מהי המצלמה הטובה ביותר?
מכירים את השאלה הזו?
גם אני…
אנחנו נמצאים בעולם כזה שכל יום יוצא לאוויר העולם מכשיר סלולרי חדש עם מצלמה חדשה בעלת אפשרויות מתקדמות מאוד, עד לרמה של כמעט צילום מקצועי בסמארטפון. מדובר בתחום שלא נגמר וגם כזה שתמיד יודע להפתיע, ובגלל זה כנראה שיש תשובה מאוד מדויקת לשאלה ששאלתי.
אם כן, המצלמה הטובה ביותר היא זו שזמינה עבורכם ברגע זה ממש! בין אם מדובר במצלמת ה-DSLR שלכם, ובין אם מדובר במצלמת הסמארטפון שיש ברשותכם.
ואם מדובר במצלמת הסמארטפון שלכם, אז זה לא רע כמו שאולי חשבתם עד היום.
אחד מהדברים הראשונים שאני אומר לסטודנטים שלי זה שצילום טוב אינו תלוי בסוג או בדגם המצלמה שהם מחזיקים ביד, אלא בצלם ובראיה הצילומית האמנותית שלו.
עד שקניתי את הסמארטפון האחרון שלי, לא חשבתי אי פעם שאכתוב פוסט כזה, ואם הייתם שואלים אותי על צילום מהטלפון אז סביר להניח שהייתי עונה לכם בשלילה.
אז אני לא לוקח את המילים שלי בחזרה, מפני שהדור הקודם של המצלמות הסלולריות באמת לקה בחוסרים מסוימים, אבל בזמן האחרון קרה מהפך מדהים, ויותר מאי פעם אני נוטה להוציא את הטלפון מהכיס לצורך צילום, ולא רק ל"סלפי".
לא פעם "ניצלתי" בזכותו כאשר הוא היה שם והמצלמה שלי לא הייתה, ובאמת שאני מופתע כל פעם מחדש מהתוצאות.
בפוסט הזה אני רוצה לצאת אתכם למסע קטן אל תוך הסמארטפון שלכם, לתת לכם כמה טיפים לצילום בסמארטפון שלכם, להראות לכם מה באמת אפשר לעשות עם הקטנצ'יק הזה, ואיך באמצעות ראיה ושימוש נכונים, ניתן להשתמש במצלמת הסמארטפון שלכם כדי לצלם תמונות טובות ואמנותיות.
1. אור זווית וקומפוזיציה – זה כל הסיפור
זה באמת לא משנה עם איזו מצלמה תצלמו אם תשתמשו באור בתבונה ואם תדעו לצלם בזוויות ובקומפוזיציות הנכונות עבורכם ועבור הסיפור שאותו אתם רוצים לספר.
הטלפון החכם בן ימינו מאפשר לנו למדוד אור ולפצות עליו בצורה חכמה, יעילה וקלה ובכך הוא גורם לנו להתמקד בדברים חשובים יותר כמו התבוננות באור עצמו, בניית קומפוזיציה וחיפוש נקודות מבט שונות מהרגיל.
אם אתם תדעו להשתמש בכל אלו בצורה חכמה, אז באמת שאין סיבה הגיונית לכך שלא תוכלו לצלם תמונות מדהימות מהטלפון שלכם.
עוד לפני שנעסוק בטיפים לצילום בסמארטפון, זכרו כי לפני הכל, צילום עוסק באור. חפשו את האור ושימו לב כיצד הוא מאיר את הנושא שלכם, האם הוא מחמיא לו, והאם המיקום שלכם הוא טוב ביחס לאור.
מקומות עם אור וצל יכולים להיות פוטנציאליים מאוד לצילום, אך הם עשויים לבלבל את המצב האוטומטי של המצלמה. במצב הזה אתם יכולים להשתמש בפיצוי החשיפה ובכך להבהיר או להכהות יותר את התמונה שלכם ביחס למה שהמצלמה רוצה ובהתאם למה שאתם רוצים. כך אתם תגיעו לחשיפה מדויקת יותר ולתוצאות שלא תבקשנה תיקון.
צילום: תומר אלמקייס.
אור חלון הוא מקור אור גדול, רך ומפוזר והוא מושלם עבור מגוון רחב של נושאים, בדגש על צילום פורטרט אבל לא רק. הצללים הרכים שהאור הזה יוצר יחמיאו מאוד לנושאים שלכם, אז פשוט תמקמו את הנושא שלכם ליד החלון ותגלו עולם ומלואו.
בנוגע לזווית הצילום – תחשבו מאיזו זווית אתם רואים את העולם דרך העיניים שלכם ופשוט תמנעו מעצמכם לצלם מהזווית הזו אלא אם כן זה נדרש מכם.
צלמו מלמטה, מלמעלה, מהצדדים.. חפשו את הזויות שיספרו את הסיפור בצורה הכי ברורה שיש ומנקודת המבט האישית שלכם.
אם מדובר בצילום של אדם, חפשו את הזווית שהכי מחמיאה לו ואל תתביישו להזיז אותו במידת הצורך בהתאם לתאורה או למנח הגוף / ראש המחמיאים לו יותר.
לימדו את חוקי הקומפוזיציה, אפילו את הבסיסיים ביותר. מלאו את הפריים שלכם ואל תכניסו אליו תוכן שאינו רצוי, הכניסו קווים מוליכים לתמונות שלכם ותובילו את העין של הצופה לנושא, מסגרו את הנושאים שלכם כדי להדגיש יותר את הנושא ולימדו למקם את הנושאים שלכם בפריים לפי חוק השלישים.
כל מה שאתם צריכים זה רק ללמוד להסתכל על העולם מנקודת מבט של צלם.
2. תתקרבו לנושאים שלכם
הצלם רוברט קאפה אמר ש"אם התמונות שלך לא מספיק טובות, אז אתה לא מספיק קרוב".
להתקרב לנושא שלנו זה משהו שתמיד יועיל לנו. ככל שנהיה קרובים יותר, כך התוצאות יהיו טובות יותר. לשמחתנו, הצילום בסמארטפון מאפשר להתקרב לנושא בקלות רבה יותר מאשר עם מצלמה גדולה וכבדה.
המצלמות שבטלפון שלנו מכילות עדשות רחבות קבועות, ועדשות רחבות הן נהדרות לצילום בשימוש נכון. אם נתקרב לנושאים שלנו, אנחנו נקבל הרבה יותר עומק בתמונה וגם הן מאפשרות לנו להתמקד על נושאים מקרוב מאוד ובכך להשיג תקריבים לא רעים בכלל.
כל מה שצריך לעשות זה להתקרב פיזית אל הנושא ובשום פנים ואופן לא להשתמש בזום הדיגיטלי של הטלפון. אם יש לכם אפשרות לבטל אותו, אז תבטלו (הסבר מפורט יינתן בהמשך).
ודאו שיש לכם רקע טוב, נקי ועם צבעים חיים או מרקם מעניין, התקרבו ככל האפשר והרצוי, רק שימו לב שאתם לא מתקרבים יותר מדי למרחק הפוקוס המינימאלי של העדשה מכיוון שאז התמונות שלכם לא יהיו לפוקוס. אז אם אתם מרגישים שאתם קרובים מדי, קחו מס' סנטימטרים אחורה. במקרה הכי גרוע, אתם תוכלו תמיד לחתוך מעט את התמונה שלכם בעריכה.
3. בחרו את הפוקוס בעצמכם
מצלמת הסמארטפון היא מצלמה מאוד חכמה והיא תבצע פוקוס אוטומטי עוד לפני שחשבתם איפה אתם רוצים את הפוקוס שלכם, אבל מה שכן – לא תמיד אתם תרצו את הפוקוס איפה שהמצלמה רוצה. פשוט תגעו במסך במקום שבו אתם רוצים את הפוקוס וככה תיקחו את השליטה הזו לידיים שלכם.
קחו בחשבון שאותה נקודה שאתם תגעו בה כדי לעשות פוקוס, היא אותה נקודה שממנה המצלמה מבצעת את מדידת האור. זאת אומרת שזו הנקודה שבה המצלמה תתחשב כדי ליצור את החשיפה של התמונה, אז אם התמונה יצאה בהירה או כהה מדי פשוט תשתמשו בפיצוי החשיפה ותגיעו בעזרתו לחשיפה הנכונה עבורכם.
4. השתמשו בפוקוס סלקטיבי כדי להדגיש את הנושא שלכם
בצילום בסמארטפון קשה יותר ליצור עומק שדה רדוד, אבל זה אפשרי בהחלט.
קשה ליצור אותו מכיוון שהחיישן קטן מאוד והעדשה מאוד רחבה, אבל עומק שדה לא נשלט רק ע"י העדשה ולכן אם נתקרב פיזית לנושא וגם נרחיק אותו מהרקע, אנחנו נוכל ליצור בוקה נחמדה מאוד ובכך נוכל להפריד את הנושא מהרקע.
צילום פורטרט בסמארטפון – בטלפונים שבהם יש גם "עדשת פורטרט" בנוסף לעדשה הרחבה, ניתן לשלוט בחלקן על הבוקה של הרקע (באופן מלאכותי כמובן) גם לאחר צילום התמונה. זה דווקא די מגניב ורוב הזמן הוא עובד לא רע, אך זה עדיין טעון שיפור לדעתי.
5. חשיפה ארוכה בפלאפון – שימוש יצירתי
למצלמות הסמארטפון יש צמצם פתוח קבוע שאותו לא ניתן לשנות, אבל עם מהירות התריס (זמן החשיפה) יש לנו גמישות ואנחנו יכולים ליצור איתה תמונות מעניינות מאוד.
ציור באור ומריחות של תנועה הם דרך נהדרת ויצירתית לצילום במארטפון שלכם. לשם כך, אתם תצטרכו לעבור למצב צילום ידני על מנת לשלוט בפרמטרים ולוודא כמובן שאתם נמצאים באזור חשוך מכיוון שלא ניתן לסגור את הצמצם במצלמת הטלפון – דבר שמגביל אותנו בלא מעט מקרים.
אז אחרי שחיפשתם אזור או סיטואציה שבהם ניתן לבצע חשיפה ארוכה בפלאפון, פשוט תדאגו לכך שמכשיר הסמארטפון יהיה על משטח יציב וצאו לדרך. אתם יכולים לעשות חשיפות ארוכות ברחוב או פשוט לצייר עם האור כאוות נפשכם בזמן החשיפה.
6. צלמו פנורמות
צילום פנורמה מעולם לא היה קל יותר. כשאתם מצלמים פנורמה עם המצלמה שלכם, העבודה קצת שונה. אתם תצטרכו לדאוג לכך שהמצלמה תהיה על חצובה ועל משטח ישר, אתם תצטרכו להתייחס לאורך המוקד, לפוקוס ולמיקום של חיתוך התמונות כדי שתוכלו אחר כך לשלב את כל התמונות יחד בתוכנה בלי בעיות.
האפשרות של צילום פנורמה בטלפון הפכה את העניין לקל יותר בצורה מדהימה. כל מה שצריך זה להחליט מאיפה אתם מתחילים את הפריים שלכם ופשוט לזוז ימינה או שמאלה. כמובן שצריך להגדיר את החשיפה והפוקוס כמו שאתם רוצים ולדאוג לתנועה ישרה ובלי רעידות, אבל העבודה היא קלה יותר מאי פעם ותוך חצי דקה אתם תמצאו את עצמכם עם תמונה פנורמית רחבה ועשירה מאוד בפרטים.
7. נצלו את החיישן שלכם
עוד לפני שהתחלתם להשתמש בטלפון שלכם כמצלמה, עליכם לדעת שברירת המחדל של הטלפונים היא לצלם תמונות מלבניות המתאימות לפורמט המסך שלכם. מה שאתם אולי לא יודעים זה שהרזולוציה הזו היא קטנה יותר מהרזולוציה שהחיישן שלכם יודע לספק, וממילא מדובר בחיישן קרופ קטן מאוד.
לכן, מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס להגדרות הרזולוציה ולהגדיר את התמונה שלכם ברזולוציה הגבוהה ביותר בפורמט של 4/3. אם תרצו אחר כך לחתוך את התמונות שלכם, אתם תוכלו לעשות זאת בקלות, אבל תמיד עדיף לנצל את כל החיישן בזמן הצילום.
8. שמרו על יציבות
אם התמונות שלכם יוצאות מטושטשות, זה ממש לא כי הטלפון שלכם גרוע. מצלמת הסמארטפון מתוכננת כך שהיא רוצה להכניס כמה שיותר אור אמיתי ופחות להשתמש ב-ISO גבוה וזאת כדי שתוכלו לקבל תמונות נקיות יותר מרעשים. ברוב המצלמות קיים גם מנגנון ייצוב תמונה שגם בו המצלמה מתחשבת, אך ישנם מצבים שבהם אתם תצלמו בתנאי תאורה חלשים והתריס שלכם ייפתח למשך חצי שנייה או יותר, כך שאם אתם לא תהיו יציבים או שהנושא שלכם יזוז, התמונות שלכם עלולות לצאת מרוחות שלא מרצונכם.
השיטה הטובה ביותר לצילום בסמארטפון במצבים כאלה, היא פשוט להניח את המכשיר על משטח יציב ואפשרי שתהיה גם חצובה קטנה. במיוחד אם אתם משתמשים בטלפון כמצלמה לכל דבר.
אם אתם מצלמים מהיד, שימרו על מרפקים צמודים לגוף או שפשוט תשענו על משהו כדי לקבל תמונות יציבות יותר.
9. אל תשתמשו בפלאש!
בואו נשים את הקלפים על השולחן. הפלאש שבמצלמה שלכם הוא לא באמת פלאש.
מדובר בנורת לד רציפה שמספקת תאורה מאוד מוגבלת. ממרחק קרוב יחסית לנושא שלכם היא תעזור לכם להאיר אותו, אך המצלמה תתחשב בכך שאתם משתמשים בפנס הזה ותעלים כמעט כל זכר לתאורה הסביבתית היפה שאתם רואים בעין שלכם.
אם אין לכם צורך ממשי באור הזה, אז פשוט תכבו אותו ואל תתפתו להשתמש בו.
מה שאני עושה בהרבה מקרים שבהם אני רוצה להוסיף תאורה, אני פשוט לוקח מכשיר טלפון אחר, מדליק את הפנס ומאיר את הנושא שלי מהצד. ככה אני מרוויח אור יפה ולא פוגם בטיב התמונה.
וזה אפשרי עם כל פנס 🙂
10. בשום פנים ואופן אל תשתמשו בזום הדיגיטלי
זום דיגיטלי הוא לא באמת זום! מדובר בסך הכל בחיתוך של התמונה עוד לפני שצילמתם אותה, אז אם אתם משתמשים בפרמטר הזה, אתם בסך הכל מאבדים פיקסלים מהתמונה שלכם וחבל!
העדשות של הסמארטפונים הם עדשות פריים קבועות ולא מכילות זום אופטי, כך שאם אתם רוצים תמונה קרובה יותר אתם תצטרכו להתקרב פיזית, שזה לכשעצמו יתרון עצום.
11. שימרו על העדשה נקייה
אם הטלפון שלכם חכם מדי הוא יזכיר לכם מדי פעם לנקות את העדשה ויזהיר אתכם מפני תמונות לא חדות כאשר העדשה מלוכלכת.
באופן טבעי, הסמארטפון שלנו נמצא בכיס או בתיק, מונח הרבה פעמים באזורים לא נקיים ואנחנו גם נוגעים בו מלא עם הידיים שלנו, כך שאם נרצה או לא, העדשה מתלכלכת, והלכלוך הזה עלול לפגום מאוד באיכות התמונות.
פשוט תדאגו לכך שהעדשה שלכם נקייה. הניקוי מתבצע כמו שמנקים משקפיים, עם מטלית רכה ולא עם נייר לטש 🙂
12. הורידו אפליקציה טובה לעריכת תמונות מהטלפון
איך אפשר לדבר על צילום בסמארטפון ולא להזכיר את עניין עיבוד התמונה. כמה כיף זה לצלם תמונה ובאותו מכשיר לעבד אותה טוב ולשתף אותה בצורה מיידית!
מה שכן, עניין עיבוד התמונה דורש הרבה יותר מאשר הכרת הכלים הנמצאים בתוכנה. חוסר רגישות בעיבוד עשוי להוליך אתכם שולל ולהביא אתכם לתוצאות של תמונות עשויות מדי או כאלו עם אפקטים מוגזמים.
מה גם שישנה טעות נפוצה שעריכה יכולה להפוך תמונה גרועה למושלמת. במציאות זה לא קורה באמת ולכן אתם תצטרכו קודם כל לצלם טוב.
אז לענייננו..
אם תעשו חיפוש באפסטור או בחנות של גוגל, אתם תמצאו אינספור אפליקציות לעריכת תמונות. באופן אישי עברתי בעבר על כמה מהן ומחקתי אותן מהר מאוד בגלל הזילות וחוסר האפשרויות.
החדשות הטובות הן שיש אפליקציה אחת שאני ממש ממש ממליץ עליה! אני עורך בטלפון רק איתה ואני עדיין לא מצאתי משהו שחסר בה.
האפליקציה נקראת Snapseed והיא נראית כך:
באפליקציה אתם תמצאו כלים של תיקוני חשיפה כלליים ונקודתיים, איזון לבן, חשיפה כפולה, כלי פלסטר להסרת פצעונים וכדו', חיתוך תמונה, יישור תמונה, חידוד, עבודה עם מברשות לטיפול באזורים נקודתיים ועוד הרבה הרבה דברים טובים.
אבל הכי הכי חשוב זה שהאפליקציה תומכת בעיבוד קבצי Raw וגם ניתן לייצא את התמונות מבלי לפגום כלל באיכות שלהן.
את האפליקציה Snapseed ניתן להוריד מהקישורים הבאים:
Snapseed לבעלי אנדרואיד.
Snapseed לבעלי אייפון.
והנה 2 תמונות לפני עיבוד ואחרי עיבוד באפליקציה.
סיכום
הצלם יוסוף קארש אמר שלפני שמשחררים את התריס אנחנו צריכים קודם כל להתבונן ולחשוב. הוא המשיך והוסיף שהלב והרגש הם העדשות האמיתיות של המצלמה..
אז זה באמת לא משנה מה דגם המצלמה שלנו ומי ייצר אותה. זה משנה מיהו האדם שעומד מאחוריה, מה הוא רואה, מה הוא מרגיש ואיך הוא יודע להביא את הדברים האלה לידי ביטוי דרך המצלמה.
אני מעיד על עצמי שבשנה האחרונה אני נוטה הרבה יותר להוציא את הסמארטפון מהכיס לצורך צילום. ואני נהנה מזה שיש לי כלי כל כך מדהים בכיס.
רק תזכרו שמדובר עדיין במצלמה של טלפון עם עדשה וחיישן קטנים ולכן היא לא מהווה תחליף למצלמת DSLR מקצועית או למצלמה נטולת מראה (Mirrorless).
לסיום, אני רוצה לתת לכם מספר טיפים שיעזרו לכם.
- צלמו RAW כשצריך (לא תמיד צריך). הטלפונים של היום מאפשרים צילום של קבצי RAW באיכות גבוהה מאוד המאפשרים לנו שליטה מעולה על עיבוד התמונה.
- אל תתפתו לעבוד ב-ISO גבוה. החיישן של המצלמה הסלולארית מאוד קטן וככל שתטפסו באיזו, כך תוסיפו עוד שכבה של חוסר חדות לתמונה.
- הפעילו את רכיב ה-GPS שבסמארטפון שלכם ושמרו תמיד נקודת ציון של המקום שבו התמונות שלכם צולמו. אולי יום אחד תרצו לחזור לאותו מקום.
- שתפו את התמונות שלכם במדיה ותתגאו בכישרון שלכם.
- השתמשו בטלפון שלכם לצילום. זו לגמרי המצלמה השנייה שלכם.
זהו, חברים, עד כאן להיום.
נעמתם לי מאוד, אז תודה שוב שקראתם אותי.
אם אהבתם את הפוסט, אתם מוזמנים לשתף אותו בשמחה לאלו שימצאו בו עניין דומה לשלכם.
כמו כן, אתם מוזמנים לכתוב לי למטה בתגובות, לשאול שאלות, להביע דעה.
אם צילום מעניין אתכם אז לחצו למעלה על הלוגו שלנו ותגיעו לעוד הרבה פוסטים חינמיים שילמדו אתכם לצלם טוב יותר עוד היום!
כמובן שאתם מוזמנים גם להירשם לניוזלטר שלי ולהיות הראשונים לדעת על כל פוסט חדש שעולה לאוויר.
אז להתראות, יקיריי.
נתראה בפוסט הבא 🙂
37 תגובות
כתבה מעולה, תודה על הקישור לאפליקציה
תודה רבה, אורי.
בכיף גדול 🙂
וכרגיל תודה תומר על שאתה משתף את הידע הרב שלך. כיף לקרוא וללמוד.
בכיף גדול, זאב. מוזמן תמיד 🙂
אלוף!! כל מאמר פרקטי ומעשיר.
תודה רבה, יהונתן.
תבוא כל יום 😛
כתבה ממצה וברורה. בכל פעם אני מתרשם מהשפה הנקייה ומפשטות ההסברים.
תודה רבה, יהודה.
כיף גדול 🙂
כתוב בהיר וחד , זה ממש לא מובן מאליו , בין כל כותבי הפוסטים המקצועיים בצילום.
אין מילים להודות על השיתוף שאתה עושה ומנגיש לכולם באמצעות הרשת .
איזה יופי !!!
תודה רבה, שושנה.
ובשמחה..
העונג – כל כולו שלי 🙂
תודה תומר כיף אמיתי לקבל ממך את כל הטיפים המועילים הללו
בכיף גדול, דינה.
שמח שאת נהנית 🙂
נהננתי מכל מילה ולמדתי! במיוחד אהבתי את הגישה לסמארטפון כי זה באמת טוב לדעת שמה שיש לנו בכיס כל היום מאפשר להנציח מראות יפים ורגעים מושלמים.
תודה רבה, ריקי.
שמח מאוד שאהבת 🙂
ואכן יש לנו כלי מדהים בכיס אם רק נדע להשתמש בו נכון.
מה הסלולארי שבו אתה מצלם?
הסבריך מצויינים וברורים
תודה רבה, ציפי.
יש לי סמסונג Note 8.
כמו תמיד אחלה פוסט …
מוסבר יפה מאוד
תודה רבה ויישר כוח ??
בכיף גדול, מתי.
מוזמן תמיד 🙂
דבר ראשון אתה כותב פשוט מדהים!!! כל פעם שאני קורא בלוג שלך – אני פשוט לומד המון! החל מהשפה הקלילה שבה אתה כותב את זה, ממשיך עם התמונות להמחשה שאתה מכניס בבלוגים, וכלה בקונספט הנוח של שליחת קישור למייל… ממש תודה רבה!
נ. ב.
הייתי מאוד רוצה להתייעץ איתך בנוגע לרכישת מצלמה בשבילי, איך אני יכול ליצור איתך קשר?
מספר הפלאפון שלי הוא 0548460905, וכתובת המייל שלי היא ch548460905@gmail.com.
יום טוב לך!
תודה רבה, חיים 🙂
וסכיף גדול. ממש שמח לדעת שאתה נהנה מהבלוג.
מוזמן תמיד כמובן 🙂
לגבי ההתייעצות – שולח לך מייל. נמשיך משם.
תומר יקר אתה נהדר, הטיפים שאתה מחלק מכל הלב נהדרים <3 שתהיה לך שנה מופלאה , כמוך
תודה רבה, מאירה יקרה!
שתהיה שנה מדהימה 🙂
פוסט מעולה. איזה סמארטפון הכי מומלץ אם המצלמה שלו היא הדבר החשוב ביותר עבורי?
תודה רבה, עדנה.
יש לא מעט מכשירים עם מצלמה טובה.
אלי באופן יש סמסונג נוט 8 ואני ממליץ עליו מאוד.
כך גם על נוט 9 וה-S9.
כמו כן, גם אייפון בגרסאות האחרונות שלו.
שיהיה בהצלחה 🙂
תודה רבה תומר על כך הפוסטים שאתה מעלה! כ"כ פשוטים ובהירים ומעשירים אותי בהרבה מאוד ידע. תודה גם על הפוסט הזה והקי'ור לתוכנה.. הורדתי את האפליקציה והיא באמת מעולה וממולצת! תודה רבה! ?
היי, שי.
בכיף גדול.
מוזמן תמיד 🙂
אחלה של כתבה מעניינת ישירה מבלי סיבוכים וקלה תודה
תודה רבה, שחר. שמח שאהבת 🙂
תודה רבה תומר, עזרת לי מאוד!
היי שהם.
באהבה 🙂
כתבה נחמדה
היטם כבר יש זום אופטי במצלמות טלפון….
בכיף גדול.
זה לא בדיוק זום אופטי, אלא כמה עדשות שונות..
חייבת להודות שהופתעתי!!!! אני זוכרת את הימים של ה"אנטי" לצלם מהנייד 😉 וכמה הרגשתי "בוגדת" כשבאתי לסדנא לצילום בנייד.
קראתי בהתעניינות רבה וממש חידדת נקודות חשובות !!!! פוסט מעולה תומר!!!! תענוג לקרוא אותו!!!!
יש לי רק שאלה לגבי אפליקציית העריכה: מה דעתך לגביי הלייטרום לנייד? אני מאוד מתחברת אליה, יותר אפילו מהסנפסיד.
והדבר הכי חשוב שרשמת בעיניי, וזה מהדברים הכי חשובים שלימדת אותי בכלל, זה שלא משנה במה נצלם, מה שחשוב זה איך נצליח להוציא תמונה בועטת!!!!
דבורה, תודה רבה!!!
אכן דברים השתנו מאז הקורס הראשון 🙂
דברים גם השתנו מאז שנכתב בפוסט הזה.
אמנם סנאפסיד היא אפליקציה טובה לעיבוד תמונה (ויעיד על כך המאסטר טל ניניו),
אך אני מחקתי אותה מזמן לטובת האפליקצייה של לייטרום שמאפשרת עריכה מקצועית מאוד ומתעלה על סנאפסיד בכמה רמות (איך לא..?).
תיהני ותצלמי.. וזה לא חשוב באיזו מצלמה 🙂
היי ממש אהבתי את הכתבה, מאד מעניינת!
רציתי לשאול: איך מצלמים בנייד (אנדרואיד) קבצי raw? ניסיתי לשנות הגדרות ולא הצלחתי 🙁
היי, עדי.
זה אמור להיות בהגדרות של המצלמה של הטלפון.
אם את לא מוצאת את זה, אז אולי הטלפון שלך לא תומך..
נהניתי לקרוא את הכתבה המלמדת! תודה