי מצלמת סוני 6000 וברצוני לצלם צילומי מקרו עם עדשה של פנטקס +טבעת מעבר. מה אני צריך להגדיר במצלמה?

  161. מירב הגב

    איך מצלמים כלי כסף בלי שתהיה השתקפות שלי ושל דברים מסביב?
    תודה רבה!!!

    • תומר אלמקייס הגב

      היי, מירב.
      פשוט נסי לצלם בחדר נקי כמה שאפשר או שפשוט שימי לב מה משתקף ותסתירי עם בד לבן.
      את יכולה פשוט לפרוס בד לבד סביב הנושא שלך, אבל בכל מקרה את המצלמה יראו אז תצטרכי לדאוג שהשחור של המצלמה ייפול על אזור שזה לא יפריע (כמו חיבורים בן חלקים, אזורים מוצלים וכדו’).
      שיהיה המון המון בהצלחה.

  162. דליה הגב

    היי תומר,
    נהניתי מאוד לקרוא את המאמר. יש לי מצלמה של קנון EOS 550D עם עדשה Canon Lens 18-135mm f/3.5-5.6 IS.
    אני מתקשה לצלם עצמים קרובים, המרחק המינימלי 25 ס"מ וכמו כן עצמים רחוקים כמו ציפורים.
    אני מתלבטת אם לקנות עדשה נוספת ואיזה, או להשתמש בהארכת או מכפל עדשה. מה היא המלצתך?

    • תומר אלמקייס הגב

      היי דליה.
      תודה רבה 🙂
      צילום עצמים קרובים דורש עדשת מאקרו. זו מאפשרת לבצע פוקוס ממרחק קרוב יותר.
      את יכולה להשתמש בטבעות הארכה על מנת צלם צילומי מאקרו עם כל עדשה.
      בהצלחה 🙂

  163. נדב הגב

    תומר, שלום.
    קודם כל, הפוסטים שלך מדהימים. כל כך נפלא לדעת שיש אנשים טובים שמשקיעים את מרצם וזמנם פשוט לעשות טוב לאנשים ולא להשאיר את כל החכמה אצלם. זה ממש חסד. ה' יברך אותך על כך !
    תודה.
    ברשותך, שלוש שאלות קצרות :
    א. אני רוצה לרכוש עדשת פריים 50 מ"מ, 1.8. האם העדשה הזו טובה גם לצילומי נוף, או שבגלל הצמצם הגדול אאבד חדות של פרטי נוף בתמונה ?
    ב. האם העדשה הזו מתאימה לצילומי מאקרו ?
    ג. בנוסף, רציתי לרכוש גם עדשת טלה, לצילומי נוף וגם קצת להשתעשע עם הזום. חשבתי על 18-135, של קנון. (אמנם נתוני הצמצם שלה לא מדהימים, אך לא סביר להניח שאצלם נוף בתאורה מאוד נמוכה). האם היא יכולה להתאים ?
    תודה רבה, נדב פישר.

  164. טלי הגב

    תומר שלום ותודה על הכתבה,
    ברשותי canon 80D עם עדשה 18-135.

    כמה שאלות לגבי עדשות בבקשה:
    1. אני רוצה לצלם פרחים בעדשת מאקרו. הבנתי מכל התגובות שקנון 100mm מאוד מומלצת. האם יש הבדל אם אני לוקחת עדשה שרשום עליה IS או ללא, הבנתי שזה המייצב? כמה חשיבות יש לעבודה עם חצובה בצילום פרחים, או שבסופו של דבר מתעצלים ומצלמים מהיד?
    2. בעניין החצובה אם אני סוטה רגע, עדיפות ל- manfrotto או חברה אחרת? מבחינת נוחות פתיחה וסגירה, זוויות ועוד. לא צריכה את הקרבון כי לא יוצאת לצלם בתדירות מאוד גבוהה.
    3. ראיתי שהתייחסת באחת התשובות שלך לכך שאם רוכשים מאקרו 100ממ מיותר לרכוש את ה- 70-200. האם ה- 70-200 זו לא עדשה שעוזרת לי לצלם ממרחקים ארוכים יותר? למה הקנון 100 אמורה לכסות את ה 70-200?
    4. עדשה רחבה – המליצו לי על sigma 10-20. האם יש עדשה נוספת שאתה ממש ממליץ עליה, בעדיפות על זו?

    תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות,
    אשמח לתשובתך,

    שבוע נפלא, טלי

    • תומר אלמקייס הגב

      היי טלי.
      בכיף 🙂
      1. בצילום פרחים (ובמאקרו בכלל), את בכל מקרה צריכה להיות יציבה מאוד, אז מומלצת חצובה.
      אם את משתמשת בחצובה, אז אין צורך במייצב. אם בכל זאת את רוצה לצלם ללא חצובה, אז המייצב יהווה יתרון חשוב.
      2. זה עניין של נוחות. מנפרוטו נחשבת ההיילייט שבחצובות, אך ישנן גם חברות אחרות שטובות ונוחות לא פחות.
      3. ה-100 לא מכסה את הטווח של ה-70-200 כמובן.
      הדעה שלי מתבססת על כך ש100 מ"מ זו עדשת טלה שמספקת בהחלט. אבל גם השאלה מה את מצלמת בדר"כ.. ילדים / משפחות / פורטרטים? בע"ח בטבע? אירועים?
      בסוף, הכל עניין של צורך.
      4. יש הרבה.. לקנון יש את ה14 מ"מ שהיא מעולה. גם ה-10-20 של סיגמא סבבה.
      שיהיה בכיף, והמון המון הצלחה.

  165. דביר הגב

    קודם כל ממש תודה על הכתבה

    רציתי לשאול אני רוצה לקנות את ה- eos rp של קנון,
    השאלה האם שימוש במתאם עדשה מקטין את שדה הראיה
    או את גודל הצמצם?
    תודה רבה

  166. נועה הגב

    היי תומר
    קודם כל תודה על המאמר,
    הוא כתוב בצורה ברורה ומקיפה, בשפה קולחת ובהירה,
    גם לאנשים ברמת מתחילים הוא עוזר מאוד, ונותן המון המון ידע.

    אני מעוניינת לקנות את העדשה 35 מ"מ צמצם 1.8,
    אני בעצם רוצה לצלם צילומי חוץ (בעיקר ילדים) וצילומי נוף.
    מה שמפריע לי ב50 שאני צריכה להתרחק מאוד אם אני רוצה לקלוט יותר נוף, ואז האובייקט "נעלם בתמונה"
    האם ה35 תענה לי על הצורך הזה? שאני אצלם, אקלוט יותר נוף ועדיין האובייקט יהיה קרוב או מרכזי?
    מקווה שאני מובנת.

    • טל ניניו הגב

      אורך מוקד של 35 מ"מ עלול לגרום לעיוותים לא מחמיאים…
      המעבר למצלמה Full Frame יקצר את המרחק 🙂

  167. הדס זלצמן הגב

    שלום תומר,

    ראשית אני חייבת להביע את התפעלותי מכמות הידע המונגשת בצורה כ"כ ברורה ובהירה, ברור לי שמאחורי זה מושקעות המון המון שעות ומחשבה, תודה רבה וכל הכבוד!

    שנית, בקריאת בעיות אפשריות בעדשה גיליתי שאני מזהה בעיה של סטיה כרומטית בתמונות שאני מצלמת בעדשה 85 1.8 של ניקון, על העדשה אין את הסימון של ed (מחיפוש מהיר ברשת אני רואה שזה לא קיים בעדשה הזאת), האם יש דרך לתקן/למנוע את זה?
    זאת בעיה של העדשה שניתן לתקן במעבדה?
    יש פילטר שניתן לשים על העדשה כדי למנוע את זה?
    שמעתי פעם על כיול עדשה, זה משהו שיכול לעזור במקרה כזה?

    שלישית ואחרונה 🙂 בשעה טובה אני עוברת לפול פריים (d750) ואני רוצה גם להתחדש בעדשת זום, בנוסף ל-85 שתמשיך לשמש אותי במצלמה החדשה, תוכל לכתוב בכמה מילים מה ההבדל בין עדשות סיגמא/טמרון לעומת ניקון? קצת הלכתי לאיבוד..

    תודה רבה!!!

    • טל ניניו הגב

      היי הדס,
      סטיות כרומטיות נובעות מהמבנה הפיזי של העדשה. ניתן לתקן אותן רק בתוכנת עריכה.
      כיול של עדשה נעשה במקרים של בריחת פוקוס.
      מבחינת עדשת זום – בדרך כלל, עדשות מקוריות עדיפות, אבל – יש ענין של עלות מול תועלת.
      יכול להיות שאפשר להתפשר מעט, תמורת הוזלה משמעותית.
      כדאי לגשת לחנות מוכרת ואיכותית ולהתייעץ שם.

  168. נתי הגב

    היי תומר
    ראשית לא יוכל להיות מאמר יותר טוב וברור ומרתק ממה שכתבת…..
    רציתי לשאול יש לי מצלמה Canon EOS M50 עם עדשת קיט 15- 44 ממ' ואני מעוניין להשתדרג בעדשה אני בעיקר מצלם ניובורן ותמונות ילדים מאוד חשוב לי להפריד את הנושא מהרקע שיהיה טשטוש מאחורי התמונה ושהתמונות יצאו חדות איזה עדשה אתה ממליץ פרים או זום ואם פרים איזה עדשה עדיף 50 ממ' 70 או 30
    אני אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית ושוב תודה.

    • טל ניניו הגב

      היי נתי,
      לסוג כזה של צילום ובמצלמה שלך, יהיה לך נוח מאוד לעבוד עם 50 מ"מ פריים.
      בהצלחה 🙂

  169. שרונה הגב

    שלום,
    נהניתי לקרוא את המאמר. תודה רבה.
    יש לי שאלה: אני מעוניינת במצלמת ניקון לצילומי ציפורים וחיות.
    האם מצלמת ניקון D5600 מתאימה ? ואיזה עדשת Tamron מומלצת לחיבור ועד כמה mm
    תודה רבה.

    • טל ניניו הגב

      לצילום ציפורים ברמה גבוהה, נדרשת מצלמה מהירה יותר יותר מ-560 כמו D500 לדוגמא.
      מבחינת עדשה, טווח של 100-400 או 200-500 מומלץ.
      מתחת לזה, יהיה לך קצת קשה…

  170. shlomo הגב

    שלום תומר
    יש לי מצלמה ניקון D3100
    והעדשה 18-55
    1:3.5-5-6
    רוצה לקנות עדשה שתתן לי הרבה יותר אפשרויות צילום (נגיד עד 1500 שח)
    מה אתה יכול להמליץ לי
    שלמה

  171. מנחם הגב

    שלום תומר,
    נהנה מהמאמרים, תודה רבה,
    כעת מתלבט על עדשת פריים 1.4 85 מ"מ, [באמתחתי קנון פול פריים עם 24-105]
    אני צריך את זה (בתור מתחיל) לצילום פורטרטים באירועים קטנים, גם בקבוצה של אנשים שאינם ממש באותו מרחק מיקוד, ואני רוצה את כולם חדים,
    האם גם את זה מקבלים?
    ומה עדיף ה85 מ"מ או ה50 מ"מ או בכלל משהו אחר?
    תודה רבה!

  172. שולה הגב

    היי
    יש לי מצלמת קנון 90D ועדשת 18-135mm f/3.5-5.6
    א.
    רציתי לדעת מה ההבדל בין שתי העדשות האלה:
    ‏Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM
    ‏Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM
    חוץ מההבדל שהUSM היא NANO שמשמעותי לוידיאו. האם יש הבדל גם בצילום סטילס? מה עדיף לצילומי סטילס?
    ב.
    אני מצלמת בעיקר ילדים, צילומי חוץ, וקצת סטודיו כמו ניו בורן או סמאש קייק. (כמו כן אני מצלמת גם צילום וידיאו.)
    איזה עדשה נוספת הכי מומלץ שאני יקנה? עדשת פריים 50 mm ?
    תודה רבה

    • טל ניניו הגב

      היי שולה,
      ההבדל בין שני הדגמים בצילום סטילס, זניח.
      זאת עדשת קיט די בסיסית, שתוצאותיה די טובות, אך פחות טובות מאילו שתשיגי באמצעות עדשות מקצועיות.
      במצלמת קרופ כמו שלך, עדשה 17-50, צמצם 2.8, תאפשר לך גמישות גדולה ואיכות גבוהה.
      עדשת 50 מ"מ, היא עדשת חובה לכל צלם. אף פעם לא מתחרטים שיש אותה 🙂

  173. ברכה הגב

    שלום,
    יש לי מצלמה 5D מרק II, אני מעוניינת לקנות עדשה טובה או עדשות שתתאים לי לצילומי חוץ ( ילדים וכד,) ׂוסטודיו (בעיקר לניו בורן)
    המליצו לי על עדשה 24-70 של קנון לסטודיו, השאלה אם זה מתאים לי גם לצילומי חוץ והאם יוכל לשמש אותי גם לצילום וידאו.
    תודה מראש

  174. אדל הגב

    היי שלום רציתי לומר לך תודה ענקית!!!
    ורציתי לשאול קניתי מצלמת 80 D של קנון ועדשת EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM רציתי לשאול איך היא? היא תהיה לי טובה לצילומי אירועים וצילומי חוץ ילדים ?
    איזו עדשה אפשר לקנות שתהיה טובה להרבה מצבים בתקציב של כ-1200 שח?
    תודה רבה רבה !!!!

    • טל ניניו הגב

      היי אדל,
      תודה, אך מדובר בעדשת קיט די בסיסית ולא מספיק מהירה.
      לגבי עדשה טובה יותר, אני חושש שהתקציב עשוי לא להספיק.
      כדאי לחפש בקבוצות הציוד יד שניה.

  175. אבנר הגב

    יש לי שאלה לגבי הוצאת ציוד צילום לחול (אני טס לברלין בעוד 3 ימים). אם למישהו יש ניסיון עם זה אשמח לעצה .
    הדפסתי טופס מכס 86.
    השאלה : אם צריך לדווח בו מלבד הציוד העיקרי (מצלמה ,עדשות) גם פריטים זולים יותר כגון פלש קטן , שלט חצובה וכו'?
    שאלה נוספת – האם ביציאה פקיד המכס ממש בודק פריט פריט ,או בכלליות ?
    תודה
    אבנר

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
Send this to a friend